ЦРБ ім. П.А. Загребельного

11.09.2023

 
До ЦРБ ім. П. А Загребельного завітала київська поетеса і просто чудова жінка – Віра Свистун, аби презентувати свою нову книжку «Жилибули».
Віршована казка про маленьких кумедних істот та їхні пригоди у великому світі припала до душі нашим юним відвідувачам. Діти насолоджувалися уривками з книжки та літературними забавками, які підготувала письменниця.
Від щирого серця ми дякуємо пані Вірі за співпрацю та подарований примірник «Жилибулів»!
 

08.09.2023

      Червоний, зелений і навіть білий! Яким тільки не буває смачнючий український борщ! До Дня борщу маленькі любителі попоїсти зібралися у ЦРБ ім. П. А. Загребельного аби віддати шану традиційній українській страві.
 
 
 

      Юним відвідувачам відкрилися усі тонкощі приготування класичного борщу, вони обговорили українські традиції й переглянули відео-легенду «Як українці борщ винайшли». Дітлахи пригадали історію виникнення цієї української страви та довідалися багато цікавих фактів про неї. Особливо дітям запам’яталося, що Тарас Шевченко любив борщ з карасями. Також дітвора дізналася про локальні спеціалітети борщу: він може бути з грибами, з вушками, з галушками, з імбирем, з пшоном, з вудженими грушками і навіть з вишнями!
 
 

    А ще діти спробували самостійно «приготувати» борщ за допомогою майстер-класу «Чарівний баняк»!

 
 

06.09.2023

 
У День читання книг ЦРБ імені П. А. Загребельного заполонили маленькі шанувальники Чудового Чудовиська: адже  у бібліотеці творча зустріч «Читаємо з #Сашком Дерманським».
Дітвора засипала письменника запитаннями, на які він із радістю відповідав. Юні книголюби дізналися з перших уст історії створення книг та оповідок, довідалися як автор втілював риси себе малого у персонажах та насолодилися голосним читанням авторської поезії.
А наприкінці зустрічі до Сашка Дерманського утворилася черга з бажаючих отримати автограф та зробити селфі.
 

01.09.2023

 
До ЦРБ ім. П. А. Загребельного завітали школярі, щоб весело та гамірно зустріти День знань.
Зустріч маленьких книголюбів розпочалася з обговорення книг, які вони прочитали за літо, та знайомства з книжковими новинками бібліотеки. Далі дітлахи випробовували свою кмітливість у казкових змаганнях і тренували спритність під час літературних вікторин. Також юні відвідувачі проявляли навички командної роботи під час розгадування тематичних головоломок та ребусів.
Дітвора чудово впоралася з усіма книжковими випробуваннями і, наприкінці бібліотечних веселощів, всі отримали чудові призи!
 

31.08.2023

 
Нині до ЦРБ імені П. А. Загребельного завітала одна із найвідоміших та найтитулованіших українських письменниць – Ірен Роздобудько.

Ірен Роздобудько є авторкою майже сорока книг романів та повістей. Більше десятка з них стали бестселерами, ще з десяток – екранізовані. Вона також є авторкою кіносценаріїв багатьох успішних фільмів та міні-серіалів.
На творчій зустрічі письменниця представила свій новий біографічний роман про Олену Телігу «Неймовірна. Ода до радості» та поділилася унікальними фактами створення книг, цікавим історіями з життя та письменницькими лайфхаками. Зокрема розповіла історію «Хрестоматії сучасної української дитячої літератури», яку подарувала разом з іншими книжками бібліотеці. Її письменниця знайшла у зруйнованій російськими військами школі, у селі Богородичному, на сході України.
Наприкінці зустрічі натхненні виступом відвідувачі дарували Ірен Роздобудько квіти, щиро дякували за щире спілкування та проводжали гучними оплесками.
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter