ЦРБ ім. П.А. Загребельного

27.10.2017

«Пам’ять серця»
Історико-патріотична година

27 жовтня в ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулась історико-патріотична година «Пам’ять серця» до 73-ої річниці  від дня вигнання нацистських окупантів для студентів університету ІІІ-го віку при територіальному центрі соціального обслуговування Деснянського району  В рамках проведення заходу було презентовано виставку-репортаж «Друга Світова війна. Битва за Україну». Із зацікавленістю відвідувачі бібліотеки прослухали історичний матеріал про патріотизм та мужність української жінки-снайпера, Героя Радянського Союзу Людмили Павличенко, яка брала участь у битвах : Одеська оборона, оборона Севастополя, прикордонні битви в Молдавії.
Сьогодні ми радіємо сонцю, життю, чистому небу… Ми ніколи не забуваємо про мільйони тих, хто віддав своє життя в роки Другої Світової війни за наше світле майбутнє. 

 

26.10.2017

«Японія відома та невідома»
Країнознавчий вернісаж

26 жовтня у приміщенні райдержадміністрації Деснянського району відбувся щорічний фестиваль талановитих дітей та молоді з особливими потребами «Повір у себе». Тема цьогорічного заходу «Японія та інші країни Сходу» до року Японії в Україні.

Працівники публічних бібліотек Деснянського району взяли активну участь у проведенні фестивалю. Тема східної культури була розвинена у заходах, підготовлених бібліотеками для присутніх на фестивалі.

На великій книжковій виставці «Японія: гармонійне поєднання сучасності та традицій» була представлена найкраща література з історії, культури та сучасності країни.

Діти і дорослі із задоволенням взяли участь у вікторинах, майстер – класах - по складанню японських журавликів, як символ довголіття і миру; по виготовленню незвичних паперових японських ляльок «Чиогамі- Нинге», які  дуже сподобалося дітям. А один із майстер-класів уможливив справжнє диво: в руках юних майстрів восени зацвіла справжня «гірська вишня» - сакура.

Гостям та учасникам заходу були надані інформаційні флаєра «Японія – країна, де сходить сонце».

Із подарунками на згадку та гарним настроєм, з вірою в добро –закінчилося свято.

 

12.10.2017

«Тримай живе слово»
Творчий вечір

12 жовтня в ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбувся творчий вечір «Тримай живе слово» для студентів «Університету третього покоління» Деснянського району.
На заході відбулась зустріч талановитих та креативних поетів з Національної спілки письменників України та «Літературного форуму» Романа Кухарука, Тетяни Іванчук, Світлани Макаревської, Тетяни Шпичук, Віри Свистун та Анатолія Горового. Окрім читання поезії, виступив з виконанням українських пісень  Руслан Іщенко.


Aтмосфера зустрічі була невимушеною і доволі цікавою.
 

10.10.2017

«Мандруємо до Німеччини - країни замків, палаців та готичної архітектури»
Туристична мозаїка за проектом «Читаючи, подорожуй світом!»

«Німеччина займає центральне місце
на карті Європи. Її положення символічно: адже
Німеччина – країна з винятковим економічним
потенціалом, одна з найбільш важливих
«економічних двигунів» в Європейському союзі».

Ніколаос Скилакис

10 жовтня в Галереї мистецтв ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулась туристична мозаїка «Мандруємо до Німеччини - країни замків, палаців та готичної архітектури» для юнацтва нашого району.
Увазі користувачів була представлена тематична виставка історичної, географічної, культурологічної, довідкової та енциклопедичної літератури.

Бібліотекарем презентовано мультимедійний матеріал «Туристична Німеччина», який ознайомив відвідувачів з «візитною карткою Німеччини», політичними діячами, творчими особистостями,національними традиціями, святами, краєвидами цієї мальовничої країни.
Найбільш активні школярі взяли участь в інтерактивній творчій грі «Видатні постаті німецького народу».

Мандруйте до Німеччини, пізнавайте історію, культуру, літературу однієї з високорозвинених країн Західної Європи!
 

30.09.2017

«Літопис Городця Княжого»
Історико - етнографічний фестиваль
 
30 вересня на історичній місцевості Городища Вигурівщина-Троєщина (Городець Пісочний), де були знайдені залишки давнього міста XI – XII ст., відбувся районний історико - етнографічний фестиваль, присвячений 30-річчю утворення Деснянського району.

Серед історичної реконструкції, видовищних боїв, богатирських змагань, середньовічних героїв – бібліотечна спільнота ЦБС Деснянського району влаштувала «майданчик історичної довідки та різноманітних розваг» для всіх охочих.

Чи відомо вам, коли вперше згадується місцевість Деснянського району? Чия резиденція знаходилась на місці Городця Княжого? Родинним гніздом, яких князів слугував Городець? Цими та іншими цікавими питаннями випробовували бібліотекарі інтелектуальні зусилля учасників фестивалю.

Багато цікавих фактів, нової інформації та впевненості у власній начитаності здобули всі, хто брав участь у літературно - історичних вікторинах: «Київ: з глибини століть у сьогодення», «Деснянський район у запитаннях» «Книгозбірні. Мандруємо із давнини до сучасності», «Середньовічні легенди», «Княжа родина» та інтерактивній грі «Деснянський район в іменах та назвах».
Популяризацією книги, читання та бібліотечних послуг активно займався наш новий партнер - найрозумніший баранчик Шон, з яким всі охочі робили селфі та з радістю танцювали.

Поки дорослі змагалися у вправності метання ножів, стріляли з луків та арбалетів бібліотекарі навчали маленьких учасників фестивалю сучасному, корисному та цікавому ремеслу - виготовленню книжкових закладок, бібліо-блокнотів, осінніх квітів та заплітали коси батіжком.

Пам’ятайте, що минуле і сучасне поєднується у бібліотеці щодня! Приходьте, тут завжди вас чекають!
 
 

27.09.2017

«Бібліотека - «книги дім» запрошує усіх ласкаво…»
Цикл заходів до Всеукраїнського дня бібліотек
 
В бібліотеці ви потрапляєте в країну незвіданого та таємничого, що має таку чудову назву «Книга». Жодні технології не можуть замінити досвідчене слово бібліотекаря. Саме в бібліотеці  зустрічаються  різні  покоління, «народжуються»  поети і письменники, винахідники, «нові таланти» в різних галузях науки. Тут  читачі дістають перлини знань з тисячолітньої давнини та отримують поради з різних питань сьогодення.
27 та 28 вересня - напередодні Всеукраїнського дня бібліотек  в ЦРБ ім. П. А. Загребельного пройшов цикл святкових заходів.

Увазі користувачів була представлена тематична розкладка літератури «Бібліотек@» - твій шлях до успіху», проведено опитування «Що означає для мене книга?», в якому  в письмовій формі взяли участь користувачі різних вікових категорій (з найкращими  висловами можна ознайомитись на нашому сайті в рубриці «Деснянці про книгу та читання»).
В секторі періодичних видань пройшла тематична гра  «Море цікавого в світі періодики…». За правильні відповіді найактивніші учасники отримали подарунки від бібліотеки.

В секторі художньої літератури увазі користувачів було представлено альбом «Відомі бібліотекарі», присвячений талановитим особистостям світової та української культури, які в різні часи в певний період свого життя працювали в бібліотеках.

Ми завжди раді нашим читачам! Запрошуємо всіх охочих до читання та  до відвідин бібліотечних заходів!
 

Деснянці про книгу та читання

Деснянці про книгу та читання
 
Про свою зацікавленість книгою та читанням  користувачі ЦРБ ім. П. А. Загребельного різних вікових категорій висловили напередодні Всеукраїнського Дня бібліотек.

Пропонуємо ознайомитись із ставленням читачів до важливого літературного джерела :
 
 

25.09.2017

«Київ-Богданівка-Яготин»
Екскурсійний тур
 
25 вересня працівники ЦБС Деснянського району з нагоди відзначення Всеукраїнського Дня бібліотек та підвищення кваліфікації здійснили екскурсійний тур «Київ-Богданівка-Яготин».
Бібліотекарі відвідали меморіальний музей-садибу Катерини Білокур; одну з найкращих районних картинних галерей України – Яготинську картинну галерею, де увазі відвідувачів широко представлений творчий доробок видатних митців України, флігель Т. Г.Шевченка в маєтку Графа М. Рєпніна-Волконського...

Мандруємо Україною! Ще багато цікавого та вражаючого можна побачити й дізнатись в нашій країні!
 

21.09.2017

«Бесіда за книгою «Попіл снів»
за проектом «Павло Загребельний: золоті сторінки творчості»

Постать Павла Загребельного асоціюється з історичним романом, серйозними творами, але письменник не робив поділу літератури на «високу» та «низьку»,«елітарну» та «масову», адже  на певному періоді свого творчого життя вирішив звернутися до такого, здавалося б, «легкого» жанру в літературі, як детектив.
21 вересня  в ЦРБ ім. П. А. Загребельного  відбулась бесіда за книгою «Попіл снів» для читачів різних вікових категорій.
Характерною  рисою  цього твору є те,  що один з головних персонажів  це-слідчий - жінка. Автор вирішив проекспериментувати, адже в українській літературі традиційним є чоловіче начало, а жінці відводиться роль або матері, або дружини, або коханки…В повісті описана втеча з секретного наукового об’єкта надзвичайно небезпечного піддослідного майора авіації Чуйко, який наділений надлюдською силою. Письменник за допомогою  сюжетних перепетій показує читачу непізнаваність буття і людини, а саме жінки-слідчої  яка поповнюється ще одним - всепоглинаючим бажанням пізнати всі таємниці Всесвіту, щоб контролювати і керувати людським  розумом.  Щодо назви твору «Попіл снів», -  письменника цікавлять перехідні стани психіки людини, коли деформується одна реальність, а натомість з’являється інша.
Безперечно, однозначний  той факт, що навіть у такому «легковажному», як вважають деякі літературознавці, детективному жанрі, такі майстри слова, як Загребельний здатні досягти художніх висот та задовольнити читача.

Шановні читачі!
Якщо вам, цікавий гостросюжетний детектив
«Попіл снів», - запрошуємо всіх бажаючих до читання повісті!

 

23.08.2017

«Батьківщини моя - Україна, ми усі лише з нею єдині»
Концертно -розважальна програма

З днем народження, моя державо,
З святом тебе добрим і святим.
Нехай завше тільки добра слава
Про мою країну звідусіль луна.

26 річницю незалежності України та День Державного Прапора України бібліотеки Деснянського району зустрічали на великому районному святі у парку «Молодіжний». Під гучні пісні, запальні танці концертної програми та жовто-бакитне майоріння прапорів бібліотеки внесли свій вклад у створення піднесеної атмосфери свята.

Серед усього натовпу і галасу, увагу мандрівного ока одразу привертала викладка «День незалежності країни», де бібліотеки представили найновіші видання з історії формування та розвитку Української держави, книжки про знаменні події минулого й сучасності та про видатних людей України. Свою частку децибелів до загального галасу вніс влаштований бібліотекою аукціон знань «Моя країна - Україна», де дорогоцінні лоти-питання продавалися за найгучніші правильні відповіді.
Скарбничку знань про Україну поповнили також учасники вікторини «Світ-дивосвіт України», інтелектуальний спринт «Про все «най-най» в Україні».
Деснянці активно грали в ігри, відгадували загадки про народні символи України, охоче брали участь у майстер – класах «Виготовлення закладок в етно-стилі», «Святкові подарунки».
Акція «Створюємо прапор своєї країни» захопила фантазію учасників свята. Всі мрії, надії, сподівання та міркування у вигляді малюнків, написів, наліпок, вирізок з журналів замайоріли та перетворили його на строкатий та багатоманітний жовто-блакитний прапор.
 
Бібліотеки люблять проводити свята разом із вами, а ви пам’ятайте,
що  бібліотека завжди чекає на вас!

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter