ЦРБ ім. П.А. Загребельного

14.02.2013

Кохання варте того, щоб чекати,
життя варте, щоб жити
В. Цой.


В День Святого Валентина – Всесвітнього дня закоханих 14 лютого в ЦРБ 141 відбувся вечір «Поезія і музика-це завжди неповторність…».
 
Дружба, кохання, любов - одвічні теми поезії, музики - сенс повноцінного людського життя. Кохання завжди було джерелом творчого натхнення лірики.
 
Учасниками заходу стали учні школи мистецтв № 3, які виконали на фортепіано прекрасні мелодії  Р. Шумана. Десятикласники школи № 119 та бібліотечні працівники читали ліричні вірші про кохання, як сучасних авторів, так і класиків. Романтично був сприйнятий фрагмент фільму про найвідоміших закоханих у світі - Ромео та Джульєтту. Книжкова виставка, підготовлена до цього дня, доповнювала прекрасну атмосферу чекання та віри в світле почуття, яке було, є та буде в кожного із нас.
 
 
 
 
 
 

 

30.01.2013

30 січня в ЦРБ № 141 відкрито нову сторінку роботи бібліотеки - проект «Підручник +». Цей проект, призначений для молоді , допоможе розширити кругозір  наших юних  користувачів, ознайомить з друкованими та відео- матеріалами,  додатковими до шкільного курсу. Наші зустрічі будуть цікавими   не тільки для юнацтва, а і для  користувачів різних вікових категорій.  

Мистецький вечір «ХІХ століття та його геніальні представники» був присвячений науковим відкриттям, розвитку музичної культури,літератури, неповторному світу образотворчого мистецтва. Відвідувачі  ознайомились з  роботами  майстрів в різних напрямах світового мистецтва, таких як романтизм, імпресіонізм,реалізм..Увагу читачів привернула книжкова виставка, до вподоби були яскраві слайди картин французьких  художників Делакруа, Ренуара, Курбе, слайди скульптур  Родена.
 
Особливий настрій відвідувачі одержали  , дякуючи прослуховуванню чарівних вальсів Фредеріка Шопена. Найбільш активні читачі прийняли участь в мистецькій грі та отримали призи.
 
 
 
 

26.01.2013

«Испания! Я вновь тобою пьян!  Цветок мечты возвышенной взлелеяв, опять твой образ предо мной горит  за отдаленной гранью Пиренеев!» - такі  чудові слова присвятив цій країні відомий російський поет Микола Заболоцький.
 
26 січня в конференц-залі ЦРБ № 141 відбувся мистецький вечір «Іспанія в серці». Бібліотекарями була підготовлена книжкова виставка «Іспанія: далека та близька». Про історію, культурні  традиції регіону на півночі Іспанії - країни басків відвідувачам бібліотеки натхненно розповідала перекладач іспанської мови  Тамара  Іванівна Журба. Яскравою розповідю про свята на півдні Іспанії всіх присутніх дуже  зацікавила  викладач іноземних мов Оксана Іванівна Садова. Прикінцевим аккордом вечора була розмова про іспанську кухню. Відвідувачі мали можливість покуштувати смачні  національні іспанські страви  паелью та тортиллю.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

17.12.2012

17 грудня до бібліотеки № 141 в засніжену погоду, не звертаючи уваги на морозець, завітали  шанувальники поезій Максиміліана Волошина прийняти участь в літературному  вечорі  «Судьбой и ветрами изваян филь  мой...» із циклу «Письменники Криму» за проектом «Відкриваємо Україну».
 
 
 
Відвідуваачі ознайомились з книжковою виставкою. Майже всі присутні  читали сонети відомого російського поета із циклів «Киммерийские сумерки» та «Киммерийская весна».Читачі з зацікавленістю подивились уривки документальної кінострічки «Киммерийский  затворник», прослухали аудіо-запис пісні  «К этим гулким морским берегам…» на  слова М.Волошина, прийняли участь в літературній грі.
 
 
 
Багатогранність таланту Волошина не залишила байдужим жодного з відвідувачів. «Жизнь-безконечное познанье… Возьми свой посох и иди !»- заповідав  Максиміліан Олександрович і ми з радістю виконуємо його напуття.
 
 

4.12.2012

Григорій Сковорода належав до того типу мудреців, яким поталанило втіліти в своїй творчості та  повсякденному житті  розуміння блага, істини і краси.

4 грудня в конференц-залі  ЦРБ № 141 відбувся  літературно-мистецький вечір присвячений до 290 -річчя від дня народження відомого українського філософа, поета Григорія Саввича Сковороди. Читачі району ознайомились з книжковою виставкою, подивились уривки з художньої  кінострічки Івана Кавалерідзе «Григорій Сковорода», слайди монументів, які були   споруджені на честь поета  в різних куточках України, ,прослухали аудіо-записи : басню «Ворона і чиж», пісню у виконанні Василя Жданкіна «Всякому городу нрав і права».
 
З особливим задоволенням відвідувачі прийняли участь в літературній вікторині. Творчість уславленого Григорія Сковороди завжди буде  цікавою для читачів  різних поколінь.
 
 
 
 
 

22.11.2012

22 листопада в конференц-залі ЦРБ № 141 відбувся літературний вечір «Біла Дача Антона Павловича Чехова», який продовжив цикл заходів «Крим-літературний» за проектом «Відкриваємо Україну».В Ялті  розташований будинок-музей А.П.Чехова , де письменник жив  останні роки свого життя. Саме тут були написані такі відомі твори :  оповідання «Дама с собачкой», п`єси «Три сестры», «Вишневый сад».
 
Читачі мали змогу  розширити свої знання , щодо останніх сторінок  життя та творчості   видатного  російського письменника на Україні . Відвідувачам було презентовано книжкову виставку . З особливою увагою присутні подивились документальну кінострічку «Мой адрес - Ялта» та з  задоволенням  прийняли участь у літературній вікторині. 
 
 
 
 
 
 
 

12.11.2012

8 жовтня в Центральній бібліотеці пройшов захід «Українське слово в дитячій літературі» - зустріч з працівниками видавництва «Веселка» до дня української писемності та мови.
В заході брав участь представник видавництва Касьяненко Д. І., якій розповів учням  про видавництво та презентував нові книги для дітей.
Учні шкіл району із великим    задоволенням   слухали заслуженого  журналіста України, лауреата премії ім. Л. Українки, поета Василя Федоровича Василашка, який презентував  свою нову книжку  «Чесний лис». Також пролунали вірші з попередніх збірок поета: «Усміхнись веселкою із грози» - ця збірка поета пронизує та заряджає молоді серця безмежною любов’ю до України, «Відроджуємось - не перероджуємось» – книга віршів  про любов до рідної мови. Із захопленням діти слухали його вірші, що сповнені почуттям любові та поваги до України.
Василь Федорович є головою  журі конкурсу «Зерна доброти», де в своїх поетичних талантах змагаються. Зустріч проходила під девізом: « Подаруй книгу  бібліотеці». Присутні придбали книги для себе та бібліотеки.
 

 
 
 
 

15.10.2012

«Серце, серце
Забудь скоріше
Виття сирени,
Вибухи, димний вітер,
Сльози посивілих матерів…
Відповідає серце мені суворо:
«Ні, про це забути не можна».

Юлія Друніна      
 
В 28 вересня цього року  виповнилось  70 років від часу створення підпільної молодіжної організації «Молода Гвардія».

В сьогодняшні дні ми намагємось розібратись в різних поглядах журналістів,літературознавців, істориків, щодо існування цієї патріотичної організації.
 
В вечорі-діалозі поколінь «Молода Гвардія : сторінки історії чи взірець патріотизму» прийняли участь мешканці нашого району різного віку. Проникливо розповідали про  історичні  події  користувачі не тільки зрілого віку, а й молоді відвідувачі бібліотеки. Не можливо без болі та переживань згадувати про подвиг юнацтва  Краснодону. Для всіх нас  діяльність організації  «Молода  Гвардія» назавжди  залишиться  взірцем мужності, відданості молоді  своїй Батьківщині, принципам свободи, братерства., прикладом  патріотизму в важкі  роки Великої Вітчизняної війни.

Користувачі ознайомились з книжковою виставкою,  прослухали аудіо-записи пісень -  «Спят курганы темные» у виконанні Марка Бернеса, «Молодая Гвардия» у виконанні дитячого хору Центрального телебачення та Всесоюзного радіо, подивились уривки з художнього кінофільму «Молодая Гвардия», знятого в 1948 році режисером Сергієм  Герасимовим.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

4.10.2012

4 жовтня  до конференц-залу бібліотеки  № 141 відвідати мистецький вечір «Різнобарвність музичної  палітри Франца Шуберта » завітали діти та сім`ї біженців, яких підтримує інтеграційний фонд «Рокада».  В цьому році виповнилося 215  років від дня народження видатного австрійського композитора . Відвідувачі ознайомились з  книжковою виставкою, прослухали  аудіо-записи : найвідомішу  пісню  композитора «Аве, Марія» у виконанні італійського співака Робертіно Лоретті, пісню «Серенада» у виконанні трьох  талановитих  зарубіжних тенорів - Паваротті, Домінго, Карераса., переглянули уривки художньої кінострічки німецьких та австрійських кінематографістів «Песнь любви и отчаяния». Відвідавши захід, присутні проявили бажання  ознайомитись з життєвим шляхом та  творчістю інших  композиторів.

 
 
 

24.09.2012

В бібліотеці № 141 продовжується цикл заходів за проектом «Відкриваємо Україну». Відомі письменники, які жили в Криму певний період свого життя назавжди запам`ятали цей чарівний куточок нашої країни. Полюбив Україну  та надзвичайно красивий Крим і Олександр Грін, який переїхав жити до Феодосії зі своєю дружиною.
Море вабило Олександра ще з юнацьких років, як мандрівника. А в другій половині життя письменника  його мрія  бачити море щодня здійснилась.
18 вересня   в бібліотеці відбувся літературний вечір «Под алыми парусами…», присвячений періоду життя та творчості російського письменника О. Гріна  на кримській землі.Відвідувачам було презентовано книжкову виставку. Читачі згадали та подивились уривки з кінострічок за творами О. Гріна «Под алыми парусами», « Бегущая по волнам», із зацікавленістю прийняли участь у літературній вікторині «Прекрасний та суворий світ О. Гріна».
Час іде,  цікавість  до творчості Гріна не зникає. В океані літератури  не меркне відблиск ясно-червоних вітрил…
 
 
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter