ЦРБ ім. П.А. Загребельного

30.05.2019

«В центрі Всесвіту - дитина»
Літературно – правовий ранок
 
«Мені здається, що одна з найбільших
удач у житті людини - щасливе дитинство».

Агата Крісті
 
До Міжнародного Дня захисту дітей в ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбувся літературно-правовий ранок для учнів молодшого шкільного віку.

Увазі відвідувачів бібліотеки була представлена тематична виставка, яка ознайомила з адаптованим переказом Конвенції ООН про права дитини.
Бібліотекар продемонструвала маленьким читачам матеріали відео презентації «Знай свої права, дитино!», які допомогли учасникам заходу зрозуміти, що дитина повинна жити щасливим, прекрасним, повним сподівань та мрій життям, поводитися безпечно реалізовуючи свої права та обов’язки.
Діти активно взяли участь у тематичних інтерактивних  іграх: «Казкова правова гра», «Встанови справедливість!». Також для маленьких користувачів бібліотеки відбувся флешмоб «Збери пазли…» та майстер-клас «Наші права-щасливе дитинство».
 

26.05.2019

«Хай живе завжди мій Київ, місто звершень та бажань»
Краєзнавчий вікенд
 
        Дружня команда публічних бібліотек Деснянського району долучилась до заходів святкування Дня столиці та Дня Києва. Охопили п’ять локацій у парках району: «Деснянський», «Молодіжний», «Кіото», «Мій Парк» та ммпз Биківня.
       Для мешканців району була представлена краєзнавча розкладка літератури «Моє місто-моя історія жива», краєзнавче лото «А історію столиці знати кожному годиться!»,які пропонували кожному перевірити свої знання рідного міста, а краєзнавча плутанина «Каштанова столиця» дала можливість досвідченим маленьким та великим знавцям нашого міста-красеня позмагатися за особливі призи та подарунки.
 
 
 

     Шалений успіх серед дітей та дорослих мали майстер-класи по створенню пухнастих паперових суцвіть каштанів «Свічка каштану», «Київські каштани» та по виготовленню яскравих квітів з атласних стрічок «Квітковий браслет», подарункових листівок: «Київ - у стилі ретро», « Квітковий настрій».
 
 
 

      Бібліотекарі підготували краєзнавчий конкурс «Я Київ добре знаю? Я Київ так люблю!», пізнавальну вікторину «Знай, люби, вивчай свій рідний край». Гості свята з задоволенням відповідали на поставленні запитання про найбільш значущі, цікаві в історичному та архітектурному відношенні музеї, театри, вулиці, площі минулого та сьогодення нашого міста.
 
 
 

       У великому захваті були дітлахи від майстер – класів, де вчилися виготовляти метелики, подарункові коробочки для різних дрібничок. Майстер клас з торцювання заохотив маленьких киян до єднання України.
     Спільна творчість принесла море задоволення і позитивних емоцій та вражень, чарівну атмосферу, справжнього магічного настрою.
 
 
 

Під час свята бібліотекарі запрошували мешканців стати користувачами бібліотеки, де вони зможуть корисно і цікаво проводити своє дозвілля.


 
 

22.05.2019

«Останній шлях Кобзаря… »
Хвилина пам’яті
 
      У ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулася хвилина пам’яті з нагоди 158-річниці перепоховання праху Т. Г. Шевченка.
 
 

    Читачі з цікавістю відповідали на питання літературно-біографічної вікторини, декламували вірші пов`язані з життям, творчістю видатного поета та художника.    
    Переможці вікторини отримали подарунки у вигляді цікавих видань сучасних українських письменників.
 
 

18.05.2019

«MOTO OPEN FEST - 2019»

18 травня публічні бібліотеки Деснянського району долучилися до третього щорічного фестивалю мотоспорту, байкерівської культури «Moto Open Fest - 2019» у парку «Муромець» на території спортивно-розважального комплексу «X-Park».
Бібліотекарі організували веселий бібліомайданчик, де відвідувачі мали змогу пограти в ігри, познайомитись з кращими дитячими книгами бібліотеки, взяти участь у краєзнавчій вікторині, майстер-класах та отримати призи, візитки бібліотеки, вислови про значення книги та користь читання.
Усі бажаючі мали змогу проявити свою ерудицію і кмітливість та отримати у подарунок смаколики.
 

16.05.2019

«Вишиванка - національна святиня»
Народознавча палітра
 
         У Всесвітній день вишиванки працівники бібліотеки долучилися до свята.
Для користувачів облаштували народознавчий куточок, де можна було зробити фото.
Відвідувачам була представлена книжково-ілюстративна вистава "Вишивка-духовний символ народу".    
 
 
 

    З захопленням юні відвідувачі поринули у чарівний світ художньої творчості – створювали аплікацію «Вишиванка Day».
 
 

12.05.2019

«В світі усе починається з мами»
Бібліотечний уїк – енд

З нагоди Дня матері та Міжнародного Дня сім`ї, публічні бібліотеки Деснянського району взяли участь у яскравому літературно-мистецькому районному святі у парку «Деснянський» і «Мій парк».

Святкові заходи Деснянського району пройшли за підтримки Деснянської райдержадміністрації, депутатів Київради Ганни Старостенко та Сергія Майзеля, районної громадської організації «Берегиня».
Cтворити чудовий настрій допомогли не тільки пісні та танці, але й розмаїтість заходів, які підготували бібліотеки. З задоволенням мешканці району приймали участь у вікторинах «Батьки і діти», «Моя мама…», родинному конкурсі «Сімейка», віршотворі «Моя родина», колективному портреті «Моя мама». Привернула увагу яскрава книжкова виставка «Калейдоскоп цікавих книг».
 
Малеча мала змогу взяти участь у різних майстер-класах, зокрема можна було власноруч зробити вітальну листівку мамі, паперову квітку «Ромашка», святкову туфельку, яку потім дарували своїм матусям.
На святі панувала зворушлива та творча атмосфера, як уклін берегині роду – матері.
 

10.05.2019

«Мамо, рідна і кохана…»
Святковий концерт
 
      До Дня матері у Галереї мистецтв відбувся святковий концерт, за участю клубу любителів співу «Троєщина співуча».
 
 
 

       Послухати українські народні пісні про матір зібралася повна зала шанувальників.
     Учасники хору не тільки гарно співають, а ще й продемонстрували свої здібності як рукодільниці, до уваги глядачів була представлена виставка українських рушників.
 
 

06.05.2019

«Перемога в серцях поколінь…»
Історично-пізнавальний екскурс

«Довічна слава їм, довічна пам'ять!
Їх не забуде рідна сторона –
Сини й онуки у віках прославлять
Воїнів прекрасні імена, Горді, героїчні імена!..»

О. Орач. «Пам'ять»

Напередодні Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відбулись героїко-патріотичні читання за книгою П. Загребельного «Європа-45» за проектом «Павло Загребельний: завжди несподіваний, завжди цікавий» для учнів старших класів ЗЗСО № 119.

Військово-патріотичний роман «Європа-45» допоміг присутнім ознайомитись з подіями, що відбувалися в період 1944-1945 рр. в Європі.
 
Присутні переглянули трейлер про відважний інтернаціональний загін, а також було показано уривки з художнього фільму за сценарієм Загребельного «Ракети не повинні злетіти».
Учні зачитували уривки з роману про участь героїв у диверсійній діяльності на території Німеччини, Франції, Голландії, Італії в ім’я миру в Європі.

Бібліотекар представила мультимедійну презентацію до творів Павла Загребельного, які присвячені подіям в Україні у період Другої світової війни.
 

24.04.2019

«Бринить, співає українська мова…»
Літературно-мовознавчий вернісаж

Українська мова - одна з найбагатших, наймилозвучніших серед європейських мов, пройшла нелегкий шлях поки стала державною в незалежній Україні. Для учнів 5 класу ЗЗСО № 270 відбувся літературно-мовознавчий захід за проектом «За українську мову!».

Школярі дізнались про письменників-основоположників та «каменярів» української мови», про те якими виданнями наповнена бібліотека, що можуть допомогти користувачам будь-якого віку вдосконалювати українську мову. Учасники заходу емоційно декламували вірші, присвячені рідній мові, написані класиками української літератури.
Діти також радо взяли активну участь в інтерактивних  іграх для розвитку мовлення: «Мовне лото», «Збережімо  слова!», «Українська народна мудрість сьогодні» та ін.
Наостанок заходу для всіх бажаючих відбувся майстер-клас «Зроби подарунок своїм близьким!»
 

23.04.2019

«Всі ми діти Землі»
Міжнародний фестиваль
 
       ЦРБ ім. П. А. Загребельного спільно з Благодійним фондом «Рокада» провели захід  присвячений Міжнародному Дню Землі у рамках проекту: «Пізнай, прийми та руку простягни…».
      У День Землі в різних країнах, за традицією, лунає Дзвін Миру, закликаючи людей Землі відчути всепланетну спільність і докласти зусиль до захисту миру на планеті та збереження краси нашого спільного дому.
 
 

     Учасниками заходу були партнери з Представництва Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні, представники Головного територіального управління юстиції в місті Києві, учні закладів загальної середньої освіти Деснянського району, біженці.
 
 

    У програмі свята відбулась презентація соціального ролика, творчі виступи  гвінейців, демонстрація національних костюмів, захоплюючим був пакистанський танок студентки Міжнародного університету розвитку людини «Україна», майстер - класи та ще багато цікавого.
 
 

     Ми намагалися об`єднати українців та іноземців, простягнути їм руку допомоги, щоб  вони відчули єдність та рівність всіх людей, які живуть на цій планеті.
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter