ЦРБ ім. П.А. Загребельного

22.02.2019

«Мова - серце народу»
 Мовознавчий турнір
 
       21 лютого Україна відзначила Міжнародний День рідної мови. Це свято мови, якою ми розмовляємо, пишемо, читаємо. Саме завдяки гарному володінню мовою, ми висловлюємо свої думки, спілкуємось, можемо порозумітися, передати свої переживання.
 
 
 

     22 лютого ЦРБ ім. П. А. Загребельного запросила учнів ЗЗСО №238  на мовознавчий турнір. Запекло змагалися дві команди, проявляючи свої знання з української мови. Гравці розгадували мовні загадки, читали скоромовки, добирали синоніми, декламували вірші.
 
 

        Хочеться вірити, що сьогоднішня гра всім сподобалася, учні розширили і закріпили свої знання з мови, а також довідалися багато нового.
                До нових зустрічей!!!
 
 

21.02.2019

 «Буду я навчатись мови золотої...»
         Літературно-поетичний вечір               
                                                                             «У нас є мова - мова солов’їна
                                                                                                                                 І наша мова вище, ніж                                                                             пташиний спів…»
                                                                                                  Лотоцький Микола

    21 лютого в Міжнародний день рідної мови в ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбувся літературно-поетичний вечір «Буду я навчатись мови золотої...» для учнів старших класів ЗЗСО №119.
 
 

    Активними провідниками українського художнього слова є письменники, поети, літературознавці. В заході взяла участь мешканка нашого району, друг бібліотеки - письменниця, президент Всеукраїнського благодійного культурно-наукового фонду Т. Г. Шевченка Красицька Людмила Олександрівна.
 
 

     Пані Людмила походить від славетного роду Шевченків і є праправнучкою поета-класика, одного з українських письменників-основоположників української літературної мови Тараса Григоровича Шевченка по лінії сестри Катерини.
 
 

    Увазі присутніх була представлена мовознавча виставка-вернісаж «Українська мова-духовний скарб нації», підготовлена за проектом «За українську мову!».
    Людмила Олександрівна яскраво розповіла школярам, що особисто для неї означає рідне українське слово та який історичний шлях пройшла українська мова від давнини до сучасності. Письменниця провела інтерактивну мовознавчу гру «У нас є мова, мова солов’їна…». За правильні відповіді учні отримали від виступаючої особливі подарунки.
    В підтримку Міжнародного Дня рідної мови школярі радо взяли участь у літературному марафоні «Українські поети про рідне слово».

 
 

20.02.2019

«Небесна сотня-герої нашого часу»
Вечір-реквієм
 
20 лютого – День Героїв Небесної сотні. Українців та людей інших національностей, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській під час Революції Гідності назвали Небесною сотнею. Вони віддали своє життя за честь, за волю, за Україну.

В Галереї мистецтв ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбувся патріотичний вечір-реквієм « Небесна сотня-герої нашого часу».
В заході взяли участь: заступник голови Київської міської державної адміністрації Старостенко Ганна Вікторівна, заступник голови Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації Алєксєєнко Ірина Миколаївна, члени Спілки АТО Деснянського району, Дитяча волонтерська організація «Патріот-Троєщина» та юнацтво району.
Учасники ДВО «Патріот-Троєщина» представили міні-спектакль «Не відболить, ніяк не відболить».

Емоційне, щире, театралізоване дійство, у виконанні учнів переконливо засвідчило, що Героїв Революції шанують і пам’ятають їх жертовний подвиг в ім’я України.
 

15.02.2019

«Схожий тільки на самого себе…»
Творчий вечір

       Дві години піднесеного емоційного настрою, відвертого спілкування та  щирої творчої атмосфери подарував користувачам бібліотеки та громаді Деснянського району український кінорежисер, оператор, актор Михайло Герасимович Іллєнко.
 
      Митця зустрічала вщерть переповнена зала Галереї мистецтв, яка затаївши подих слухала про історію створення фільму «Той Хто Пройшов Крізь Вогонь», співпереживала долі фільму     «Толока», за твором Т. Шевченка «В тої Катерини хата на помості».
 
 

       Всі присутні мали змогу безпосередньо поспілкуватись з Михайлом Іллєнком та подивитись його документальний фільм «Подорож поза зоною досяжності», який демонструвався на правах допрем'єрного показу.
 
 

    Щиро дякуємо депутату Київради Петру Кузику за цю, без перебільшення унікальну можливість, та будемо продовжувати нашу співпрацю -  знайомити громаду Троєщини з українськими митцями, письменниками та цікавими особистостями.
Слідкуйте за нашими анонсами!
 

14.02.2019

«Прийшла любов непрохана й неждана…»
Літературно-поетична година
 
    Кохання - це рушій життя на землі, напруження всіх сил, підтримка на шляху подолання перешкод. Не існує людини, яка б не мріяла про кохання. Так було в усі часи, в усіх країнах. Свідченням того, що кохання завжди наповнює душу людини прекрасними почуттями, є велика кількість художніх творів про любов, які дійшли до нас крізь століття.
 
 

    До дня закоханих бібліотекар презентувала виставку «Кохання в творах сучасних українських та зарубіжних письменників». Історії, які постають перед нами, допоможуть зрозуміти життєдайну силу найвищого у світі почуття.
    Під час заходу присутні ознайомилися з історією виникнення свята, лунали вірші та уривки з літературних творів про кохання. В бібліотеці  панувала святкова атмосфера. Діти та дорослі  взяли участь в майстер-класі з виготовлення квітки гіацинт.
   
 
 

    Нехай це свято буде з Вами не тільки в день Святого Валентина, але й кожен день Вашого життя!

 
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter