ЦРБ ім. П.А. Загребельного

05.02.2018

Шановні користувачі!
2018 рік оголошено Президентом України – роком культурної спадщини.

ЦРБ ім. П.А. Загребельного протягом року буде працювати за загальносистемним культурно-історичним проектом «Пам'ятай! Відроди! Збережи!».    Даний напрямок роботи сприятиме вивченню історико-культурної спадщини України з питань збереження національної матеріальної та духовної культури для відродження історичної пам’яті та національної свідомості користувачів різних категорій.

Пропонуємо Вашій увазі тематичну виставкову експозицію «Бібліотеки та музеї на культурній карті України».
Бібліотеки з давнини були зберігачами цінних експонатів книг, рідкісних та  раритетних видань. З сучасною місією бібліотек ви можете ознайомитись за допомогою літератури, представленої в розділі виставки «Бібліотеки в культурному та освітньому просторі країни». Про культурні процеси, які тривають в українських музеях вам розповість розділ виставки «Стан і проблеми музейної справи».

Відвідуйте бібліотеки та музеї нашої країни і ваше життя наповниться новими знаннями, враженнями, емоціями та натхненням!

Виставкова експозиція буде діяти протягом року.
 

04.02.2018

«Павло Загребельний. Сторінки творчості і долі»
 Відео-година

4 лютого в  ЦРБ ім. П. Загребельного відбулась відео-година  «Павло Загребельний. Сторінки творчої долі» до вшанування дня пам’яті  українського письменника (3.02) .
Павло Архипович залишив нам у спадщину величезний скарб - свої творіння і цим збагатив українську та світову літературу.

Вшановуємо та пам’ятаємо!!!
 

31.01.2018

«Освіта для сталого розвиту і сучасне методичне наповнення галузі природничої освіти»
Семінар-практикум 

31 січня в ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбувся семінар-практикум «Освіта для сталого розвиту і сучасне методичне наповнення галузі природничої освіти» для вчителів біології, екології, географії ЗНЗ Деснянського району.
Учасникам семінару були представлені науково-методичні та науково-популярні тематичні періодичні видання, які є у фондах бібліотеки, спрямовані на підвищення кваліфікації вчителів-спеціалістів. Бібліотекарі ЦБС Деснянського району проінформували громаду вчителів про сучасні послуги, які надаються мешканцям нашого району в публічних бібліотеках.

Присутні ознайомилися  із досвідом роботи у впровадженні цілей сталого розвитку бібліотекою ім. Ю. Гагаріна для дітей, яка тривалий час працює у сфері формування екологічної свідомості.
Практична частина семінару – практикуму  містила дані про методичне забезпечення навчального процесу: класно-урочної частини та допомоги у проведенні позашкільних заходів. 

Вчителям було презентовано мультимедійний посібник «Крок за кроком», спрямований на підвищення громадської обізнаності зі сталим способом життя, екологічними правами громадян та змінами у своєму щоденному житті для гармонійного розвитку українського суспільства. Інтерактивні вправи і техніки, використані на тренінгу, запропонували педагогам різноманітні варіанти застосування матеріалів посібника у своїй діяльності.

 

29.01.2018

«Хіти читацьких новинок»
День нової книги
 
29 січня в ЦРБ ім. П. Загребельного відбувся День нової книги «Хіти читацьких новинок». Для читачів різних вікових категорій працівниками відділу обслуговування було презентовано нові видання, які надійшли  в ІV кварталі 2017 року.
До уваги  користувачів бібліотеки відділом довідково-бібліографічної та інформаційної роботи було представлено краєзнавчий огляд «Новини Деснянського району»  за 2-півріччя минулого року.
Ласкаво просимо всіх бажаючих до читання новинок!
 
 

24.01.2018

Бенефіс книги  «Роксолана»
за проектом: «Павло Загребельний: золоті сторінки творчості»

24 січня в ЦРБ ім. П.А. Загребельного відбувся бенефіс книги «Роксолана». Цей знаменитий роман видатного українського прозаїка П. Загребельного більше тридцяти років перебуває в епіцентрі читацької уваги. Роман присвячений подіям української та турецької історії ХVІ століття.

Перед читачем постає драматична доля простої української дівчини Насті Лісовської, яка здобула найвищу владу в чужоземній країні. Роман спонукає нас замислитися над тим, що навіть за найскладніших умов треба лишатися особистістю, берегти почуття власної гідності, а головне - ніколи не забувати рідний народ і свою Вітчизну. Твір розрахований на широке коло читачів.

Бібліотекарем було представлено тематичний історико-літературний  мультимедійний матеріал. Також цікавою сторінкою заходу став перегляд відеоматеріалу про нащадків Роксолани та Султана.

В заході взяв участь та виступив з добрим словом про творчість Павла Загребельного член клубу любителів гри у шахи «Білий ферзь» академік, доктор філософії Бугрим Валентин Володимирович.

Запрошуємо всіх бажаючих до читання творів Павла Загребельного!
 

22.01.2018

«Злука-соборність-воля. Український вимір»
Патріотичний вечір

В день Соборності України в ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбувся патріотичний вечір «Злука-соборність-воля. Український вимір». Ця тема є особливо актуальною в умовах сьогоднішньої соціально-політичної ситуації. Саме тому для розмови з молодим поколінням бібліотека запросила політолога  Юрія Олійника, депутата міськради Дениса Попова та старшокласників школи №248.

На початку зустрічі присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять про молодих борців за волю і незалежність.

Сьогодні бібліотека може запропонувати юнацтву значно більше, ніж підручник. Для учнів була представлена тематична виставка «Єдність української нації».

Школярі ознайомились з українськими провісниками соборності України в період з початку 1917 року до 22 січня 1919 року – до Дня прийняття документу про Злуку двох незалежних українських держав: Української Народної Республіки і Західно-Української  Народної Республіки в одну єдину Соборну Україну. Виступаючі підкреслили про необхідність згуртованості народу України.

Слава Україні! Героям Слава!
 

21.01.2018

«Шаховий турнір»

21 січня в ЦРБ ім. П. Загребельного відбувся шаховий турнір. За визначенням учасників спортивно-інтелектуальних змагань членів клубу любителів гри у шахи «Білий ферзь», ігри в цей день були присвячені Дню Соборності в Україні.


 

17.01.2018

«Великий українець. Гнат Юра»
Літературно-мистецький вечір

                                                             «Гнат Юра – найбільш м’який, скромний
                                                             і делікатний з усіх режисерів       
                                                                               театру і кіно».
                                                                                     Бучма А.

 
В ЦРБ ім. П. Загребельного відбувся літературно-мистецький вечір до 130-річчя від дня народження українського актора, режисера, одного із фундаторів театру, організатора і керівника протягом чотирьох десятиліть Київського державного академічного українського драматичного театру ім. І. Франка.
 
 
В заході взяли участь студенти університету ІІІ-го віку при територіальному центрі соціального обслуговування Деснянського району, які є членами інтелектуального клубу «Пізнаймо світ через книгу та кінематограф».
Увазі користувачів  була представлена тематична виставка – вітання, яка розповідає про сторінки життєвого та творчого шляху Гната Юри.
Бібліотекар презентувала мультимедійну презентацію, яка надала можливість присутнім краще зрозуміти заслугу Гната Юри в розвитку театрального мистецтва в Україні початку і середини ХХ століття. Митець віддав сцені майже шість десятиліть і завжди залишався вірним своєму покликанню – театру.
Присутні також мали можливість подивитись документальну кінострічку «На перехресті часу».
 
 

12.01.2018

«Доле моя чорно - біла…»
Літературний вечір

«Такий я ніжний, такий тривожний …»
В. Сосюра

12 січня в ЦРБ ім. П. Загребельного відбувся літературний вечір, присвячений 120-річчю від дня народження відомого українського поета-лірика, письменника Володимира Сосюри. В заході активну участь  взяли учні школи № 119.

Увазі користувачів була презентована літературно-біографічна виставка «Так ніхто не кохав…», яка розповідає про творчі досягнення українського поета, життєвий шлях, а також представлені літературно-критичні матеріали.
Відвідувачі бібліотеки мали можливість прослухати аудіо-ролик «живого голосу» поета. Велику зацікавленість читачів викликала книга «Любіть Україну», присвячена однойменному твору митця, який перекладений на 69 мов світу.

Учні із задоволенням читали вірші поета,таким чином доторкнувшись до творчості митця та доєдналися до розуміння сучасних автору суспільно-політичних процесів.
 

04.01.2018

«Шарль Перро – король казки»
Літературно-мистецькі заходи

Ми всі добре  пам’ятаємо з якою радістю чекали на Новий рік , коли були ще дітьми, бо завжди  під час новорічних свят нас очікували  різноманітні чарівні дійства, подарунки.

Під час зимових канікул діти учасників АТО, якими опікується Київська міська спілка ветеранів АТО Деснянського району, завітали в  ЦРБ ім. П.Загребельного на літературно-мистецький ранок «Шарль Перро – король казки»,  присвячений 390-річчю від дня народження видатного французького письменника, поета та літературного критика, основоположника жанру літературної казки.

Увазі школярів була представлена тематична книжкова виставка. Юні читачі бібліотеки  взяли участь в літературному марафоні «Сторінками улюблених казок  Шарля Перо» та радо вигукували знайомих казкових персонажів під час інтелектуальної гри «Пізнай казкових героїв».
 
Радісною сторінкою заходів для дітей  стали святкові майстер-класи  «Виготовлення новорічної листівки» та «Гілка сакури».
Хенд - мейд мистецтво створювати навіть прості речі надає дітям можливість проявити свою індивідуальність, творчі здібності,талант . Кожна власноруч зроблена робота стає унікальною та неповторною.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter