ЦРБ ім. П.А. Загребельного

15.02.2017

«Австрія: минуле та сучасне»
за проектом: «Читаючи, подорожуй світом!»

15 лютого в ЦРБ ім. П. А. Загребельного було розпочато цикл публічних заходів за проектом «Читаючи, подорожуй світом!» до Міжнародного року сталого розвитку туризму. Учні загальноосвітньої  школи № 119 взяли участь у культурологічній годині «Австрія: минуле та сучасне».

Читачам було представлено виставку-подорож, яка знайомить з географічним положенням, природними умовами, історією, політичним устрієм та культурою Австрії. Бібліотекар презентувала слайд-шоу, що допомогла присутнім ознайомитись з дев’ятьма об’єктами світової спадщини ЮНЕСКО.
Учасники заходу здійснили віртуальну подорож до музею Моцарта у місті Зальцбург. Із задоволенням школярі прослухали увертюру композитора «Чарівна флейта».

Відвідувачі бібліотеки також мали можливість подивитись документальну кінострічку «Австрія. Найкращі місця на планеті».

«Цікавою сторінкою» заходу стала участь читачів у вікторині «Хто найкраще знає культуру Австрії…».

Переможці отримали подарунки від бібліотеки.

Приєднуйтесь до наших заходів!
 

15.02.2017

Шановні користувачі!

Пропонуємо Вашій увазі виставку-пораду
«
Будь сучасним! Читай українське!»

Твори, представлених авторів – це історичний, соціологічно-психологічний портрет України.

Звертаючись до виставки ви можете прочитати твори письменників - лауреатів Шевченківської премії, письменників-лауреатів конкурсу «Коронація українського слова»; популярні романи, повісті, оповідання  талановитих сучасних українських письменників різного віку, які користуються неабияким попитом у наших користувачів.
Шануймо українське  слово, бо саме рідне слово є тим носієм духовності нації, що нас об’єднує, дозволяючи залишатися своєрідною, цікавою, незалежною спільнотою, не забуваючи про свою історію та будуючи своє майбутнє…

Виставка діятиме протягом року.
 

13.02.2017

«Мандруємо країнами Західної та Північної Європи…»
за проектом «Читаючи, подорожуй світом !»

Шановні користувачі!

Генеральна Асамблея ООН затвердила прийняття 2017 року Міжнародним роком сталого розвитку туризму, що сприятиме кращому порозумінню та взаємній підтримці між різними народами усього світу.
Всіх бажаючих запрошуємо до ЦРБ ім. П. А. Загребельного ознайомитись з туристичною мозаїкою «Мандруємо країнами Західної та Північної Європи…»,яка допоможе мешканцям нашого району дізнатись про велику спадщину різних європейських цивілізацій, доторкнутись до сторінок історії, економічного розвитку, науки, культури, мистецтва різних націй та народностей, що проживають на європейській території та забезпечить якнайкраще розуміння духовних цінностей, притаманних різним народам, сприяючи тим самим зміцненню миру в усьому світі.

Виставка та публічні заходи за проектом  будуть діяти протягом року.
Ласкаво просимо до бібліотеки!
 

03.02.2017

В день пам’яті Павла Архиповича Загребельного  працівники центральної районної бібліотеки відвідали  родину письменника в Кончі-Озерній. Цікавими спогадами поділилися Елла Михайлівна та  донька Марина Павлівна. Добрі, теплі слова про Павла Архиповича прозвучали від українського письменника, громадського та політичного діяча  Володимира Олександровича Яворівського та  його дружини. Віра Павловська, згадувала про надзвичайно енергійний, вольовий та працьовитий характер письменника.
«Бажаю вам здоров’я, як у Всесвіту !» - побажала всім присутнім Елла Михайлівна, мудра жінка з витонченим сприйняттям світу, «муза та натхнення» Павла Загребельного.
 

02.02.2017

«Павло Загребельний. Грані універсального таланту…»
Вечір пам’яті

3 лютого в 2009 році на 85-ому році життя видатний український письменник Павло Архипович Загребельний відійшов у вічність.

2 лютого до дня вшанування пам’яті Павла Архиповича Загребельного в ЦРБ  для читачів різних вікових категорій відбулась відео-година «Павло Загребельний. Кінематографічна спадщина…», яка розповідає про автора, як письменника та сценариста в одному обличчі. Кінострічки за сценаріями Павла Архиповича увійшли до «золотого фонду кінематографії».
В рамках вечора пам’яті  Пройшла бесіда за книгою «Левине серце» за проектом «Павло  Загребельний : золоті сторінки творчості».

«Левине серце» - твір про простих людей, який збагачуючи розум і виховуючи почуття,-  спонукає до роздумів і корисної  праці, до розмови, де може бути згода і незгода, до відкриття соціально моральних істин буття. Це оригінальний художній твір про шляхи розвитку колгоспного села, про вплив науково-технічної революції на сільськогосподарське виробництво, про боротьбу за високі врожаї. В основу комічного конфлікту у романі «Левине серце» письменник заклав позицію гармонізації буття через гумористичний погляд на нього.
Читаймо Павла Загребельного разом!
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter