ЦРБ ім. П.А. Загребельного

18.02.2024

 
Напередодні Дня доброти вихованці Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю Деснянського району завітали у ЦРБ ім. П. А. Загребельного, аби дізнатися більше про найважливішу якість людини.
Разом з бібліотекарями діти добирали асоціації до слова «доброта» та  вчилися розпізнавати характер казкових героїв за їхніми вчинками. Особливо юним відвідувачам припала до душі вправа «Поділися добротою». Учасники бажали своїм партнерам щастя, здоров’я, миру тощо.
Також діти долучилися до зимового майстер-класу, аплікаціями з якого вони обмінялися одне з одним. Малеча зрозуміла: доброта – окраса людської душі!
 

16.02.2024

   День єднання у ЦРБ ім. П. А. Загребельного завітали школярі, аби сповна відчути єдність українського народу.

 
 
 

   Юні відвідувачі разом пригадали історію свята, причиною створення якого стали попередження про можливе вторгнення росії. Але у відповідь українці об’єдналися, аби показати ворогу свою згуртованість та силу. Тому в бібліотеці діти складали українські народні приказки про єдність та навчалися знаходити приклади цього явища в житті. А також дізналися чимало нового про Україну, взявши участь в краєзнавчих вікторинах.
 
 
 
 

   Наприкінці заходу школярі гуртом взялися писати листи українським військовим. Адже ніщо так не допомагає нашим захисникам відчути себе важливою частиною українського суспільства, як слова вдячності та підтримки.
 
 

09.02.2024

          Ох і галас зчинився у ЦРБ ім. П. А. Загребельного! Та й не дивно, адже прийшла ціла юрба школярів, аби познайомитися з одним із найпопулярніших сучасних українських письменників. До бібліотеки вперше завітав лауреат літературних премій та переможець численних конкурсів – Андрій Кокотюха! Учні із зацікавленням слухали розповідь пана Андрія про початок його творчого шляху. Письменник розповів, як казка, яку він написав у дитинстві, через двадцять п’ять років лягла в основу книжки «Таємниця козацького скарбу».
 
 
 

    Попри затяжну повітряну тривогу, діти досхочу насолодилися спілкуванням з письменником. А ще – захоплено слухали уривки з творів Андрія Кокотюхи (адже нещодавно був День читання в голос!). Наприкінці зустрічі всі разом вигадали та розіграли пригодницьку казку.
 
 
 

   Щиро дякуємо пану Андрію за казкову зустріч та за подарований примірник «Як весело в будинку «Вау!»»
Чекаємо на наступну зустріч!

 
 

07.02.2024

 
Цього року ЦРБ ім. П. А. Загребельного розпочинає роботу над новим проєктом під назвою «Українські шістдесятники». Саме тому до бібліотеки завітала завідувачка Музею шістдесятників Олена Лодзинська з лекцією на тему  «Шістдесятники та їхній внесок у розвиток національної культури України».
Слухаючи пані Олену, старшокласники дізналися про причини та передумови виникнення шістдесятництва. У період тимчасового послаблення радянського режиму українська інтелігенція знову почала творити й процвітати. За цей час лави наших митців значно поповнилися такими визнаними особистостями, як письменники Іван Драч, Микола Вінграновський, Василь Симоненко, Ліна Костенко, художники Алла Горська, Віктор Зарецький, Борис Чичибабін, літературний критик Іван Дзюба та багато інших. Під час лекції відвідувачі довідалися про масштаби культурного внеску тогочасної інтелігенції в національну спадщину.
Проте творити публічно було не так просто. Наприклад, для того, щоб збірка віршів вийшла в друк, на її початку мали міститися твори, присвячені радянським вождям. Та й послаблення радянського режиму тривало недовго: радянська влада вкотре доклала рук, аби винищити цвіт української нації. Пані Олена детально розповіла учням, як талановиту молодь намагалися заманити на росію, а тих, хто відмовлявся – жорстоко репресували.

Цю та ще багато інших трагічних подій в історії творення українського мистецтва ми не забудемо ніколи. І будемо надалі влаштовувати просвітницькі заходи, вивчати та популяризувати доробки українських талантів!
 

25.01.2024

   Нещодавно до ЦРБ ім. П. А. Загребельного завітали вихованці Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю Деснянського району аби доєднатися до читацького бук-слему «Легенди дракона».
 
 
 

   Юні відвідувачі довідалися чимало цікавого про роль драконів у світовій історії та культурі. Також діти зрозуміли, де проходить межа між міфом та реальністю в історіях про драконів і спробували скласти власні легенди про символ 2024 року. Новими для маленьких читачів стали відомості про китайський календар, за допомогою якого визначають символ року. А наприкінці зустрічі діти доєдналися до тематичного майстер класу з виготовлення кумедних дракончиків.
 
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter