ЦРБ ім. П.А. Загребельного

30.09.2015

 «Казка Софії Книш…»
(Літературно - мистецька зустріч)
 
В святковий день 30 вересня до ЦРБ№141 завітала відома українська письменниця, художниця, вчитель - методист, лауреат фестивалю «Квітучі барви таланту!» Софія Книш на зустріч з учнями 5-а класу ЗОШ №238.
 
Софія Миколаївна розповіла учням про свої перші кроки в образотворчій діяльності, які зробила ще в 2004 році – почала писати акварелі, а згодом олією. Малюючи, відчуває насолоду і свої добрі почуття переносить на полотно, а потім адресує всім, хто бачить її творіння.
 
Вона написала низку книг про те, як працювати і спілкуватися з дітьми – «Обретение друга», «Тебя называли отверженным...», «Энциклопедия этикета», які були подаровані бібліотеці.
 
Учні були вражені і зацікавлені, коли письменниця почала розповідати своїми ілюстраціями казку «Пін-Вінг». Це захоплююча, пізнавальна  та повчальна історія про мужність, відвагу та вірність.

На згадку про зустріч художниця подарувала дітям закладки з своїми малюнками.

 

 

30.09.2015

„Vivat, бібліотеко!”

Ось і закінчився святковий тиждень, присвячений Всеукраїнському дню бібліотек, який виявився як ніколи насиченим.

До свята бібліотеки підготували широку освітньо-розважальну программу, розраховану на різні категорії мешканців та гостей нашого району.

Дякуємо всім, хто прийшов привітати працівників наших бібліотек та взяв участь у святкових заходах.

28 вересня очільник Деснянської райдержадміністрації Вадим Онуфрійчук у Центральній районній бібліотеці № 141 привітав фахівців бібліотечної справи з професійним святом – Всеукраїнським днем бібліотек. У рамках заходу керівник району вручив Почесну грамоту Деснянської райдержадміністрації колективу Центральної бібліотечної системи Деснянського району за високий професіоналізм та вагомий внесок у розвиток бібліотечної справи та з нагоди відзначення Всеукраїнського Дня бібліотек.
 
До привітань приєднались представники Громадської Ради Деснянського району, які подякували бібліотеки за те, що вони дійсно є інформаційно – дозвілевими центрами для різних верств населення, особливо – соціально-незахищених.
Також з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія в храмі свв. мчч. Адріана і Наталії настоятелем храму протоієреєм Романом Матюшенко був відправлений подячний молебень з нагоди Всеукраїнського Дня бібліотек.

На молебні були присутні адміністрація ЦБС та завідуючі публічних бібліотек Лісового масиву. В ході зустрічі представники культури обговорили зі священиком аспекти співпраці на майбутнє.

Слід зазначити, бібліотеки та парафія працюють з 2012 року за спільним проектом «Два храми духовністю єдині», в рамках  якого проходять зустрічі з священством храму, просвітницькі вечори з читачами різного віку, вчителі недільної школи храму проводять цікаві  майстер-класи.

Читачі  ЦРБ № 141 із задоволенням взяли участь у майстер-класі по створенню вітальних листівок «З Любов’ю до бібліотеки» та заповненню святкового стенду «Живи, бібліотеко!» «чарівними метеликами» та своїми листівками з побажаннями.
Як знайти хобі до душі, знає далеко не кожен, тому дуже корисною  для  наших користувачів стала презентована виставка-хобі  «Бібліотекар має талант…», на якій представлено вироби працівників бібліотеки.

Представлена різноманітна  література допоможе тим, хто намагається вибрати собі те, що цікаво. Справжньому хобі люди присвячують усе життя. І якщо у вас є хобі, можна вважати, що вам пощастило.
Бібліотека – завжди корисно, цікаво, пізнавально  та креативно!

 
 

23.08.2015

В моїм серці Україна!
 
В рамках щорічного святкування головного свята української держави, 24 серпня,  культурно-розважальна програма розлилася веселощами, піснями, танцями, теплими словами, гарячими привітаннями та щирими посмішками по всіх містах, районах, інституціях, установах України. Саме в цей день уся громада незалежної України заповнила різноманітні публічні простори аби бути разом, адже це свято стосується кожного, хто вийшов на майданчики, площі, відпочивав у парках, відвідував концертні зали.
 
ЦРБ № 141 і дитячі бібліотеки  № 115 та ім. Ю. Гагаріна,  23 серпня долучилися до святкування Дня Незалежності, влаштованого Деснянською районною в м. Києві державною адміністрацією у парку «Молодіжний».
Працівники бібліотек запросили гостей свята на «Майданчик читача», де на них чекали  книжкові виставки «Україну вітаємо, в ній щасливі зростаємо», «Україно! Доки жити буду, доти відкриватиму тебе!», «Україна – незалежна держава», які ознайомили гостей свята з історією України, її багатою культурою, висвітлюючи найважливіші аспекти сучасної української державності, розповідаючи про природні багатства, рослинний та тваринний світ країни. А також було частково представлено виставку малюнків робіт петриківського живопису (учнів студії «Вікторія») «Краса родом з Петриківки», яка у повному масштабі чекає на вас у читальній залі старшого відділу обслуговування бібліотеки № 115 для дітей.
ЦРБ № 141 були підготовлені флаєри-пам’ятки  «Символи незалежної України» та «Живи і міцній Українська Державо!», які нагадали присутнім про основні етапи становлення незалежності України.
 Отримати солодощі, привітання та продемонструвати свої знання з історії та культури нашої країни мали змогу всі, хто взяв участь у вікторинах: «Моя вітчизна – Україна!», «Хай в серці кожної дитини живе любов до України», «Україна – незалежна держава», які підготували бібліотеки району.

Майстриня Федоровська Ганна з Храму свв. мчч. Адріана і Наталії (партнер бібліотек) та волонтер Москаленко Ольга допомогли організувати цікаві майстер-класи: «Прикраси для Катрусі» та «Мистецтво орігамі», результатом яких стали яскраві резинки на  волосся, паперові лелеки і метелики, які заполонили територію парку, додавши ще більше кольорів до бурхливого святкування.
 
Продовжувати веселощі запрошуємо вас до наших бібліотек, де усі разом  із книжками ми весело перейдемо до зустрічі нових свят.
 

7.07.2015

7.07.2015 р. у конференц-залі Центральної бібліотеки № 141 Деснянського району м. Києва пройшли громадські обговорення щодо присвоєння цій бібліотеці імені українського письменника П.А.Загребельного.
 
Це мабуть, той випадок, коли слухання проходили в атмосфері дружності, зацікавленості, бажанні висловити свої думки про творчість П.А.Загребельного, про своє відношення до його філософії життя та про вдячність колективу центральної бібліотеки за активну популяризацію творчого та життєвого надбання патріарха української літератури.
Всіх бажаючих зала не могла вмістити. Люди стояли в проходах. Не дивлячись на спеку, що видалася цього дня, прийшло понад 75 осіб. Це представники Деснянської РДА в м. Києві, спеціалісти Департаменту культури КМДА, голова та члени громадської ради Деснянського району, ветерани та учасники бойових дій у другій світовій війні, наукові працівники інституту літератури ім. Т.Г.Шевченка Національної академії наук України, письменники, помічники депутатів КМДА, не байдужі мешканці Деснянського та інших районів м. Києва.
Після презентації роботи бібліотеки по популяризації творчості письменника та перегляду документального фільму про П.А.Загребельного «Сонет 29», виступаючі прийняли активну участь в обговореннях. Вони  підкреслили величезний талант і працездатність письменника, його розуміння простого народу і осмислення в його творчості багатовікового, культурного надбання українського народу.
Підводячи підсумки громадських обговорень громада одноголосно підтримала прагнення колективу центральної бібліотеки і її користувачів щодо присвоєння бібліотеці імені П.А.Загребельного.
 

23.06.2015

  23 червня діти 3-5 класів літнього  табору школи № 119 завітали на екскурсію до центральної районної бібліотеки № 141. Наші читачі дізнались, що в бібліоітеці для дорослих є книжки не тільки для їх матусь та татусів, а й для користувачів дитячого віку; отримали від бібліотекарів корисні поради щодо літнього читання поза шкільною програмою. Дитяча зона відділу обслуговування завжди приваблює дітлахів своїм  яскравим оформленням та кількістю дитячих книжок. Наші читачі із зацікавленістю взяли участь в літературній експрес-вікторині та отримали на згадку подарунки від бібліотеки.
  Вже є традицією для наших маленьких користувачів дивитись у бібліотеці, ще незнайому для них кінострічку, або мультиплікаційний фільм.
  Дійсні переживання у дітей викликала художня кінострічка з елементами анімаційного кіно «Шалені скачки» про зубреня, яке завдяки своєму великому бажанню знайшло в собі сили змагатися   в гонках зі справжніми породистими конями та отримати перемогу.
 
 
 
 

19.06.2015

"Київ, знаменитий величчю і нещастями,
є краса в історії нашої Батьківщини"
Микола Закревський
 Нещодавно виповнилося 210 років від Дня народження Миколи Закревського - видатного історика, краєзнавця, етнографа, фольклориста та письменника.
19 червня, в рамках просвітницького міні-проекту "Їх імена в назвах вулиць нашого району", бібліотечний краєзнавчий  десант висадився на вулицю ім. М. Закревського. Мешканці району мали нагоду взяти участь у краєзнавчій вікторині, яку підготували працівники бібліотеки ЦРБ № 141. На жаль, не всі члени нашої громади знають видатних людей, імена яких носять наші вулиці.
 
 
 
 Всім  було роздано бібліографічну продукцію та запрошення до бібліотеки, де зібрано дуже багато краєзнавчих ресурсів про наш район!
 
 

 
 
 
 
 
 

18.06.2015

 Біженці - це одна з найбільш гострих та актуальних  проблем сучасного світу. Міжнародна та українська спільнота консолідує всі свої зусилля щодо підтримки цієї категорії населення.
18 червня напередодні Всесвітнього дня біженців (20.06) в бібліотеці № 141 відбувся інтернаціональний вечір дружби «Будьмо толерантними !» (за проектом «Пізнай, прийми та руку простягни», який діє в бібліотеці з квітня 2011 року).
 В заході взяли участь родини з Афганістану, Ірану, Пакістану.
 З вітальним словом до громади біженців звернувся завідувач відділом  управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Деснянської районної в м.Києві державної адміністрації Оганесян Армен Вікторович. Бібліотекою була підготовлена медіа-презентація, що розповідає про дружбу та взаєморозуміння між різними народами, про заходи, які відбулись за роки плідної співпраці в рамках проекту: різноманітні мистецькі, літературні вечори, бесіди, майстер-класи  та ін.
 
 
 
 Яскравий, натхнений  танок продемонстрували  присутнім на заході дівчатка, які з радістю  відвідують бібліотечний  літній табір «Веселка».
 Всі бажаючі мали змогу  взяти  участь у майстер - класі з плетення браслетів із стрічок кольорів  «неба» та  «золотої пшениці».
 Власноруч спечені бібліотекарями пироги та  чаювання  оживили спілкування з діточками. Задоволені діти - щасливі батьки.
 
 

 
 Саме в  діалозі між різними культурами народжуються взаєморозуміння, взаємопідтримка,  «відкритість»  в спілкуванні між людьми, які так необхідні  нам сьогодні.
 

11.06.2015

11 червня в бібліотеці № 141 розпочав свою роботу бібліотечний літній табір «Веселка»  для дітей біженців, батьки яких вивчають українську мову у бібліотеці ( в рамках проекту «Пізнай, прийми та руку простягни»).
 
Для дітей  бібліотечними працівниками розроблено програму  різноманітних  розваг, ігор,  вікторин та літературних конкурсів. Маленькі діточки будуть мати можливість малювати, старші - поділитись враженнями про прочитані книги.
 
Сьогодні відвідувачі табору взяли участь у бесіді  «Художник малює картину яскравими фарбами мрій», присвяченій мистецтву живопису.
 
Естетичне виховання та самовиховання сприяє чуттєвому пізнанню світу  та творчому ставленню людини будь-якого віку до дійсності.
 
Цікаве та наповнене дозвілля маленьких  мешканців нашої громади буде організовано з нашим  постійним партнером Благодійним фондом «Рокада».
 

11.06.2015

«Літня спека, грози, грім,
Літо, ти прекрасне всім!»
 
 
 
11 червня діти літнього табору, який діє при школі № 119,  прийшли на екскурсію до  бібліотеки № 141. Дітлахи ознайомились з  літературою «Дитячої зони».  Майже всім  нашим маленьким  користувачам подобаються яскраві пригодницькі мультики,  і дітки  за бажанням мають  нагоду подивитись мультфільми в бібліотеці. Не тільки розважальні мультфільми цікавлять наших читачів, а й пізнавальні.
 
Завжди з задоволенням діти грають у вікторину «Приходь до нас казка!» та отримують подарунки від бібліотеки. Якщо відвідування бібліотеки стає для дітей святом, то всі охочі мають можливість заспівати «караоке». Так  сталося і сьогодні…Не вщухає і літом інтерес до знань та розваг  у наших читачів.
 

4.06.2015

4 червня завітали до бібліотеки № 141 на екскурсію «Чарівне царство книжок» наші маленькі читачі та педагоги літнього дитячого табору при центрі естетичного виховання «Гармонія».
Наші користувачі ознайомились з літературою «Дитячої зони». Дітям була  представлена виставка-порада «Твоє книжкове літо…». А  яке ж яскраве літо без «мультиків»?
Наші маленькі відвідувачі пірнули у казку, подивившись мультсеріал «Пригоди Котигорошка та його друзів» про славного героя , який разом зі своїми вірними товаришами подорожує світом, потрапляючи у всілякі забавні ситуації.

 
 

Чимало дітей взяли активну участь у пізнавальній літературній вікторині «Чи знаєте ви казку…» та отримали подарунки від бібліотеки.
Завдяки книзі, знанням людина росте людиною, активно  пізнає світ. Дорогі читачі! Потоваришувати з книгою, розібратися у великому книжковому океані, здобути з нього дійсні літературні перлини з радістю допоможуть юним читачам співробітники нашої бібліотеки. Чекаємо на вас!
 
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter