ЦРБ ім. П.А. Загребельного

28.02.2024

      В останні дні лютого спекотний вітер Сахари приніс у ЦРБ ім. П. А. Загребельного чарівну книгу – «Тисячу і одну ніч». І до бібліотеки поспішила дітвора, аби взяти участь у казковому марафоні «Алі-Баба і сорок книжок».
 
 

    Спершу юні відвідувачі поринули у дивовижні пригоди з Шахерезадою. Слухаючи всесвітньовідомі казки, вони побачили яскраві картини міського життя середньовічного арабського Сходу. Захоплюючі описи чарівних країн та їхні екзотичні мешканці змусили дітей відчути себе частиною цих історій. А разом з оповідачкою дітвора з’ясувала, де у казці фантастичне сплітається з реальним.
 
 

     За традицією Шахерезада не закінчила свою казку. А натомість запропонувала дітям, напередодні Дня «Розкажи казку», прочитати «Алі-Бабу і сорок розбійників» та багато інших чарівних історій самостійно. Адже ніщо не дарує таку насолоду, як книжка!
 
 

27.02.2024

    Добігають кінця останні зимові дні, тож час поспішати з  казковими мандрами у холодні снігові краї. Відтак бібліопригоди за творами всесвітньовідомого данського письменника Ганса Крістіана Андерсена зібрали у бібліотеці чимало школярів.
 
 
 

      Юні відвідувачі поринули в захопливу подорож чудесними світами. Вони зупинилися у крижаних володіннях Снігової королеви та вирішили завадити лиходійці встановити у світі вічну зиму. Гуртом школярі брали участь у вікторинах та естафетах, а також збирали уламки чарівного дзеркала, аби воно більше нікому не заподіяло шкоди.
 
 
 

    Ура, весну врятовано! Спільними зусиллями діти подолали Снігову королеву і відсвяткували це переможним танком!
 
 

25.02.2024

 
За традицією, на вихідних, у Галереї мистецтв зібрався творчий гурток ART_MILA, аби дізнатися більше про культурну спадщину України, та як гармонійно в мистецтві переплітаються традиції українського та кримськотатарського народів.
Цього разу гуртківці познайомилися з традиційним кримськотатарським орнаментом під таємничою назвою «орьнек». Нещодавно,з ініціативи громадської організації «Алєм», його було включено до Національного переліку нематеріальної культурної спадщини України. Під час майстер-класу діти довідалися проособливості орнаменту, його основні кольори та елементи. Несподіваним відкриттям для дітей стала схожість «орьнека» з українською «петриківкою».
Натхнені пізнавальною оповіддю, гуртківці взялися відтворювати кримськотатарський орнамент. Під звуки народних пісень кримських татар на деревʼяних тарілочках з’являлися химерні візерунки та розквітали чарівні квіти.
 

23.02.2024

    Зимові розваги у ЦРБ ім. П. А. Загребельного тривають! Нещодавно діти завітали до бібліотеки, аби приєднатися до читання з прогнозуванням «Магія казки Е. Т. Гофмана».
 
 
 

     Блукаючи поміж книжкових стелажів, юні відвідувачі зустріли сумного Лускунчика. Тому вони вирішили допомогти казковому герою перемогти семиголового Мишачого короля. Об’єднавши зусилля, школярі складали пазли, розгадували загадки та брали участь в казковій мішанині.
 
 

      За допомогою дружби та книги лиходія було подолано! Так діти зрозуміли, що навіть маленький добрий вчинок може допомогти перемогти зло.

 
 

21.02.2024

 
До ЦРБ ім. П. А. Загребельного завітав психолог та письменник Олександр Бабінський.
На книжковому знайомстві гість представив свою новинку – «Коли мова має значення». Пан Олександр розповів старшокласникам про те, як мова нашого довкілля впливає на нас та як рекламні слогани маніпулюють покупцями. Особливо юних відвідувачів зацікавила тема мовних наративів. Тому гість розповів їм про вплив російської мови на соціум.
 Плідно поспілкувавшись з Олександром Бабінським, підлітки усвідомили, якою надзвичайною силою наділене кожне слово!
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter