ЦРБ ім. П.А. Загребельного

11.05.2018

 «Мамо, мамо, вічна і кохана…»
Святковий концерт

11 травня в ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбувся святковий концерт «Мамо, мамо, вічна і кохана…» клубу любителів співу «Троєщина співуча» до Міжнародного Дня матері. В святковому дійстві взяла участь мешканка нашого району поетеса Трофімова Ніна Анатоліївна, яка читала свої щирі, ліричні  вірші.

 

10.05.2018

«Перемога – одна на всіх!»
Історико - патріотична година
  за проектом «Пам’ятай! Відроди! Збережи!»

 
«Україна стала одним з найактивніших
                                                                   учасників найбільш масштабної і
                                                                  спустошливої війни в історії людства…»

                                                                                                                                        Гарін В. Б.
 
    10 травня в ЦРБ ім. П. А. Загребельного до відзначення Дня пам’яті та примирення і 73-річниці перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні відбулась історико - патріотична година для юнацтва за участю кандидата історичних наук співробітника Національного  музею Історії України Куцаєвої Тамари.
 
 
   Учасникам заходу було представлено тематичну виставку-вітання, присвячену героїзму українського народу в роки Другої світової війни.
Бібліотекар розповіла, що воєнна історія України зафіксована в документах і спогадах, відображена в фільмах і художніх творах, численних пам’ятках історії та культури.
   Тамара Куцаєва надала цікаву інформацію про історію виникнення патріотичного символу «маку пам’яті», розповіла про важливі етапи війни. Виступаюча наголосила, що Друга світова війна стала найбільшим збройним конфліктом на планеті і одночасно найтяжчою трагедією в історії людства.
 
 
     Увазі учасників заходу була запропонована мультимедійна презентація, яка розповідає про пам’ятки і пам’ятні місця воєнної історії, котрим належить чільне місце у відтворенні історичної пам’яті українського народу.
    Минають роки, але назавжди на скрижалях історії залишаться імена тих, хто в грізний час встав на захист рідної землі, хто в нелегкому двобою ціною власного життя відстояв споконвічне право людини на свободу і життя.
 

03.05.2018

«Швейк завойовує світ…»
Літературна хвилинка
 
3 травня в ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулась літературна хвилинка приурочена до 135-річчя від дня народження чеського письменника – сатирика, драматурга, журналіста Ярослава Гашека для користувачів різних категорій.
Читачам була представлена тематична розкладка літератури та відео-презентація. Пропоновані інформаційні матеріали ознайомили користувачів з творчим шляхом та цікавими сторінками життя видатного письменника.

Присутні згадали один з найвідоміших творів автора «Пригоди бравого вояка Швейка»,  який увійшов у скарбницю світової літератури.

 

26.04.2018

«Гірка полинова чаша»
Вечір-реквієм
 
«Над Прип’яттю весна у тридцять друге …
Життя триває …»

Леся Вознюк
 
Чорнобиль для українців – це гіркий спадок та спогади, а для світової спільноти – надзвичайна за масштабами техногенна катастрофа. Багато емоцій та переживань відчули юнаки та дівчата, переглядаючи відео фрагменти про евакуацію Прип’яті, роботу персоналу станції у зоні відчуження та встановлення Арки над об’єктом «Укриття».
Вразила школярів також інфографіка про масштаби лиха на території Білорусії. Несподіваною була для підлітків і паралель з Фукусімою, наслідками цунамі та вибухами на атомній станції в Японії.

Підтримали учні заклик спеціалістів ЦРБ приєднатися до Міжнародного флешмобу «Чорнобиль-32. Запали свою свічку!»
 

25.04.2018

«Правила поведінки у весняному лісі»
Екозаняття
 
«В кожну пору ліс чарівний.
Навесні він світлий, дивний.
Море звуків оживає,
Море квітів розквітає»

Надія Красоткіна
 
Весняний ліс завжди надихав митців на написання творів та картин. Школярів він спонукав до обговорення поведінки сучасного городянина у лісі.
Під час екозаняття другокласники розрізняли небезпечні та безпечні для лісу предмети на уявній галявині зі сміттям, називали важливі для захисту лісу професії. Із захопленням учасники заходу обирали для себе можливі види активності у лісі, називали дії з економного використання паперу.

Наприкінці зустрічі діти уявили себе кореспондентами журналу та провели колективне інтерв’ю про правила поведінки у весняному лісі.

 

25.04.2018

«Культура Високого Відродження – Рафаель»            
Літературно – мистецька  година
 
«Единственное, что неизменно
присутствует во всех его работах
без исключения, - это красота»

              Поль Жоне
 
Рафаель Санті видатний живописець, скульптор і архітектор, великий майстер італійського Високого Ренесансу.

25 квітня в ЦРБ ім. П. Загребельного відбулася літературно - мистецька година присвячена 535-річчю від дня народження італійського митця для учнів 8 класу ЗНЗ № 119.
Читачам  було презентовано виставку-персоналію, яка розповідає про сторінки життєвого та творчого шляху Рафаеля Санті. Бібліотекар підготувала мультимедійну презентацію, завдяки якій присутні краще ознайомились з величезною та багатогранною спадщиною живописця світового рівня.

Найактивніші учні радо взяли участь у біографічних читаннях, присвячених творчому шляху майстра та інтелектуальній вікторині.
 

23.04.2018

«Київська весна з японським колоритом»
Екоекскурсія
 
23 квітня для студентів університету ІІІ-го віку при територіальному центрі соціального обслуговування Деснянського району та працівників ЦРБ ім. П. Загребельного відбулась екскурсія «Київська весна з японським колоритом» в парку Кіото», який потрапив у Книгу рекордів України.
Екскурсанти дізнались про історію створення парку, використання в оформленні японської символіки та її значення, про різноманітні рослини, які вирощуються на цій прекрасній київській алеї.

 

23.04.2018

«У вільний час - до бібліотеки!»
Промо - акція
 
У Всесвітній День книги та авторського права працівники ЦРБ ім. П. А. Загребельного долучились до цієї дати та провели в парку «Кіото» промо-акцію «У вільний час - до бібліотеки!».
 

Для мешканців району та відпочиваючих під час прогулянки відбулись вуличні читання «Класики української та світової літератури про книгу», віршів японської поезії  стилі хоку і танка «Поезія природи»; літературна гра «Книга в прислів’ях та афоризмах» та інтерактивна гра «Цей дивний світ книги…», роздали інформаційно - рекламну продукцію.
Найактивніші учасники бібліотечного дійства отримали подарунки від бібліотеки.

Книга створена для людей… Кожен читач знаходить в ній те, що йому необхідно.

Нехай мудра книжка завжди буде поруч з нами!
 

20.04.2018

«Бібліотека у сучасному форматі: професійні ідеї …»
Методичне засідання
 
Коли у тебе є гарні ідеї, задуми,
ти ними ділишся …

Олександр Смик
 
Працювати у сучасній  бібліотеці цікаво і корисно: ти багато читаєш, спілкуєшся і обмінюєшся інформацією. Відвідувачі часто мають суто професійні питання, а спеціаліст-бібліотекар має відповідати на різноманітні запити.
Тематичне методичне засідання для вчителів початкової школи НВК №39 було проведено спеціалістами ЦРБ ім. П. А. Загребельного і присвячене обміну досвідом з проведення масових заходів. Педагоги взяли участь у якості вихованців у квесті «День довкілля». Як оргкомітет планували завдання та добирали матеріали до загальношкільного «Дня без паперу». Активно сортували сміття у грі «Чистий Київ». Вчилися діяти та комунікувати у інформаційній кампанії зі збереження первоцвітів.

Навчання пройшло успішно та спонукало до нових ідей!

 

18.04.2018

«Для моєї планети Я»
Екологічний практикум
 
«Роби, що можеш,
з тим, що маєш,
там, де ти є»
Теодор Рузвельт
 
Квітневі дні вкрай насичені екологічними датами. Саме до українського Дня навколишнього середовища у ЦРБ пройшов екологічний практикум для п’ятикласників ЗНЗ № 119.

На занятті школярі підрахували можливу економію води за місяць, висловили припущення про втрати електроенергії у міський квартирі за той же період. Зробили висновки на користь свідомого вибору продукції місцевих виробників. Із задоволенням обирали учні дизайн екологічної торби для покупок.
 
На завершення заходу підлітки визначились з діями, які вони можуть зробити для планети Земля, починаючи із сьогоднішнього дня.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter