ЦРБ ім. П.А. Загребельного

22.09.2014

22 вересня в ЦРБ № 141 відбулось чергове засідання краєзнавчого клубу «Рідне місто моє» за темою «Києво-Печерська Лавра. Історія і сучасність».

З відвідувачами бібліотеки поділилась своїми знаннями  провідний науковий співробітник науково-дослідного  відділу музейних  програм і проектів  Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Халіль Ірина Сергіівна.  Вона розповіла присутнім  про подвиг перших ченців-монахів, засновників Печерського монастиря Антонія та Феодосія, монастирські традиції тих давніх часів. Доповнив історичну розповідь  показ слайдів.
 
 

19.09.2014

19  вересня в ЦРБ №141 переглядом художнього фільму «Ярослав Мудрий» відкрився другий сезон роботи клубу «Інтелектуальний світ голубого екрану». Фільм знятий за сценарієм видатного письменника сучасності, лауреата Державної премії СРСР та Шевченківської премії, Героя України Павла Архиповича Загребельного. Захід був приурочений 90-річчю від дня народження  митця.
 
Присутні  ознайомилися із виставкою «Золоте перо української літератури»,  присвячену творчості письменника. Заступник директора ЦБС Сахарова Т. М. зацікавила слухачів розповіддю про нелегке життя Павла Архиповича, який рано залишився без матері, тож світло її любові заміняли книжки та рідна земля, безмежною красою якої він не міг намилуватися. Демонстрація фрагментів документально-біографічної стрічки, за участю самого письменника, посилила емоційний акорд заходу. Ми, українці, горді тим, що нашого письменника - співвітчизника Павла Архиповича Загребельного ще за життя визнано одним з найкращих письменників світу ХХ століття. Наша бібліотека виборює почесне право називатися іменем цієї славетної людини.
 
 

11.09.2014

Любов до рідного краю – це головне, що має бути в серці кожного українця. Вшанувати традиції, глибше пізнавати  історію нащої країни допомагають працівникам бібліотек району відвідування різноманітних тематичних екскурсій по Україні.

11 вересня незабутні враження отримали бібліотекарі на екскурсії «Дніпровські плавні», приуроченій до відмічання Всеукраїнського дня бібліотек. Кожна екскурсія для нас- це не просто дозвілля, а й підвищення кваліфікації.

Ми відвідали Ржищів – старовинне, місто, багате на історичні та культурні події, один з центрів Трипільської культури, крупний торгівельний порт. Також це місто відоме, як  Батьківщина сучасного класика української поезії – Ліни Костенко.
 
На катерах по Дніпровським плавням під променями осіннього сонечка ми дружно переправились до церкви на воді, яка стоїть, як неприступний воїн посеред Дніпра. Неймовірні пейзажі захоплювали подих.  Але найсерйозніше й найважливіше нас очікувало ще попереду. Бібліотеки району в цьому році працюють за проектом «Треба жити і пам`ятати», який присвячений до 70-річчя звільнення України від німецько-фашистських загарбників і дуже доречно було для всіх нас відвідати Балико-Щучинку, відому тим, що в цій місцевості  в 1943 році проходив Букринський плацдарм. Ці події розповідають про трагічні сторінки історії Великої Вітчизняної війни на Україні. Вічна слава героям ! І заключною частиною заходу було знайомство з місцевістю біля с. Уляники , де ми мали можливість посмакувати  джерельною «живою»  та «мертвою» водою.
 
Наша мандрівка підтвердила слова  відомого французького письменника та літературного критика Анатоля Франса :  «Подорожі навчають людину більше, ніж що б то не було. Іноді один день, проведений в інших місцях, дає  нам більше, ніж десять років життя вдома».
 
 

08.08.2014

Традиційно мешканці  району зустрічаються з  бібліотеками в улюбленому місті відпочинку – парку «Деснянський».

Так, 8 серпня, відвідувачі парку, які відпочивали в приємній прохолоді дерев, мали змогу цікаво та корисно провести час разом із бібліотеками. Їх було запрошено взяти участь у літературній вікторині. Всі учасники отримали задоволення, гарний настрій та книжки у подарунок на згадку про чергову зустріч  або  приємне  знайомство!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

18.07.2014

«Літо, літо золоте
Випиває роси
Та з пшениченьки плете
Україні коси…»
 
18 липня в Деснянському парку відбувся бібліопікнік «На зустріч книзі…», в якому взяли участь працівники центральної районної бібліотеки № 141, бібліотеки № 115 для дітей та мешканці нашого району. Захід було організовано Деснянською районною в м.Києві державною адміністрацією. Прогулюючись, жителі нашого району різного віку отримали рекламні матеріали про послуги бібліотек, грали в інтелектуальні ігри, переможці отримували призи –книжки на добру згадку про літній відпочинок у парку. Деякі з учасників, тут же на прогулянці починали читати. Кожна зустріч з мешканцями нашого району дарує нам нових читачів, нових учасників бібліотечних заходів. І це дуже приємно…
 
Отже, любі читачі, приходьте до бібліотек, підтримуйте гарний настрій та підкріплюйте свої знання! Всім бажаємо гарного відпочинку!

 

4.07.2014

4 липня в ЦРБ №141 пройшло чергове засідання шанувальників кіно, що об’єдналися в клуб «Інтелектуальний світ голубого екрану» - проект за участю Територіального центру соціального обслуговування Деснянського району.

Даний захід присвячений життєвому та творчому шляху всесвітньо відомого кіносценариста та режисера, генію кінематографа
Сергію Йосиповичу Параджанову. Вірмен за національністю, який  прожив  та творив понад два десятиріччя на Україні, він прославив її культуру та безмежно любив її людей.  
 
 
Бібліотечні працівники підготували цікаву розповідь про те, як жив та творив митець, про його злети та падіння. Продивилися документальний фільм про С. Параджанова. Кульмінацією заходу стала демонстрація кінострічки,  знятої С. Параджановим  у 1964 році «Тіні забутих предків», що принесла  йому всесвітнє визнання та любов прихильників його творчості.
 
 

4.07.2014

«Літо на книжковій галявині»
Сяйвом сонця все залито,
В нас гостює справжнє літо
Кольорове та яскраве,
Запашне, смішне, цікаве!

 
4  липня  Державна районна в місті Києві адміністрація  в  Деснянському парку організувала культурно – розважальний захід.
 
В ньому взяла  участь  ЦРБ № 141, влаштувавши  для мешканців району бібліопікнік «Літо на книжковій галявині».
Багато жителів району виявили бажання записатись до бібліотеки. Відпочиваючі в парку розумники та розумниці  різного віку, з задоволенням   грали  у вікторину, а дітям до вподоби було «Казкове літературне лото». Всі учасники отримали призи. Прогулянка жителів нашого району пожвавилась. А ми - бібліотекарі дуже зраділи тому, що інтерес у людей до книги не зменшується.
 
Ласкаво просимо до бібліотек нашого району !
Приєднуйтесь до наших заходів!
 
 

02.07.2014

Бібліотеками ЦБС Деснянського було проведено акцію по збору книжок, метою якої було допомогти ініціативній групі волонтерів "Київ-Схід-Діти", в  організації дозвілля та соціальної адаптації дітей переселенців зі Сходу.

200 книжок було передано дітям, які у відповідь  на згадку про зустріч подарували свої патріотичні поробки.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

20.06.2014

Напередодні  Всесвітнього  Дня біженців в Центральній районній бібліотекці № 141  відбулося  інтерактивне практичне заняття  «Візьмімося за руки, друзі…» зі слухачами  курсів української мови, що працюють  в  бібліотеці,  в рамках роботи за проектом «Пізнай, прийми та руку простягни».  В заході взяли участь  біженці,  які перебувають в Україні перший рік, волонтер-викладач,  наша читачка   кандидат філологічних наук Кобзар Алла Юріївна та співробітники ЦРБ.  Розпочався захід діалогом  українською мовою,  кожний з присутніх  розповів про  важливі епізоди свого життя, про  родину  та поділилися своїми захопленнями:  декламували рідними мовами вірші, співали народні пісні, а наймолодші учасники заходу показали  вокально  – танцювальну композицію в стилі реп.  Завершилося заняття медіа – подорожжю до рідного краю під звуки  національних мелодій. Сподіваємось, що   цей захід  посприяє  ідеям розвитку міжкультурного  діалогу, толерантності та єдності суспільства.
 
 
 
 

20.06.2014

19 червня в ЦРБ № 141 відбувся краєзнавчий огляд «Новини Деснянського району». В заході взяли участь як користувачі бібліотеки, так і співробітники ЦБС. Із цікавістю учасники сприйняли інформацію з періодичних видань та сайту Деснянської РДА, яка була представлена у виді слайд-шоу.

Присутні мали можливість ознайомитися з новинами нашого міста та району, почути злободенні потреби та досягнення з різноманітних областей буття: діяльності міської та районної влади, суспільно-політичного життя, соціального захисту, ЖКХ та болючих проблем транспорту, фізичної культури та спорту, культурних подій та мистецтва.
 
Захід залишив позитивний настрій у присутніх. Не зважаючи на складні умови в нашій країні – життя триває.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter