ЦРБ ім. П.А. Загребельного

02.07.2014

Бібліотеками ЦБС Деснянського було проведено акцію по збору книжок, метою якої було допомогти ініціативній групі волонтерів "Київ-Схід-Діти", в  організації дозвілля та соціальної адаптації дітей переселенців зі Сходу.

200 книжок було передано дітям, які у відповідь  на згадку про зустріч подарували свої патріотичні поробки.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

20.06.2014

Напередодні  Всесвітнього  Дня біженців в Центральній районній бібліотекці № 141  відбулося  інтерактивне практичне заняття  «Візьмімося за руки, друзі…» зі слухачами  курсів української мови, що працюють  в  бібліотеці,  в рамках роботи за проектом «Пізнай, прийми та руку простягни».  В заході взяли участь  біженці,  які перебувають в Україні перший рік, волонтер-викладач,  наша читачка   кандидат філологічних наук Кобзар Алла Юріївна та співробітники ЦРБ.  Розпочався захід діалогом  українською мовою,  кожний з присутніх  розповів про  важливі епізоди свого життя, про  родину  та поділилися своїми захопленнями:  декламували рідними мовами вірші, співали народні пісні, а наймолодші учасники заходу показали  вокально  – танцювальну композицію в стилі реп.  Завершилося заняття медіа – подорожжю до рідного краю під звуки  національних мелодій. Сподіваємось, що   цей захід  посприяє  ідеям розвитку міжкультурного  діалогу, толерантності та єдності суспільства.
 
 
 
 

20.06.2014

19 червня в ЦРБ № 141 відбувся краєзнавчий огляд «Новини Деснянського району». В заході взяли участь як користувачі бібліотеки, так і співробітники ЦБС. Із цікавістю учасники сприйняли інформацію з періодичних видань та сайту Деснянської РДА, яка була представлена у виді слайд-шоу.

Присутні мали можливість ознайомитися з новинами нашого міста та району, почути злободенні потреби та досягнення з різноманітних областей буття: діяльності міської та районної влади, суспільно-політичного життя, соціального захисту, ЖКХ та болючих проблем транспорту, фізичної культури та спорту, культурних подій та мистецтва.
 
Захід залишив позитивний настрій у присутніх. Не зважаючи на складні умови в нашій країні – життя триває.
 

19.06.2014

19 червня в Центральній районній  бібліотеці № 141  розпочав роботу клуб  шанувальників  кіно «Інтелектуальний світ голубого екрану» - проект за участю Територіального центру соціального обслуговування Деснянського району.
 
Учасники заходу з зацікавленістю прослухали   розповідь про сучасний український кінематограф, взяли участь в дискусії про фільми, що заслуговують, на їх  думку, на  найбільшу увагу глядачів.   Шанувальники кіно побачили на екрані українських режисерів – переможців міжнародних кінофестивалів та познайомилися з їх  творчістю.

На розсуд  учасників заходу  було презентовано  декілька новел з  фільмів «Я люблю тебе, Київ», « Я люблю тебе, Париж». Особливо вразило  глядачів  прониклива  кіноновела Тараса Ткаченка «Собачий вальс» (в головній  ролі Ада Роговцева). Наприкінці заходу  учасники клубу обговорили тему наступного засідання, воно буде присвячене творчості С. Параджанова, зокрема  його кіношедевру «Тіні забутих предків».
 
 
 

30.05.2014

«Киев, знаменитый величием и несчастьями,
                                                          это красота в истории нашей Родины».
                                                                                                  Николай Закревский

29 травня в ЦРБ № 141 відбулась творча зустріч «Київ – рідне місто моє…», приурочена до дня  Києва. Гостем бібліотеки був відмінник освіти України, Кавалер ордена «За заслуги» ІІІ-го ступеня, член Національної спілки краєзнавців Вакулишин Сергій Миколайович. Сергій Миколайович – ветеран педагогічної праці, автор книг та численних статей, що друкувались в міських газетах, журналах та окремих наукових збірниках.

Окрім  читачів бібліотеки, на зустріч з автором завітали студенти університету ІІІ- віку територіального  соціального центру Деснянського району. Автор  розповів про діяльність  музею історії Святошинського району, який є «дітищем» краєзнавця.
 
До уваги присутніх дослідник представив свої книги: «Околиці Києва: документально-публіцистична збірка», «Репортаж з Києва 1915 року», «(Не) мій Київ: збірка статей з концептуального києвознавства», «Філософський словничок». З великим азартом присутні взяли участь у вікторині. Переможці отримали призи від автора  та оплески від однодумців.
 
Краєзнавець  ділився з відвідувачами бібліотеки  своїми науковими дослідженнями. Відчувалось, наскільки автор закоханий в рідне місто  та які має глибокі історичні знання.
 
Шановні читачі та гості нашого сайту! В нашому фонді будуть книги Вакулишина Сергія Миколайовича.
  Всіх, кого цікавить історія нашого міста, ласкаво просимо  до бібліотеки!
 
 
 
 
 
 

 
 

22.05.2014

21 травня в ЦРБ № 141 відбувся літературно-кінематографічний вечір «Вільям Шекспір: золоте ім’я у світовій літературі», в якому взяли участь  студенти  університету ІІІ-го віку територіального  соціального центру Деснянського району. Вечір проходив в рамках проекту «Шекспір – невичерпний, як море…», присвяченому  450-річчю від дня народження видатного ангійського поета, драматурга Вільяма Шекспіра.  
 
Читачам бібліотеки було презентовано книжкову виставку. Спеціально для цього вечора була підготовлена презентація слайдів, присвячена вшануванню пам’яті англійського поета, яка викликала неабияку зацікавленість учасників заходу.
 
Оскільки покоління присутніх на заході добре знайоме з екранізаціями творів Шекспіра радянських часів, ми запропонували перегляд кінострічки «Гамлет» (1990, виробництва Великобританії, США, Франції),  в якому головну роль зіграв Мел Гібсон. Наші читачі мали змогу отримати  нові враження, ще раз доторкнувшись творчості  класика світової літератури Вільяма Шекспіра.
 
 
 
 
 

17.05.2014

17 травня, у день Європи в Україні,  Українська бібліотечна асоціація спільно з Гете-інститутом в Україні організувала адвокаційний захід  «Бібліотека під відкритим небом», який пройшов серед  різноманітних  фарб і запахів весняних квітів та дерев у Ботанічному саду імені академіка Фоміна. Бібліотеки Деснянського району разом з партнером  -  освітньо-культурним  центром «Дивосвіт» взяли активну участь у цьому заході.
 
Бібліотекарі підготували для киян та гостей нашого міста, перебуваючих на прогулянці,  вікторину-гру  «Десять кроків до Європи» з 4-х турів та інтелектуальну гру «Галопом по Європам».
 
Завдання вікторини та інтелектуальної гри  мали на меті розвивати пізнавальну активність учасників та дати їм можливість використати накопичені знання. З числа тих, хто змагався за отримання призів, найбільш успішними були родинні команди, до яких входили батьки та діти. Переможці отримали подарунки  - цікаві книжки класиків і сучасних європейських дитячих письменників, блокноти, значки,  сувеніри  та безумовно піднесений травневий настрій.    
 
Активно попрацювали наші партнери. З успіхом були проведені майстер-класи:  з бісероплетіннявиготовлення  українського  віночку (дівчатка навчились  робити різнокольорові ніжні квіти для віночку - символу мира, сонця та краси),  майстер - клас з виготовлення дитячої іграшки (хлопчики та дівчатка засобом валяння з вовни зробили собі на згадку  іграшкових, милих  рудих пташок).                         
 
Під час проведення акції користувачі  зрозуміли, що бібліотеки не тільки надають  інформаційні послуги, а роблять  дозвілля киян та гостей нашого міста більш різноманітним та яскравим.
 
Різнокольорове вийшло свято… День вдався вдалим для всіх учасників заходу.
   Сподіваємось, що рекламна продукція про послуги бібліотек, яку отримали всі бажаючі, приверне нових читачів до бібліотек нашого міста.
 
Фотогалерея  "Бібліотека під відкритим небом"
 
 

23.04.2014

«Ах, война, что ж ты, подлая, сделала:
Вместо свадеб — разлуки и дым!
Наши девочки платьица белые
Раздарили сестренкам своим…»
Булат Окуджава

23 квітня в ЦРБ № 141 в ЦРБ № 141 відбулась творча зустріч «На войне, как на войне…» за патріотично-просвітнім проектом «Треба жити і пам’ятати» за участю мешканців Деснянського району, лауреатів літературної премії Української асоціації письменників «Гілка золотого каштана»:  колишнього військового журналіста, полковника у відставці Олександра Ісідоровича Кудрявцева та члена Спілки письменників Росії, полковника у відставці Анатолія Васильовича  Шерепицького.
 
Була представлена  книжкова експозиція «Вічна слава бійцю рядовому, як і маршалу уклін і слава!». Читачі ознайомились з творчістю українських поетів-класиків, яка присвячена важким і тривожним воєнним рокам.
 
Дуже зацікавила  відвідувачів бібліотеки книга Олександра Кудрявцева «Дети войны». В своїх оповіданнях автор розповідає про перші дні війни, про ті важкі випробування, що випали на долю всього радянського народу і зокрема його сім’ї...
 
Дружньо привітали відвідувачі бібліотеки автора ліричних поезій Анатолія Шерепицького. Шерепицький А. ознайомив читачів із своїми збірками поезій та  прочитав вірші-роздуми про прожите життя, про призначення людини в земному бутті, пролунали вірші про  армійську службу, про подвиг нашого народу в суворі дні  випробувань війни.
Пам’ять про подвиг та героїзм воїнів, які звільнили Україну від фашистсько-німецьких загарбників в пам’яті поколінь буде жити вічно!
 
 

16.04.2014

«Если бы не существовало Эйнштейна,
физика XX века была бы иной.
Этого нельзя сказать ни об одном другом учёном…». 
Чарльз Персі Сноу.
 
16 квітня в ЦРБ № 141 відбувся вечір-портрет «Ейнштейн: життя в заради істини, гуманізму та миру», присвячений до 135-річчя від дня народження великого вченого, одного із засновників сучасної теоретичної фізики, лауреата Нобелівської премії з фізики, громадського діяча-гуманіста Альберта Ейнштейна. Завдяки огляду книжкової виставки,  перегляду уривків  документальної кінострічки «Из истории великих научных открытий» та художньої кінострічки «Эйнштейн и Эдиссон», відвідувачі бібліотеки дізнались, що генієм вченого вважали не тільки за досягнення у фізиці. Він був прекрасним музикантом ,філософом, істориком науки,  який ясно розумів, як досягти  успіху в житті, вмів поділитись своїм безцінним досвідом. На прикладі життєвого шляху цього вченого варто вчитись бути гармонійною, багатогранною особистістю.
 
Бажаємо вам, наші юні читачі,  знайти свій творчий шлях в житті! Експериментуйте, будьте винахідливими та цікавих вам відкриттів!
 
 
 
 

9-10.04.2014

«Знаете, каким он парнем был,
Тот, кто тропку звёздную  открыл.
Пламень был и гром,
замер космодром…»
Н.Добронравов
 
12 квітня 1961 року  Юрій Гагарін став першою людиною в світовій історії, яка здійснила  політ в космічний простір. Перший космічний політ викликав  захоплення у всьому світі, а сам Юрій Гагарін став світовою знаменитістю.
 
9 та 10 квітня  в ЦРБ № 141 відбувся вечір-портрет «Перший космонавт планети Земля», присвячений до 80-річчя від дня народження Юрія Гагаріна. За допомогою літератури, представленої на книжковій виставці, бібліотекар ознайомила юних користувачів та афганських  біженців, які  мешкають в нашому  районі  з життєвим шляхом першого в світі космонавта, сміливість і безстрашність якого підкорили весь світ. Завдяки перегляду фрагментів з художнього кінофільму «Гагарин. Первый в космосе» та уривків  документальних кінострічок, відвідувачі заходу зрозуміли , який подвиг здійснив Юрій Гагарін, почули його голос. Дуже приємно було бачити зацікавлені очі наших читачів. Слайди фотознімків доповнили цікаву картину життя людини, яка була визнана почесним громадянином багатьох російських й зарубіжних міст та була першою  на порозі ери великих відкриттів світового  космічного простору.
Найактивніші читачі взяли участь в інтелектуальній вікторині та отримали призи від бібліотеки.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter