ЦРБ ім. П.А. Загребельного

10.08.2023

 
Пухнастики, смугастики, муркотунчики – як тільки не називають винуватців сьогоднішніх веселощів! Адже нині в ЦРБ ім. П. А. Загребельного маленькі поціновувачі вусатих та хвостатих святкують Міжнародний день котів.
Діти довідалися чимало цікавинок про котів, пригадали історію їх одомашнення, а потім перевірили свої знання за допомогою інтерактивної відео-гри «Нагодуй кота». Після «пухнастої» рухнанки маленькі читайлики поділилися враженнями про свої улюблені кото-книги та обговорили своїх улюблених хвостатих персонажів.
Також юні відвідувачі взяли участь у тематичному майстер-класі з виготовлення котячих закладинок, які роблять читання книг ще приємнішим.
 

28.07.2023

    Історія України – це фактично історія боротьби українського народу за свою державу та здобуття незалежності.
 
 
 

     У бібліотеці ім. П. А. Загребельного присутні вшанували всі етапи нашого державотворення – від Русі до сьогодення, і всіх, хто доклав зусиль, щоб Україна існувала як незалежна, демократична держава.
Будьмо єдиними, працюймо на перемогу, підтримуймо наші Збройні Сили та один одного!

 

28.06.2023

 
Сьогодні у ЦРБ ім. П. А. Загребельного завітала пані Сова – мудра та справедлива суддя з Чарівного лісу, аби поділитися з дітьми своїми знаннями про закони України.
Пані Сова розповіла про основні права дитини та показала випадки їх порушення на прикладах з казок. Діти допомогли їй вирішити ситуацію з Оленкою-Зміючкою та Івасиком-Телесиком та іншими казковими героями. Адже мешканці Чарівного лісу, як і люди, мусять дотримуватися законів! Також разом з казковою гостею юні відвідувачі переглянули повчальний мультфільм і дізналися чимало цікавих фактів про Конституцію України.
А після тематичної руханки та правознавчих ігор діти отримали винагороду за свою кмітливість – патріотичний аквагрим!
 

26.06.2023

     Прапор – найважливіший  державний символ. За його допомогою можна не лише відрізнити одну країну від іншої, а й дізнатися про цінності його народу. Саме тому сьогодні у ЦРБ ім. П. А. Загребельного День шанування кримськотатарського прапора.
 
 

       Відвідавши бібліотеку, діти дізналися про значення елементів кримськотатарського стягу і визначили його спільні та відмінні з українським прапором риси. Під час перегляду повчального мультфільму та обговорення тематичного коміксу  маленькі розумники довідалися про схожість історії нескорених народів. Адже нас об’єднують спільні трагедії та перемоги, національна незламність й любов до волі.
 
 

     Насолоджуючись народними піснями кримських татар, юні відвідувачі взяли участь у тематичному майстер-класі «Два прапори – єдина країна». Крафтові серденька кольору українського та кримськотатарського прапорів були головним елементом майстер-класу. Вони уособлюють єдність двох народів, суміжність принципів та ідеалів, боротьбу пліч-о-пліч з російським загарбником, а також майбутню перемогу, яку ми здобудемо спільними зусиллями!
 

 

13.06.2023

Нова реальність, в якій ми тепер живемо, вимагає від нас нових знань. Ми постійно повинні дбати про безпеку – свою та наших дітей.
 
 
 
 
 
  Отож, до  ЦРБ ім. П. А. Загребельного, на зустріч з учнями завітали представники Добровольчих формувань територіальної громади № 31 Деснянського району.
 
 
 
  Вони познайомили присутніх із основними правилами мінної безпеки: як розпізнавати вибухонебезпечні предмети, як розрізняти попереджувальні знаки,  а головне -  чому потрібно дотримуватися відповідних правил поведінки.
 
 
 
 

Діти  отримали змогу приміряти спорядження саперів з яким працюють при розмінуванні територій, побачити різні види мінувань, попрацювати з міношукачами,тощо.
Кожний учасник заходу отримав від наших військових  пам’ятку мінної безпеки.
Попереджений — значить озброєний!
 
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter