ЦРБ ім. П.А. Загребельного

01.06.2023

 
Нині до ЦРБ ім. П. А. Загребельного вперше завітала письменниця та волонтерка Людмила Охріменко.


На творчій зустрічі авторка презентувала кілька своїх книг, серед яких головною зіркою був роман «Оскар».  У 2021 році він визнаний найкращим твором на воєнну тематику за версією Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова».

Наші відвідувачі сповна насолодилися спілкуванням з авторкою:   дізналися з перших уст, як створюються книги, довідалися, як історії з життя лягають в основу творів, а кумедні ситуації -  надихають творити.

Щиро вдячні пані Людмилі за подаровані книги бібліотеці. Бажаємо творчих успіхів і наснаги.
 

24.05.2023

 
День слов’янської писемності та культури у ЦРБ імені П. А. Загребельного минув весело та гамірно: діти завітали на урочисто свято – «Мовне намисто». Юні відвідувачі проявляли кмітливість у мовних змаганнях та випробовували свою спритність у книжкових естафетах.
Діти відгадували загадки про героїв українських народних казок, в командах працювали над мовним шифрувальником. Також маленькі розумники добирали епітети до української мови: вона у нас рідна, ласкава, багата, лагідна, солов’їна і – єдина! А ще – насолоджувалися українськими народними піснями під час тематичної руханки.
Довершенням мовного свята став оригінальний майстер-клас «Мова – серце нації», який не лише навчив дітей створювати яскраві листівки, а й допоміг їм усвідомити важливість рідної  української мови для кожного з нас. Адже слова – це намистинки, а мова – стародавнє намисто, що об’єднує українців!
 

19.05.2023

   Напередодні літніх канікул Інспектори відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції у місті Києві завітали до ЦРБ ім. П. Загребельного з пізнавальним уроком із безпеки дорожнього руху під назвою «Безпечна дорога додому».
 
 

   Під час зустрічі дітлахи разом з поліцейськими пригадали правила дорожнього руху, безпечної поведінки на вулицях міста, заміських дорогах.
 
 

   Ознайомили учнів з безпечними місцями переходу вулиці, їх облаштуваннями, з дорожніми знаками для пішоходів, виконали цікаві інтерактивні завдання.
Діти із задоволенням спілкувалися із правоохоронцями та отримали корисні знання.

 
 

19.05.2023

    Щороку, третьої неділі травня, в Україні вшановують День пам’яті жертв політичних репресій. Цього року користувачі ЦРБ ім. П. Загребельного отримали унікальну можливість перегорнути сторінку трагічної історії України разом із науковим співробітником Національного історико-меморіального  заповідника «Биківнянські могили» Миколою Бривко.
 
 
 

Як радянська влада реалізовувала політику масового терору щодо своїх громадян, хто з діячів української культури був закопаний енкаведистами під Биківнянськими соснами; що можна прочитати в архівно-кримінальних справах репресованих, а які сторінки залишаються загадками – лекція «Биківня – територія пам’яті» нікого не залишить байдужим.
Кожен повинен знати!

 
 

18.05.2023

    У міжнародний День вишиванки діти в барвистих сорочках завітали до ЦРБ ім. П. А. Загребельного на cвято.
 
 

   Маленькі розумники довідалися про всі тонкощі традиції вишивання сорочок, корені якої сягають сивої давнини й зрозуміли важливість національного одягу для кожного з нас.
 
 
 
 
    Етнографічний майстер-клас та поєднання сучасних технологій з народними звичаями зробили свято для дітей просто незабутнім!
 
 
 
 
   Також юні відвідувачі грали в інтерактивні ігри та ігри на кмітливість, брали участь в конкурсах та виконували творчі завдання.

 

Тішимося тим, що тепер кожен з них розуміє важливість  барвистої сорочки та має бажання одягати її не тільки в свято!

 
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter