ЦРБ ім. П.А. Загребельного

23.08.2019

 «Моя країна - Україна»
Бібліотечний non-stop
 
        З нагоди відзначення Дня Прапору та Дня Незалежності України публічні бібліотеки району приєдналася до святкування концертно- розважального заходу «Ми - діти твої, Україно» у парку Деснянський.
 
 

       Мешканці району взяли участь у пізнавальній вікторині «Моя квітуча Україна» та залишили щирі побажання нашій країні на яскравій карті. Юні патріоти перевіряли свої знання в краєзнавчій вікторині «Вражаюча і загадкова моя Україна» та за правильні відповіді отримали подарунки.
         Усі охочі брали участь у майстер класах «Лялька-мотанка», «Кошик квітів у патріотичній палітрі», з великим задоволенням дорослі та діти складали барвисту мапу України.
 
 

       Фототографія на згадку «Моя прекрасна рідна Україна!», селфі «Приємний спогад» зробили перехожі у креативній фотозоні «З Днем Незалежності, Україно!».
 
 

          Деснянці та гості міста активно виконували завдання, показали гарні знання та довели, що наша Україна - найкраща у світі держава.
 
Зі святом вас друзі!
З Днем Незалежності, Україно!
 

08.08.2019

«Територія моєї безпеки»
Інформаційно-правовий ранок

8 серпня в ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбувся інформаційно-правовий ранок «Територія моєї безпеки» за участю юристів Головного територіального управління юстиції у місті Києві Гарбузенко Каріни та Плиско Олександри для дітей учасників АТО, дітей переселенців, якими опікується Деснянський районний у місті Києві центр сім’ї, дітей та молоді. Діти обговорили з фахівцями, що означають для них поняття: Конституції, безпеки на дорогах, безпечного довкілля, збереження природи та ін.
Окрему увагу юних читачів бібліотеки ведучі звернули на основи безпеки в школі, особистої безпеки; тему протидії торгівлі людьми, на правила безпеки користування Інтернетом.

Формування відповідального ставлення до власної безпеки має відбуватися на всіх етапах життя людини, а розпочинати його варто з дитинства.
 

07.08.2019

«Пантелеймон Куліш і українське національне відродження»
Літературно-історична хвилинка

«Його ім’я і творчість нарешті мають
шанс бути належно осмисленими й пошанованими
в Незалежній Україні, для постання котрої…,
він зробив чимало».

Андрусяк І.

У ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулась літературно-історична хвилинка за проектом «За українську мову!», присвячена 200-річчю від дня народження Пантелеймона Куліша, українського письменника, творця української абетки.

Увазі користувачів була представлена ювілейна книжкова виставка, яка розповідає про літературний, науковий та життєвий шлях письменника, що розкривається у численних здобутках, складнощах та суперечностях минувшини.
Бібліотекар розповіла про життєвий шлях письменника та наголосила, що читачі дізнаються багато цікавого та корисного про великого майстра українського слова, проникливого мислителя, високоосвічену, універсальну та енциклопедичну постать в історії української культури, якщо звернуться до пропонованої виставки.
 
Ласкаво просимо до бібліотеки!
 

05.08.2019

«У світі українських та зарубіжних казок»
Літературно-ігровий ранок

5 серпня в ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбувся літературно-ігровий ранок «У світі українських та зарубіжних казок» для дітей учасників АТО та дітей-сиріт, якими опікується Деснянський районний у м. Києві центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Увазі користувачів була презентована тематична виставка «Різнобарв’я казок», яка ознайомила з багатством українських й зарубіжних народних та авторських казок.
Бібліотекарем було представлено тематичну мультимедійну презентацію «У світі казок». Діти з радістю взяли участь у ігрових хвилинках-цікавинках «Дізнайся про казки більше!», активно брали участь в пізнавальних літературних іграх та аукціоні знань «Моя улюблена казка».

Читання та розуміння змісту казок є ефективним методом не лише розвитку творчих здібностей особистості, а й формування духовних переконань читачів будь-якого віку.
 

30.07.2019

«Священна квітка лотос»
Майстер-клас

Безсумнівно, всі квіти прекрасні…Але не кожній квітці випадає вважатися священною. Такої честі в Китаї удостоївся лотос.

30 липня в ЦРБ ім. П. А. Загребельного для різних категорії користувачів відбувся тематичний майстер-клас до року Китаю в Україні.
Читачі бібліотеки з радістю майстрували ніжні квіти рожевого й білого кольорів та дивували один одного своїми креативними роботами.
Доповнило майстер-клас знайомство з цікавими виданнями, в яких розповідається про рослинний світ Китаю. Діти та дорослі дізнались про надзвичайно цікаву символіку квітки-лотоса, яка означає витоки життя, його порядок та творче начало.
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter