ЦРБ ім. П.А. Загребельного

02.04.2023

 
Марафон книголюбів "Читання без перешкод" добігає кінця! Сьогодні юні читайлики завітали до ЦРБ ім. П. Загребельного аби взяти участь у творчому челенджі "100 облич Книжкових Супергероїв". Діти із задоволенням слухали та по черзі читали книжку Лоренц Пулі і Катлін Шерер "Лисичка йде до бібліотеки", захопливо роздивлялися ілюстрації, аби потім, за допомогою пастелі та фантазії, створити свої власні. Малюнки вийшли душе яскравими та неординарними.
Нині останній день нашого марафону, тож давайте згадаємо, як він проходив під час Всеукраїнського тижня дитячого читання у ЦРБ ім. П. Загребельного. Відвідувачі бібліотеки виготовили патріотичні листівки для наших військових, взяли участь у турнірі з настільних ігор та літературних естафетах, вирушили у казкову мандрівку з хоробрим Лускунчиком й підступною Сніговою королевою, а також намалювали ілюстрації до дитячої книги!
Наш весняний марафон закінчився, але ми з вами не прощаємося: до зустрічі у нових літературних пригодах!
 

02.04.2023

 
У День гумору в ЦРБ імені П. Загребельного читачі стали щасливіші, звільнилися від напруги і перезавантажились!
 
На зустріч із читачами завітали Сергій Довженко та Олександр Стахановський і зарядили порцією тонкого гумору і сатири. На вечорі пролунали гуморески та анекдоти, іронічна віршована інтерпретація-поема про Клеопатру, а також відбулася презентація тонких і лаконічних «гариків» Ігоря Губермана в перекладі Сергія Довженка.
Лірична музика на вірші Олександра Стахановського створила душевну атмосферу.
 

27.03.2023

 
Щиро дякуємо нашим гуртківцям із «Шахи-студія» та батькам за подаровані книги для Центральної районної бібліотеки  ім. П. Загребельного, які стануть гарним доповненням до книжкової колекції дитячих книг!
 
 
 

23.03.2023

 
У ЦРБ ім. П. Загребельного відбулась лекція «Імена, викреслені з афіш. Діячі театру і кіно у Биківнянському мартирологу» присвячена культурним митцям епохи Розстріляного Відродження.
Керівниця науково-дослідного відділу Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили» розповіла про долі талановитих людей, котрі зробили величезний внесок у розвиток української культури в 20-30-х роках ХХ ст. У цей період відбулося ламання радянською владою українського театру, що розвивався у європейському руслі. Висловлюємо щирі слова подяки працівникам заповідника «Биківнянські могили» за співпрацю.
 

13.03.2023

 
Напередодні Дня добровольця юні читачі зустрілися в бібліотеці П. Загребельного, щоб познайомитися з історіями сучасних бійців, які служать в Збройних Силах України.


Героями нашої зустрічі стали реальні чоловіки зі своїми мріями, долями і своїм призначенням у рідній професії. Ми згадували фотографа Миколу Заварика та поета Ігоря Мисяка, дивилися роботи режисера Богдана Браги та Ореста Гелитовича, читали вірші і листи наших Захисників. Діти із великим захопленням та вдячністю виготовили листівки для наших Добровольців.
Сьогодні вони мужньо стали на захист України, української нації, української культури та спадщини.
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter