ЦРБ ім. П.А. Загребельного

26.08.2016

Теодор Драйзер – художник соціального життя
Краєзнавчий десант

«Життя пізнається з книг і творів мистецтва,
можливо, ще в більшій мірі, ніж з самого життя»
Т. Драйзер
 
 
 
 

Фахівці ЦРБ ім. П. А. Загребельного здійснили «бібліотечний десант» по вулиці Теодора Драйзера з нагоди 145-річчя від дня народження американського письменника (27 серпня 1871 р.) в рамках просвітницького міні-проекту «Їх імена в назвах вулиць нашого району».
 

«Бібліотекарі-десантники» роздавали пам’ятні флаєри з інформацією про письменника. Мешканці та гості району з задоволенням спілкувалися з «бібліотечним десантом», цікавилися постаттю письменника, відкривали для себе нові послуги та можливості бібліотеки. Захід був корисним і пізнавальним для всіх його учасників.

 

25.08.2016

«Незбагнений, дивний, незалежний…»
Година пам’яті

«Хто хоче жити, повинен перемагати»
П. А.Загребельний
 
 
 
 
25 серпня 2016 року виповнилося 92-роки від дня народження видатного українського письменника Павла Архиповича Загребельного.
В ЦРБ ім. П. А. Загребельного було проведено годину  пам’яті «Загребельний – велет української прози».

Велику зацікавленість викликала у читачів книжкова виставка «Павло Загребельний – золоте перо української літератури», яка була представлена за такими рубриками: «Дивосвіт художньої прози», «З обраного шляху не звернути…», «Павло Загребельний у координатах миті та вічності», «Вшанування пам’яті», «Кінематографічна спадщина».

Павло Загребельний сьогодні є одним з найпопулярніших українських письменників, чия творча спадщина приваблює все більше нових читачів.

Твори Павла Загребельного – це думи й роздуми про народ від давнини до сучасності. У його творчому доробку багато романів, кілька повістей, публіцистичні та літературно-критичні статті, есе, п'єси, кіносценарії.

Запрошує всіх бажаючих до бібліотеки, яка носить ім’я видатного письменника, прозаїка, сценариста, публіциста…

На сайті бібліотеки можна переглянути віртуальну - виставку «Золоте перо української літератури»
 
Приходьте, ми чекаємо на вас!
 

23.08.2016

Хай квітне щаслива моя Україна

 

23 серпня 2016 року ЦРБ ім. П.А. Загребельного і дитячі бібліотеки  № 115 та ім. Ю. Гагаріна  долучилися до святкування Дня Державного прапора і 25-річчя незалежності України, влаштованого Деснянською районною в м. Києві державною адміністрацією у парку «Молодіжний» в рамках святково-розважальної програми «Оберігаючи минуле - творимо майбутнє».

 

Працівники бібліотек запросили гостей свята відвідати свої локації на великій парковій території народних гулянь, де були проведені інтелектуальна вікторина-гра «Україна, моя Україна» на кращі знання цікавих подій з історії України та державної символіки; майстер-класи: «Квітка України», «У завитку, у візерунку руки творять творчу думку», «Дитячі фантазії», результатом яких стали яскраві стрічкові квіти, патріотичні закладки, святкові листівки, браслети, незвичайні ляльки з різнокольорових ниток, дерево «Квіти миру та надії». Переможці і умільці були нагороджені заохочувальними призами.

 
Боротися зі спекою та додати блиску і яскравості святу допомогли водно-мильно-бульбашкові розваги. Бульбашки, випущені дітьми у синє небо, ловили сонячні промені і виблискували ними на обличчях усміхнених дітей.

В ході заходу відвідувачі переглянули книжково-патріотичну виставку «Хай квітне щаслива моя Україна», яка ознайомила з історією України, її багатою культурою.

ЦРБ ім. П.А. Загребельного були підготовлені флаєри: «Державний прапор України – святиня нашого народу», «Символи незалежної України» та «Живи і міцній Українська Державо!», які нагадали присутнім про основні етапи становлення незалежності України.
 

19.08.2016

«Живи і міцній Українська держава»
Виставка-інсталяція
 
До 25-ї  річниці незалежності України у ЦРБ ім. П. А. Загребельного до уваги відвідувачів представлена патріотична виставка – інсталяція «Живи і міцній Українська держава».
Виставка знайомить користувачів з історією та культурою великої європейської держави – Україна, її історичним минулим та сьогоденням, з чудовими краєвидами України та з найважливішими історичними подіями держави.
 
Цікаві науково-популярні видання не залишать байдужими тих, хто прагне збагатити свої знання з історії України, стати справжнім її патріотом.

 

03.08.2016

«Райдужне книжкове літо…»
 
В літній час в нашому районі інтерес читачів різних вікових категорій до заходів в бібліотеці ім. П. А.Загребельного не вщухає.
3 серпня відбувся сумісний захід з Деснянським районним  у м. Києві центром соціальної служби  для дітей, сім’ї та молоді. Діти учасників АТО,  які є внутрішньо-переміщеними особами, що приймають участь в культурологічно-відпочинковій програмі центру відвідали бібліо-екскурсію «В світі добрих казок…».
 
Читачі взяли активну участь у літературному турнірі «Вгадай  казкових героїв…».  Під час гри відвідувачі заходу  показали свої знання  українського фольклору  та зарубіжної літератури. Обидві команди отримали призи від бібліотеки та висловили щире бажання «спілкуватися з книгою» й під час літніх канікул.
 

27.07.16

Протягом липня в ЦРБ ім. П.Загребельного діяв літній табір «Веселка». Наші користувачі – біженці з Ірану, Афганістану, Сірії, Узбекістану відвідали екскурсії в бібліотеці, ознайомились з тематичним книжковими експозиціями для дорослих користувачів до знаменних пам’ятних дат, з книжковою виставкою рекомендованого читання для дітей на літній період «Літо. Сонце. Сто фантазій», на якій увазі читачів представлена література українських та зарубіжних авторів поза шкільною програмою.
 
Бажаючі взяли участь в майстер-класах з рукоділля: «Листівка зі святом», фото-рамка «З любов’ю до Шевченка», «Виготовлення екологічної підставки для олівців», «Прикраса для волосся» , «Виготовлення літнього декору «Метелик»» та ін.
 
Роботами, створеними власноруч, наші читачі мали можливість порадувати членів своїх родин, зробити подарунки своїм друзям та близьким.
 
Якщо літні дні дуже спекотні, або занадто прохолодні та дощові для прогулянок на свіжому повітрі, - бібліотека – це той простір дозвілля, де людина будь-якого віку може знайти радість творчості та гарний відпочинок.
 

26.06.2016

«Українська історія Клавдії Шульженко»

В бібліотеці ім.  В.Кучера до 110 років від дня народження К.І. Шульженко відбулося відео знайомство «Українська історія Клавдії Шульженко». Користувачі  дізналися від активістки бібліотеки Кулинич Г.М. про невідомі сторінки життя відомої співачки. Вона була неймовірно популярною, її фанатично любили мільйони прихильників. І коли на фінальному концерті “Пісня-99” нашій землячці Людмилі Гурченко вручили премію імені Клавдії Шульженко, актриса сказала: “Я маю багато різних нагород, але ця - найдорожча ”. Справді, її талант  - незрівнянний. Шульженко без перебільшення можна назвати національним надбанням нашого народу. Жодна естрадна співачка до і після неї не зуміла піднятися на таку висоту.
Голос Клавдії Шульженко став символом перемоги в Другій світовій війні. Гості масового заходу прослухали віночок пісень у виконанні співачки, переглянули документальний фільм «Клавдія Шульженко» та отримали  буклет «КЛАВДІЯ ШУЛЬЖЕНКО – ЛЕГЕНДА ЧАСУ».
 

06.07.2016

«Метелика ловити я не хочу!
Він квітка неба, хай живе собі!
Хай крильцями барвистими тріпоче,
Щоб радісно було мені й тобі !»
Костецький Анатолій

 
 
 
 
 
6 липня діти учасників АТО, діти які є ВПО, з малозабезпечених родин  в ЦРБ  ім. П. Загребельного відвідали бібліо- екскурсію  «Влітку з книгою» та взяли участь в пізнавальній годині «Природа - це найкраща з книг, написана на особливій мові…».
 
За допомогою мультимедійної презентації діти поринули  у « світ поезії» пейзажів, парків,  прекрасних садів нашої країни, дізнались про рослинний та тваринний світ, який потрібно зберігати . Охорона довкілля,  боротьба за чисте екологічне середовище – це ті проблеми,  які ми незалежно від віку обов’язково повинні сьогодні  обговорювати.
Дорогі читачі! Ласкаво просимо до бібліотеки!
На книжкових поличках на вас чекає література про загадковий світ природи : про таємниче життя зеленого лісу, дивовижне життя світу диких звірів та свійських тварин, чудові історії про рослини.
Пам’ятаймо, що кожен з нас – невід’ємна частина безмежного Всесвіту, і ми  повинні по-доброму ставитися до всього живого на Землі.

               

 

23.06.2016

Дружба між різними народами - провідна сила розвитку якісно нового суспільства.
 

 
23 червня в ЦРБ ім. П. Загребельного відбувся інтернаціональний вечір дружби «Ми всі живемо в одному серці, яке зветься Україна»  в рамках багаторічної  роботи за проектом «Пізнай, прийми та руку простягни» до Всесвітнього Дня біженців. Увазі користувачів була представлена тематична книжкова виставка «Звернемо увагу на проблеми біженців!», завдяки якій читачі ще раз дізнались, як Україна опікується цією категорією жителів нашої багатонаціональної країни.

Учасникам вечора було запропоновано перегляд електронної презентації про плідну співпрацю між бібліотекарями та родинами з Афганістану, Ірану, Сірії. Більшість з присутніх- користувачі нашої бібліотеки та постійні відвідувачі різноманітних  заходів.            

Бажаючі взяли участь у майстер-класі «Феєрія квітів», отримавши навички виготовлення сувенірних троянд. За проханням присутніх найбільш активна  дівчинка - юна читачка  бібліотеки , виявила бажання  рідною мовою продекламувати  вірші, а дружнє чаювання зробило наше спілкування більш комфортним та невимушеним.

Теплі співвідносини між особистостями різних національностей, різними  культурами можуть надихнути  всіх нас на спільні зусилля із забезпечення миру та злагоди, можливість побудувати «мости дружби та співпраці» між суспільствами, які  цінують та шанують культурну різноманітність.

 

07.06.2016

Найтепліша та найблагодатніша пора року - це, звичайно ж, літо. Це пора року, яка радує всіх нас своїми барвами, різноманітним яскравим дозвіллям, забавами та новими знаннями. Велику радість відчувають користувачі бібліотек різного віку, коли відкривають в житті для себе  щось нове!
 
7 червня в ЦРБ ім. П.Загребельного розпочався сезон літніх заходів для дітей молодшого віку шкільних таборів. Нові користувачі бібліотеки -  діти  різних шкіл нашого району зі шкільного табору при ЗНЗ № 277. Для маленьких  читачів була підготовлена пізнавальна бібліо-екскурсія «Літо. Сонце. Сто фантазій», яка ознайомила з українським фольклором, казками зарубіжних авторів, з позапрограмною літературою дитячої зони «Маленький українець». Активну участь взяли діти у екологічній мандрівці «Нехай Земля квітує всюди, природу збережемо люди!» - з азартом відгадували загадки, насолоджувались  зображеннями прекрасних  краєвидів, тваринним та рослинним світом нашої країни.
Літо – це саме той час року, коли у дітей різного віку та юнацтва більше вільного часу…
 
Приходьте до бібліотеки! Читайте книжки, пізнавайте світ!
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter