ЦРБ ім. П.А. Загребельного

08.08.2019

«Територія моєї безпеки»
Інформаційно-правовий ранок

8 серпня в ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбувся інформаційно-правовий ранок «Територія моєї безпеки» за участю юристів Головного територіального управління юстиції у місті Києві Гарбузенко Каріни та Плиско Олександри для дітей учасників АТО, дітей переселенців, якими опікується Деснянський районний у місті Києві центр сім’ї, дітей та молоді. Діти обговорили з фахівцями, що означають для них поняття: Конституції, безпеки на дорогах, безпечного довкілля, збереження природи та ін.
Окрему увагу юних читачів бібліотеки ведучі звернули на основи безпеки в школі, особистої безпеки; тему протидії торгівлі людьми, на правила безпеки користування Інтернетом.

Формування відповідального ставлення до власної безпеки має відбуватися на всіх етапах життя людини, а розпочинати його варто з дитинства.
 

07.08.2019

«Пантелеймон Куліш і українське національне відродження»
Літературно-історична хвилинка

«Його ім’я і творчість нарешті мають
шанс бути належно осмисленими й пошанованими
в Незалежній Україні, для постання котрої…,
він зробив чимало».

Андрусяк І.

У ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулась літературно-історична хвилинка за проектом «За українську мову!», присвячена 200-річчю від дня народження Пантелеймона Куліша, українського письменника, творця української абетки.

Увазі користувачів була представлена ювілейна книжкова виставка, яка розповідає про літературний, науковий та життєвий шлях письменника, що розкривається у численних здобутках, складнощах та суперечностях минувшини.
Бібліотекар розповіла про життєвий шлях письменника та наголосила, що читачі дізнаються багато цікавого та корисного про великого майстра українського слова, проникливого мислителя, високоосвічену, універсальну та енциклопедичну постать в історії української культури, якщо звернуться до пропонованої виставки.
 
Ласкаво просимо до бібліотеки!
 

05.08.2019

«У світі українських та зарубіжних казок»
Літературно-ігровий ранок

5 серпня в ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбувся літературно-ігровий ранок «У світі українських та зарубіжних казок» для дітей учасників АТО та дітей-сиріт, якими опікується Деснянський районний у м. Києві центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Увазі користувачів була презентована тематична виставка «Різнобарв’я казок», яка ознайомила з багатством українських й зарубіжних народних та авторських казок.
Бібліотекарем було представлено тематичну мультимедійну презентацію «У світі казок». Діти з радістю взяли участь у ігрових хвилинках-цікавинках «Дізнайся про казки більше!», активно брали участь в пізнавальних літературних іграх та аукціоні знань «Моя улюблена казка».

Читання та розуміння змісту казок є ефективним методом не лише розвитку творчих здібностей особистості, а й формування духовних переконань читачів будь-якого віку.
 

30.07.2019

«Священна квітка лотос»
Майстер-клас

Безсумнівно, всі квіти прекрасні…Але не кожній квітці випадає вважатися священною. Такої честі в Китаї удостоївся лотос.

30 липня в ЦРБ ім. П. А. Загребельного для різних категорії користувачів відбувся тематичний майстер-клас до року Китаю в Україні.
Читачі бібліотеки з радістю майстрували ніжні квіти рожевого й білого кольорів та дивували один одного своїми креативними роботами.
Доповнило майстер-клас знайомство з цікавими виданнями, в яких розповідається про рослинний світ Китаю. Діти та дорослі дізнались про надзвичайно цікаву символіку квітки-лотоса, яка означає витоки життя, його порядок та творче начало.
 

17.07.2019

«Звитяга народжує легенди…»
Розмова про мужність

«І добро, і зло - теми вічні,
вони не живуть нарізно, ці два явища
мовби створені для того, щоб      
підкреслити значення одне одного…»

Василь Шкляр 
                            
Його  твори не поступаються кращим взірцям європейської романістики. Книжки вирізняються яскравими гострими сюжетами, залізною логікою вчинків героїв й дуже  вміло викладеними портретами персонажів.

17 липня в Муніципальній галереї мистецтв ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулась творча зустріч з українським письменником, політичним діячем, одним  із найвідоміших і найбільш читаних сучасних авторів - Василем Шкляром, а також з режисером кінострічки «Чорний ворон» за мотивами однойменного твору Тарасом Ткаченком. Письменник розповів про цікаві моменти роботи над майбутнім фільмом та про шлях, який він пройшов до початку зйомок картини. Режисер відповідаючи на запитання наголосив: «…на екрани виходить перший історичний блокбастер про історію подій Холодного Яру» та порадив присутнім, окрім перегляду історичної драми обов’язково прочитати оригінальний твір письменника.
Цікавою сторінкою заходу стало емоційне читання Василем Шкляром уривків із твору «Залишенець. Чорний ворон» та автограф-сесія.
 

09.07.2019

«Київ - місто прекрасне, місто щасливе…»
Краєзнавча година

У рамках проєкту «Пізнай, прийми і руку простягни» відбулася краєзнавча година про історію та сучасність рідного міста для різних категорій користувачів ЦРБ ім. П. А. Загребельного.

Учасники заходу ознайомились з тематичною розкладкою літератури «В серці своїм назавжди збережу Києва «мудрість і горду красу». Легенди, перекази, яскраві історичні нариси, багатий ілюстративний матеріал…
Читачі бібліотеки із зацікавленістю знайомились з виданнями про Київ та з радістю долучились до майстер-класу з виготовлення листівки «КИЇВ в стилі РЕТРО» із зображенням Андріївської церкви.

Прогулюючись містом, гості та кияни не можуть оминути  справжню окрасу Києва - Андріївську церкву. А цікаві історії про пам’ятку архітектури залишають приємні та незабутні враження.
Як не закохатися у Тебе чарівне місто!
 

26.06.2019

«Її Величність Книга»
 Літературний мікс
   
     В ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулись літературно-пізнавальні заходи для дітей молодшого шкільного віку, які відвідують шкільні табори.
      Маленькі читачі здійснили «екскурс» в історію книгодрукування в Європі та Україні за допомогою видань, представлених на тематичній виставці та пропонованих відео матеріалів. Відвідувачі бібліотеки мали можливість подивитись пізнавальну кінострічку «Книгодрукування за часів І. Федорова та Й. Гутенберга» й уривки з мультиплікаційного фільму «Як створюється книга».
      Читання та спілкування з книгою надає можливість користувачам ознайомитись не тільки з захоплюючими сюжетами та корисною інформацією, а допомогає читачам будь-якого віку краще зрозуміти, що відбувається в нашому сучасному житті.
    Розумна Книга нерідко вирішує долю людини та надихає на гарні вчинки.
 
 
 

    В ЦРБ діє територія дитячої активності, де можна ознайомитись з виданнями художньої та довідкової літератури для дітей дошкільного та шкільного віку, пограти в різноманітні розвиваючі інтелектуальні ігри.
 
 
 
 
Ласкаво просимо до бібліотеки!
 
 

20.06.2019

«Різнобарв’я українських та зарубіжних казок»
Розважально-ігровий ранок
 
«Завдяки казці дитина пізнає світ
не лише розумом, а й серцем»
 Сухомлинський В.

 
      Читання казок є дуже важливим для дитини молодшого шкільного віку. Під час читання маленький читач подумки мріє, аналізує, допомагає, підтримує, змагається разом з персонажами…
      В ЦРБ ім. П. А. Загребельного для літнього шкільного табору відбулись розважально-ігрові ранки «Різнобарв’я українських та зарубіжних казок».
      Увазі читачів була презентована тематична виставка, яка ознайомила з різноманітністю українських та зарубіжних казок.

 
 

     Бібліотекарем було представлено мультимедійну презентацію «У світі казок…», яка надала можливість кожному зрозуміти, що читаючи казки, відкриваються двері у чарівну неповторну країну, де добро бореться зі злом, де живуть жахливі чаклуни і прекрасні красуні, де завжди є місце для здійснення найзаповітніших мрій.
 
 

    Діти активно брали участь у запропонованих іграх: «Казкова пошта», «Згадай головних героїв», «Продовж імена відомих казкових героїв», у аукціоні знань «Моя улюблена казка» та розгадували кросворд «О, казко, Ти – чудо!»
  Казкові образи по-особливому впливають на інтелектуальний та духовний розвиток дитини, тому й надовго зберігаються в пам’яті.



 
 

13.06.2019

«Китай через призму книг та ілюстрацій»
Історико-літературний екскурс

Китай – країна великої культури… Адже правда парадоксальна країна? Як тут гармонійно сплелися величезні хмарочоси, маленькі будиночки з пахощами та різьбленими дахами. Ця країна дивує своїми пам'ятками, своєю незвичністю, багатовіковою історією і традиціями, які живі й сьогодні.

В ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулись історико-літературні екскурси «Китай через призму книг та ілюстрацій» до року Китаю в Україні для учнів молодшої школи, які відвідують літні шкільні табори ЗЗСО Деснянського району.

Увазі маленьких користувачів бібліотеки були представлені: тематична книжкова експозиція, яка розповідає про природу, історію, філософію «країни чемності та старовинної культури», багатий ілюстративний матеріал.
Діти мали можливість ознайомитись з виданнями, присвяченими «золотому періоду китайської поезії», творчості сучасних китайських письменників, цікавими дитячими енциклопедіями.
Мультимедійна презентація ознайомила школярів з рослинним та тваринним світом, з головними святами цієї країни. Інтерактивні дитячі бібліотечні ігри: «Що ми знаємо про панду?» «Мудрець платить за образи добрими словами…» допомогли дітям дізнатись глибше про тваринний світ, про народну вікову китайську мудрість. Пізнавальні міні - мультики «Китайська стіна» та «Храм Неба» додали маленьким відвідувачам бібліотеки смаку до вивчення світової історії та культури.
 

05.06.2019

«Стартуємо! Відпочиваємо! Читаємо!»
Літературно-пізнавальний мікс

Програма літніх читань «Канікули з книгою-2019» включає низку різноманітних захоплюючих заходів для дітей молодшого шкільного віку, які гостинно пропонує для відвідин ЦРБ ім. П. А. Загребельного.

Для учнів, які відпочивають у шкільних таборах Деснянського району, бібліотекарі здійснили літературно-пізнавальну подорож у «Країну прав дитини», під час якої познайомилися зі своїми правами, разом визначали права, які було порушено героями відомих та маловідомих дітям казок.


Школярі активно брали участь у різноманітних інтерактивних тематичних іграх, збагатили свої знання з основ права, вчилися як захищати себе, поважати один одного, допомагати іншим долати труднощі.
Запрошуємо всіх бажаючих долучатись до програми різноманітних тематичних заходів та розваг, які триватимуть протягом літнього періоду.

В бібліотеці ви зможете гарно відпочити, «відправитися в цікаву подорож» по сторінках улюблених книг, читати яскраві дитячі журнали, спілкуватися з однолітками.

Ми з нетерпінням чекаємо на вас!
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter