ЦРБ ім. П.А. Загребельного

18.12.2017

«Бесіда за твором «Розгін»
 за проектом «Павло Загребельний: золоті сторінки творчості»

Багатогранний талант Павла Загребельного дозволяє йому масштабно відтворювати в своїй творчості великі теми історичного минулого та актуальні проблеми того часу, коли жив письменник.

18 грудня в ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулась бесіда за  романом «Розгін» для різних категорій користувачів. До написання цього роману письменника  спонукало визнання державою кібернетики, як справжньої  науки. Цей роман - художнє дослідження історії того покоління, до якого належить і сам прозаїк.


У пропонованому творі автор розповідає про складний, прекрасний та героїчний  час, в якому персонажі живуть і трудяться, творять і мріють, люблять і перемагають. Герої книги - вчені, робітники, колгоспники.

Роман «Розгін» складається з чотирьох книг, кожна з яких написана у своїй тональності та з того чи іншого боку висвітлює образ головного героя - порядної людини, професіонала вищого ґатунку кібернетика Карналя та його оточення.

Запрошуємо вас до цікавої літературної подорожі!
 

15.12.2017

«PR»-діяльність в публічних бібліотеках»
Семінар-тренінг

Сьогодні жодна сучасна  організація  не може обійтися без PR-діяльності. Не є винятком і бібліотеки.

В ЦРБ ім. П. Загребельного відбувся семінар-тренінг «PR»-діяльність в публічних бібліотеках» для керівників публічних бібліотек району.

Тренінг провів журналіст, шеф-редактор «UA : Перший в новинах», доцент факультету кіно і телебачення КНУКіМ - Петренко Сергій Іванович.


Ведучий розглянув сучасні уявлення про Public relations та проаналізував термінологічне розмежування ключових понять PR-діяльності.

В результаті інтерактивного спілкування виявилось, що сучасні бібліотеки є важливими комунікативними центрами для громади району і займають чільне місце в інформаційному просторі сучасного суспільства, використовуючи іміджеві PR-технології.

Запрошуємо всіх охочих активніше відвідувати веб-сайт ЦБС Деснянського району та ставати реальними й потенційними користувачами бібліотек.
 

13.12.2017

«Романтизм, поетичний стиль та світосприйняття
Генріха Гейне»

Методичне заняття

13 грудня у ЦРБ ім. П. А. Загребельного для працівників публічних бібліотек району відбулось методичне заняття з метою підвищення кваліфікації «Романтизм, поетичний стиль та світосприйняття Генріха Гейне» до 220 - річчя від дня народження німецького поета.
Учасники заходу ознайомились з правилами написання сценаріїв,  структурою  використання мультимедійних матеріалів , як додаткових джерел інформації  в проведенні літературно-мистецьких вечорів  в бібліотеках.
Художнє читання творів Гейне працівниками бібліотек,  наповнило  поетичний ранок романтичними переживаннями та гарною мелодикою українських перекладів віршів талановитого німецького поета.
 

08.12.2017

«Подорож у країну Права»
Правовий тиждень

Ти мусиш вивчати сумлінно
Права і обовя`зки всі …
І. Жиленко

У рамках Всеукраїнського тижня права публічні бібліотеки району провели правовий тиждень для учнів початкових і середніх класів шкіл № 213, 259, 270, 277 та 238.

Школярі гарно орієнтувалися у темі дитячих прав і з цікавістю обговорювали дитячі обв’язки, переглядали мультфільм про ставлення до дітей з інвалідністю.

Розгадування ребусів спонукало школярів до узагальнення почутого матеріалу про право на любов і піклування з боку батьків. Питання вікторини про дотримання прав казкових героїв були для учнів певною мірою несподіваними, проте слухачі правильно оцінювали вчинки дійових осіб. Орієнтувалися діти також і в поняттях «злочин» та «провина».

Бібліотекарі підготували виставки літератури з правознавчої тематики: «Я і мої права», «Мої права – моя фортеця» та інші. Кожна зустріч завершувалася тим, що діти брали для читання з собою книжки про невідомих їм до цієї зустрічі героїв.

Пам’ятайте, правова обізнаність – найкраща зброя на захисті ваших інтересів!
 

 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter