ЦРБ ім. П.А. Загребельного

19.01.2024

    До Всеукраїнського дня пам’яти кіборгів у ЦРБ ім. П. А. Загребельного зібралася громада, аби вшанувати захисників Донецького аеропорту.
 
 
 

    Година пам’яти «Аеропорт. Неповернення» розпочалася традиційною хвилиною мовчання у знак скорботи та поваги до полеглих воїнів. Сильні, незламні, сталеві, справжні патріоти! Вони змусили захоплюватися собою навіть противника. Адже саме ворог назвав їх «кіборгами», маючи на увазі, що лише роботи можуть витримати таку складну боротьбу в пекельних умовах. Але вони – не роботи. Вони – люди і вони – українці!
 
 

   Саме тому опісля відвідувачі бібліотеки пригадали хронологію боїв за Донецький аеропорт, аби назавжди закарбувати у пам’яти подвиг українських бійців. Вони переглянули документальні матеріали та уривки з кінофільму «Кіборги», а також оглянули тематичну художню та наукову літературу. Серед книжкової добірки кожен зміг знайти щось для себе, кожен зміг знайти спосіб увіковічнити подвиг кіборгів.
    На зустрічі виступив наш відданий читач - Валентин Бугрим – доктор філософії, академік, громадський діяч, який  зачитав новели та вірші присвячені героям нашої країни.


 
 

18.01.2024

 
Нині у ЦРБ ім. П. А. Загребельного зібралися поціновувачі творчости української художниці-авангардистки, реформаторки сценографії –  Олександри Екстер.
До дня народження мисткині у бібліотеці відбулася тематична лекція українського професійного карикатуриста Олега Смаля. Під час лекції слухачі довідалися про життєвий шлях та особливості творчого стилю О. Екстер, чиє ім’я носить одна з вулиць Деснянського району. А також поціновувачі мистецтва переглянули пізнавальне відео та оглянули підбірку тематичної літератури.
Вишенькою на торті стала віртуальна галерея, яка дозволила відвідувачам познайомитися з картинами художниці. За допомогою цього заходу читачі бібліотеки дізналися більше про унікальний феномен в українському мистецтві – Олександру Екстер.
 

15.01.2024

 
Щиро дякуємо ГО «Троєщина ФБ» та усім небайдужим мешканцям масиву Троєщина за подаровані новенькі книжечки для юних відвідувачів ЦРБ ім. П. А. Загребельного!
Нагадуємо, що кожен може зробити день маленького читача кращим, поділившись улюбленою книжкою з бібліотекою. Долучайтеся!
 

10.01.2024

 
Явище природи, маестро, політв’язень, геній кіно – як тільки не називають Сергія Параджанова! Цьогоріч весь світ відзначає 100-річчя від дня народження вірменського та українського кінорежисера. Саме тому поціновувачі прекрасного зібралися у ЦРБ ім. П. А. Загребельного на годину мистецтва «Сергій Параджанов – легенда та геній світового кіно».
 
Відвідувачі захоплено слухали лекцію українського професійного карикатуриста Олега Смаля, який був знайомий з сином режисера – Суреном Параджановим. Під час години мистецтва вони дізналися про особливості творчості С. Параджанова та історію створення його найвідомішого фільму – «Тіні забутих предків», який посідає 1-ше місце у списку 100 найкращих українських фільмів та має багато нагород на міжнародних фестивалях. В рамках заходу присутні також переглянули документальні кадри зняті за життя маестро, його інтерв'ю та спогади тих, хто мав щастя з ним працювати.

Не могли ми оминути і чорну сторінку в житті режисера: платою за мистецтво та свободу слова стали політичні переслідування та пекло радянських таборів. Однак радянська репресивна машина не скорила Сергія Параджанова і перед смертю він встиг подарувати світу ще багато видатних кінострічок. Саме тому ми маємо пишатися нашим співвітчизником, вивчати його творчість та не забувати, як Росія нищила українську інтелігенцію.
 

05.01.2024

   Рік Дракона наступає, він добра нам всім бажає! Нині малеча завітала до ЦРБ ім. П. А. Загребельного, аби вшанувати символ 2024 року – Зеленого Дерев’яного Дракона.
 
 
 

    Саме тому на наших юних відвідувачів чекав майстер-клас з виготовлення паперової версії цієї містичної істоти. За допомогою паперу, картону та ножиць діти допомогли маленьким вогнедихам розправити крила.
 
 
 

    Долучайтеся! Адже виготовлені у дружній атмосфері фігурки символу 2024 року не лише прикрасять інтер’єр, а й принесуть успіх та гроші власникам оселі.
 
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter