ЦРБ ім. П.А. Загребельного

29.08.2023

 
Людмила Старицька-Черняхівська….Яскрава постать  національного відродження кінця XIX — початку XX ст., українська письменниця, поетеса, драматургиня, перекладачка, мемуаристка, громадська діячка.
Сьогодні, у день її народження, в ЦРБ ім. П. А. Загребельного, на черговій зустрічі  у «Літературному кафе», згадували непростий життєвий шлях  та творчість цієї талановитої жінки.
Донька корифея українського театру Михайла Старицького гідно продовжила справу свого батька - як драматургиня, вона наполегливо шукала свій мистецький шлях, аналізувала нові стильові течії в тодішній драматургії, пробувала творити в тій чи тій художній манері, маючи на меті збагатити українську сцену. Саме вона започаткувала в Україні «сімейну драму» («Крила»), історичну хроніку («Аппій Клавдій»), фантастичну драму («Ноктурно») та інші твори, нові за структурою і жанром. Музику до них охоче писали М. Лисенко, К. Стеценко, П. Козицький, М. Леонтович.

Більш детально ознайомитися з творчістю Людмили Старицької-Черняхівської можна, переглянувши літературу у фондах  нашої бібліотеки.

 
 

29.08.2023

 
Нині до ЦРБ ім. П. А. Загребельного вперше завітала Ольга Киця – нове ім’я на літературному небосхилі нашої країни.
На творчій зустрічі до Дня пам’яті захисників і захисниць України письменниця презентувала свою патріотичну збірку «Нескорені». Вірші пані Ольга пише про воєнне сьогодення, спільне горе українців, які втрачають найрідніших, та про героїзм звичайних людей, які попре все залишаються незламними.Чимало поетичних творів адресовані українським бійцям. А прозову частку книги складають оповідання, в сюжеті яких лежать історії з життя у воєнних реаліях.
Ольга Киця змогла викласти на папір ті думки та почуття, які кожен українець та українка змушені пережити через війну. Її рядки потрапляли у саме серце слухачам і виступали гіркими слізьми на їхніх обличчях. Однак творчість письменниці не лише відбивається болісним ехом у наших серцях, але й зміцнює віру у майбутню перемогу. Адже ми, українці – нескорений народ!
 

24.08.2023

 
Нині діти зібралися в ЦРБ ім. П. А. Загребельного аби відзначити найважливіше державне свято – День Незалежності України!
Юні відвідувачі взяли участь в усній вікторині «Україна понад усе!» та перевірили свої знання рідної мови у конкурсі «Лінгвістичне конфетті». Також діти обговорили книги про незалежність нашої держави й згадали чимало історичних особистостей, які допомогли її досягти. Перепочивши під час фізкультхвилинки «Ми українці», маленькі розумники доєдналися до інтерактивних розваг під назвою «З Днем народження, Україно!».
Завершився захід створенням тематичних малюнків – подарунків для неньки Батьківщини у день її народження.
 

 

17.08.2023

 
У ЦРБ імені П. А. Загребельного, незважаючи на пекельну спеку,  тривають розваги! Сьогодні дітвора  з літнього табору від Деснянського районного в місті Києві центру соціальних служб зібралася у бібліотеці аби взяти участь у мовному міксі «Чи знаю я рідну мову?». Юні відвідувачі доєднувалися до словникових естафет, розгадували ребуси та займалися «мовним» фітнесом – створювали антонімічні пари. Також маленькі розумники взяли участь у мовознавчій грі у форматі шоу «Перший мільйон», за що отримали солодкі призи.
Діти не лише перевірили свої знання української мови, а й дізналися чимало цікавого про найпоширенішу мову світу – мову жестів, переглянувши пізнавальний фільм.
А наприкінці заходу чудово розважилися під час тематичного майстер-класу із виготовлення книжкових закладинок!
 

10.08.2023

 
Пухнастики, смугастики, муркотунчики – як тільки не називають винуватців сьогоднішніх веселощів! Адже нині в ЦРБ ім. П. А. Загребельного маленькі поціновувачі вусатих та хвостатих святкують Міжнародний день котів.
Діти довідалися чимало цікавинок про котів, пригадали історію їх одомашнення, а потім перевірили свої знання за допомогою інтерактивної відео-гри «Нагодуй кота». Після «пухнастої» рухнанки маленькі читайлики поділилися враженнями про свої улюблені кото-книги та обговорили своїх улюблених хвостатих персонажів.
Також юні відвідувачі взяли участь у тематичному майстер-класі з виготовлення котячих закладинок, які роблять читання книг ще приємнішим.
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter