ЦРБ ім. П.А. Загребельного

15.02.2017

Шановні користувачі!

Пропонуємо Вашій увазі виставку-пораду
«
Будь сучасним! Читай українське!»

Твори, представлених авторів – це історичний, соціологічно-психологічний портрет України.

Звертаючись до виставки ви можете прочитати твори письменників - лауреатів Шевченківської премії, письменників-лауреатів конкурсу «Коронація українського слова»; популярні романи, повісті, оповідання  талановитих сучасних українських письменників різного віку, які користуються неабияким попитом у наших користувачів.
Шануймо українське  слово, бо саме рідне слово є тим носієм духовності нації, що нас об’єднує, дозволяючи залишатися своєрідною, цікавою, незалежною спільнотою, не забуваючи про свою історію та будуючи своє майбутнє…

Виставка діятиме протягом року.
 

13.02.2017

«Мандруємо країнами Західної та Північної Європи…»
за проектом «Читаючи, подорожуй світом !»

Шановні користувачі!

Генеральна Асамблея ООН затвердила прийняття 2017 року Міжнародним роком сталого розвитку туризму, що сприятиме кращому порозумінню та взаємній підтримці між різними народами усього світу.
Всіх бажаючих запрошуємо до ЦРБ ім. П. А. Загребельного ознайомитись з туристичною мозаїкою «Мандруємо країнами Західної та Північної Європи…»,яка допоможе мешканцям нашого району дізнатись про велику спадщину різних європейських цивілізацій, доторкнутись до сторінок історії, економічного розвитку, науки, культури, мистецтва різних націй та народностей, що проживають на європейській території та забезпечить якнайкраще розуміння духовних цінностей, притаманних різним народам, сприяючи тим самим зміцненню миру в усьому світі.

Виставка та публічні заходи за проектом  будуть діяти протягом року.
Ласкаво просимо до бібліотеки!
 

03.02.2017

В день пам’яті Павла Архиповича Загребельного  працівники центральної районної бібліотеки відвідали  родину письменника в Кончі-Озерній. Цікавими спогадами поділилися Елла Михайлівна та  донька Марина Павлівна. Добрі, теплі слова про Павла Архиповича прозвучали від українського письменника, громадського та політичного діяча  Володимира Олександровича Яворівського та  його дружини. Віра Павловська, згадувала про надзвичайно енергійний, вольовий та працьовитий характер письменника.
«Бажаю вам здоров’я, як у Всесвіту !» - побажала всім присутнім Елла Михайлівна, мудра жінка з витонченим сприйняттям світу, «муза та натхнення» Павла Загребельного.
 

02.02.2017

«Павло Загребельний. Грані універсального таланту…»
Вечір пам’яті

3 лютого в 2009 році на 85-ому році життя видатний український письменник Павло Архипович Загребельний відійшов у вічність.

2 лютого до дня вшанування пам’яті Павла Архиповича Загребельного в ЦРБ  для читачів різних вікових категорій відбулась відео-година «Павло Загребельний. Кінематографічна спадщина…», яка розповідає про автора, як письменника та сценариста в одному обличчі. Кінострічки за сценаріями Павла Архиповича увійшли до «золотого фонду кінематографії».
В рамках вечора пам’яті  Пройшла бесіда за книгою «Левине серце» за проектом «Павло  Загребельний : золоті сторінки творчості».

«Левине серце» - твір про простих людей, який збагачуючи розум і виховуючи почуття,-  спонукає до роздумів і корисної  праці, до розмови, де може бути згода і незгода, до відкриття соціально моральних істин буття. Це оригінальний художній твір про шляхи розвитку колгоспного села, про вплив науково-технічної революції на сільськогосподарське виробництво, про боротьбу за високі врожаї. В основу комічного конфлікту у романі «Левине серце» письменник заклав позицію гармонізації буття через гумористичний погляд на нього.
Читаймо Павла Загребельного разом!
 

31.01.2017

«Сергію Корольову більше, ніж будь-якому
іншому належить заслуга в тому,
що космічна доба стала реальністю.»
Ханнес Альвен

31 січня в ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбувся вечір-вшанування «С. П. Корольов. Життя та надзвичайна доля», присвячений 110-річчю від дня народження видатного вченого. В заході взяли участь учні загальноосвітньої школи № 238.
С. П. Корольов – людина унікальна. Неординарний вчений, конструктор і організатор виробництва ракетно-космічної техніки та ракетної зброї, основоположник практичної космонавтики, є ключовою фігурою в освоєнні космосу людиною.

Увазі читачів була представлена персональна виставка, яка розповідає про сторінки життєвого та творчого шляху талановитого конструктора. Завдяки перегляду тематичної мультимедійної презентації та документальної кінострічки «Мир состоит из звезд и из людей» дівчата та юнаки зрозуміли, що саме завдяки праці С. П. Корольова наша країна стала космічною державою і недаремно українці пишаються своїми вченими.
«Цікавою сторінкою» заходу стала участь читачів у вікторині, присвяченій творчому шляху С. П. Корольова. Учасники вікторини, які надали правильні відповіді, отримали подарунки від бібліотеки.
 

26.01.2017

26 січня в ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулась бесіда за книгою «Євпраксія» за проектом «Павло Загребельний: золоті сторінки творчості».

Цей твір - четвертий роман Павла Загребельного з його серії книжок про Київську Русь, до яких також належать романи «Диво», «Смерть у Києві», «Первоміст».
Події в романі «Євпраксія» відбуваються на межі ХІ-ХІІ століть. Онука Ярослава  Мудрого київська княжна Євпраксія виходить заміж за Генріха ІV і стає германською імператрицею. Але ж доля молодої жінки на чужині  складається трагічно. Героїня  зазнає тяжких принижень і страждань, втрачає любов. Проте долаючи злобу, чвари, інтриги імператорського двору, Євпраксія дістається рідної землі…

Шановні читачі, приходьте до нашої бібліотеки та знайомтесь з «літературними вимірами» творчості Павла Загребельного!
 

19.01.2017

«Все, що писав, мені боліло…»
Літературний вечір
(за проектом «Україна. Становлення державності. Ч.2»)

«Фактично, Василь Стефаник був реалістом
у доборі тем для своїх новел і експресіоністом
у художньому опрацюванні цих тем…»
Андрусяк І.


19 січня в ЦРБ ім. П. А.Загребельного  відбувся літературний вечір «Все, що писав, мені боліло…» для юнацтва, присвячений творчості класика української літератури  Василя Семеновича Стефаника, одного з найвидатніших новелістів у світовій літературі. Його новели перекладені на десятки мов різних народів світу, й інтерес до його творчості залишається напрочуд високим, незважаючи на жодні віяння літературної моди.

Увазі читачів була представлена персональна виставка, яка розповідає про сторінки життєвого та творчого шляху письменника. Головна тематика його творів – соціально-побутові проблеми українського селянства.
Бібліотекарі підготували мультимедійну презентацію «Володар дум селянських». Також відвідувачі бібліотеки мали можливість подивитись документальну кінострічку «Василь Стефаник. Машина часу», яка розповіла про маловідомі сторінки з особистого життя та творчості видатного письменника-новеліста.

«Цікавою сторінкою» заходу стала участь читачів у літературній вікторині «Перлина української новелістики». Учні, які надали правильні відповіді отримали подарунки від бібліотеки.

У кожного свій шлях до Стефаника, - треба лише зважитися стати на цей шлях.
 

05.10.2016

 
5 жовтня до ЦРБ ім. П. Загребельного завітали наші колеги з Шевченківського району в рамках курсів підвищення кваліфікації Інституту післядипломної освіти ДАККіМ. Не дивлячись на дощову та похмуру погоду, попрацювали плідно. Бібліотечні фахівці завжди раді поділитись між собою своїм досвідом роботи!
 
 

28.09.2016

Бібліотека займає важливе місце в житті мешканців нашого району, виконує культурну та дозвіллеву функції для відвідувачів різних вікових категорій.
 
До Всеукраїнського дня бібліотек в ЦРБ ім. П. А. Загребельного  відбувся цикл святкових заходів «Бібліотек@ - світ нових можливостей… ».

Напередодні свята працював «Стенд побажань користувачів», в результаті роботи якого читачі відділу обслуговування різних вікових категорій мали можливість письмово висловити свої побажання, щодо розвитку бібліотеки та вдосконалення бібліотечних послуг.
З особливим задоволенням  та зацікавленістю користувачі брали участь у розгадуванні бібліо-ребусу та святкового кросворду. Серед численних книжкових  полиць пройшли  постійні користувачі бібліотеки - учасники квесту «Бібліотечний лабіринт». Учасники гри  показали свої знання, як бібліотечного фонду, так і знання української та світової літератури. Переможці отримали святкові подарунки.
Час триває,  змінюється суспільство змінюються та розвиваються бібліотеки…
 
Бажаємо, щоб  бібліотеки  нашого міста продовжували  займати важливе місце в житті сучасного інформаційного суспільства та гідно крокувати у майбутнє!
 

01.09.2016

«День знань – день нових очікувань…»
Вітаємо з Днем знань!!!
 
В Україні день 1 вересня з давніх-давен – не просто початок осені. Для мільйонів школярів, студентів, їхніх батьків, а також для вчителів і викладачів це справжнє свято – День знань. Воно сповнене мудрості, доброти і людяності.
 
 
Для користувачів ЦРБ ім. П. А. Загребельного  ми підготували огляд-рекламу  «День знань – день нових очікувань…».
Запрошуємо до бібліотеки за книгами, інформацією, спілкуванням...

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter