ЦРБ ім. П.А. Загребельного

22.08.2013

На передодні  святкування Дня незалежності України   22 серпня в центральній бібліотеці  Деснянського  району  відбувся  краєзнавчий   кіновечір  «ТАЄМНИЦІ СТАРОДАВНЬОЇ РУСІ». У програмі  заходу  для громади району  було презентовано дві документальні кінострічки: «Вікінги на берегах Десни» та «Київська Русь: розпад чи розквіт?».
 
Після демонстрації фільмів глядачі мали можливість:
- поспілкуватися з авторським колективом та науковцями, які брали безпосередньо участь в створенні
цього історичного  кіно;
- сфотографува
тися з  воїнами  княжої дружини;
- потримати в руках справжню зброю.
 
Завдяки виступу  істориків-реконструкторів, їх костюмам, тематичним книжковим експозиціям  та розповідям поважних гостей,  присутні відчули справжній  гучний подих століть.

З  користувачами бібліотеки зустрілися: автор та ведучий фільмів, письменник Андрій Дмитрук, доктор історичних наук, член-кореспондент НАНУ, археолог Гліб Івакін,  рицарський театр «КАМЕЛОТ» .
 
Захід був проведений завдяки підтримки Деснянської районної в м. Києві організації  Партії  регіонів та участі Товариства «Синтез»  та Товариства «Орден рицарського єднання».
 
 
 
 
 
 

22.08.2013

Увага!
22 серпня о 17-00 у Центральній районній бібліотеці № 141 бідбудеться кіновечір "Таємниці стародавньої Русі". 
 
У ПРОГРАМІ: телевізійні документальні фільми "ВІКІНГИ НА БЕРЕГАХ ДЕСНИ" та "КИЇВСЬКА РУСЬ: РОЗПАД ЧИ РОЗКВІТ?"
 
З ВАМИ ЗУСТРІНУТЬСЯ: автор та ведучий фільмів, письменник Андрій ДМИТРУК, доктор історичних наук, член-кореспондент  НАНУ, археолог Глеб ІВАКІН.
 
Виступи істориків-реконструкторів з рицарського театру "Камелот". 
 
 

1.08.2013

Просвітницька діяльність бібліотек та церкви  формує духовний розвиток людини.  Тому у рамках святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі 1 серпня відбулася зустріч  завідуючих бібліотек Деснянського району з настоятелем храму святих мучеників Адріана і Наталі протеіреєм Романом Матюшенко. На зустрічі обговорювали питання про створення спільної програми взаємодії для духовного та культурного розвитку жителів Лісного масиву, правильного підходу до виховання у громади християнських цінностей і збереження та примноження християнських звичаїв.
 

28.07.2013

28 липня в приміщенні центральної районної бібліотеки відбулася виставка ікон «Колиска православ’я», присвячена 1025-річчю хрещення Київської Русі. Виставка пройшла за сприянням Благодійної організації «Фонд духовного відродження «Живе джерело».
 
Мешканці району та відвідувачі бібліотеки мали унікальну можливість ознайомитися з духовно-історичною спадщиною Православ’я, копіями Афонських ікон, що були надані галареєю-ризницею «Чудові ікони Афону». Кожна з ікон зачаровувала відвідувачів виставки своєю історією, красою та величністю.
 
 
 
 
 
 

24.07.2013

24 липня  в центральній  бібліотеці  Деснянського району  з нагоди відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі  відбувся круглий стіл за участю голови Деснянської РДА Прокопенко Станіслава Миколайовича, керівників районних релігійних громад, завідуючих бібліотек Централізованої бібліотечної системи Деснянського району. Під час зустрічі обговорювалися питання про співпрацю адміністрації району,  релігійних громад та бібліотек, мета якої  активізація духовного життя  мешканців району. Учасники столу відкрито дискутували яким чином  вирішити цю проблему. Захід вела   начальник  управління  культури, туризму та охорони культурної спадщини Жукова Тетяна Миколаївна. Головна ідея виступу голови  Деснянської РДА Прокопенко Станіслава  Миколайовича - консолідація всієї громади району для підняття духовності населення. Багато цікавих і гострих проблем підняли  і решта виступаючих. На заході були презентовані фільми «Деснянський район: з глибини століть у сьогодення» та «Храми Деснянського району»,  створених працівниками Централізованої бібліотечної системи.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

17.06.2013

Запрошуємо всіх бажаючих ознайомитись з книжковою виставкою «Культура Сходу- джерело вічної мудрості»,  яка підготовлена в ЦРБ № 141 до Всесвітнього дня біженців (20.06).
Кожна культура має своє значення і  місце в скарбниці світового мистецтва. Східна культура- це рідна культура певної чаcтини біженців, які мешкають в нашому районі.
Виставка експонується з  17  по 27 червня  в залі обслуговування. У секторі періодичних видань можна ознайомитись з тематичною розкладкою літератури соціального напрямку «Звернемо увагу на проблеми біженців!».
Ласкаво просимо до бібліотеки!
 

30.05.2013

«Вечный подвиг - он вам по плечу,
Ваши руки бессонны и святы.
Низко вам поклониться хочу,
Люди в белых халатах».

У списку оголошених ЮНЕСКО знаменних дат 2013 рік значиться як "рік Амосова". 30 травня в конференц-залі ЦРБ № 141 напередодні дня медика відбувся вечір-портрет «Микола Амосов-лікар з великим серцем», присвячений 100-річчю від дня народження  відомого українського вченого, хірурга, автора новаторських методик в кардіології, письменника,  автора системного підходу до здоров`я людини.
 
 
Відвідувачі прослухали огляд літератури книжкової виставки, подивились слайди фотографій – вчений  в операційній, в службовому кабінеті, в колі друзів та знайомих, подивились уривки документальної кінострічки «Микола Амосов». Читачі різних вікових категорій, віддавши шану пам`яті відомого українського медика, ще раз усвідомили  наскільки важливий здоровий спосіб життя для гармонійного існування людини в нашому суспільстві.
 
 

23.05.2013

Рішенням Генеральної Асамблеї ООН  2013 рік оголошений роком Австралії. 23.05. 2013 року в центральній бібліотеці № 141 відбувся День інформації, присвячений відкриттю загальносистемного краєзнавчо-пізнавального проекту «Щаслива Австралія – прекрасний край вічної весни».
На Дні інформації були презентовані бібліографічний покажчик «Рідні голоси з далекого континенту. Українська літературна діаспора Австралії», бібліографічний нарис «Мистецтво української діаспори Австралії»,  бібліографічні посібники різних жанрів, підготовлених бібліотеками району та  проведено бібліографічний огляд «Цей край – найцікавіший на всій земній кулі».
Цей захід став початком циклу заходів, які будуть відбуватися протягом року та нададуть можливість глибше пізнати і відкрити для себе прекрасну країну Австралію.
 
 
 
 
 
 

 

25.04.2013

25 квітня в конференц-залі ЦРБ № 141 відбулась літературно-історична година для молоді району  «Літературна Україна в контексті розвитку історичних подій 20-30-х р.р. ХІХ століття» за проектом «Підручник +».
Зі своїми науковими дослідженнями з відвідувачами бібліотеки поділився  кандидат історичних наук, доцент Київського  університету ім. Бориса Гринченка, автор підручника  «Історія стародавнього світу» для загальноосвітніх шкіл Бонь Олександр Іванович.
Читачі дізнались маловідомі факти про нелегку  долю хрестоматійних українських письменників Остапа Вишні, Володимира Сосюри, Петра Панча, Миколи Зерова, Миколи Хвильового. Переглянули унікальні слайди - фрагменти архівних документів, згадали та проаналізували  важкі часи сталінських  репресій  30-тих років ХІХ ст
«Люди, не знищуйте один одного» - відгукнулося в серцях у юних користувачів.
 
 
 

 
 

15.04.2013

«Мой серебряный век
Никогда не отпустит.
Ностальгия тех лет
С тонким запахом грусти…»
 
15 квітня в ЦРБ № 141 відбувся літературно-мистецький вечір «Мой серебряный век» за проектом «Підручник +». В підготовці та проведенні заходу активну участь взяли учні та вчителі  загальноосвітньої школи № 119.У виконанні  учнів та бібліотекарів звучали вірші Анни Ахматової, Миколи  Гумільова, Сергія Єсеніна, Бориса Пастернака, Марини Цвєтаєвої, Володимира Маяковського. З неабиякою зацікавленістю читатачі бібліотеки подивились поетичну дуель Сергія Єсеніна з Володимиром Маяковським- (уривок з кінострічки «Есенин»), прослухали аудіозапис віршу Анни Ахматової «Сжала руки под черной вуалью» у виконнані Аліси Фрейдліх, звучали  романси –«Клен ты мой опавший» на сл. С. Єсеніна, «Генералам 12-го года» на сл. М. Цвєтаєвої, «Свеча горела» на сл. Б. Пастернака, «Жизнь упала как зарница» на сл.О. Мадельштама.
 
Часи змінюються, духовні цінності та орієнтири теж стають іншими, проте книги поетів срібного століття не зникають  з прилавків книжкових магазинів та постійно затребувані читачами різного віку в бібліотеках нашого міста.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter