ЦРБ ім. П.А. Загребельного

08.10.2018

«Мандри у дитинство. Східна казка»
Творча зустріч
 
8 жовтня в ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулась творча зустріч з письменницею Мариною Ейбрамс за підтримки Благодійного фонду «Рокада» у рамках проекту роботи з біженцями «Пізнай, прийми та руку простягни…».

Пані Марина із власними коментарями представила свій екзотичний твір «Голубые купола и оранжевые крыши» дітям родин біженців, які мешкають в нашому районі та дітлахам молодшої школи ЗНЗ № 238.
Щоб бути мандрівником, не обов'язково збирати валізу і вирушати в далекі країни. Тим більше це важко зробити, якщо Ви - діти. А ось барвиста книга Марини Ейбрамс, що розповідає про дивовижні речі, які оточують хлопчика із гірської Середньої Азії, надасть можливість «помандрувати» кожному.

Навіть дорослі, несподівано для себе, поринуть в дитинство, якщо відкриють сторінки книги.
Завдяки майстер-класу із ліплення «Традиції східної кухні», що провела письменниця, учасники заходу зрозуміли, який вигляд має піч тандир та як «роблять хліб» господині у регіонах Середньої Азії.
    На згадку про творчу зустріч ЦРБ та шкільна бібліотека отримали подарункові видання від Марини Ейбрамс.
  Відносини між людьми, багатонаціональність, спільність культур і в той же час їх різноманіття – це ті важливі проблеми, до яких доторкнулись діти та дорослі  під час зустрічі з автором.
 

03.10.2018

«Від стародавніх бібліотек до сучасних…»
Історико-культурологічний екскурс
за проектом «Пам'ятай! Відроди! Збережи!»
 
«Книги - це ріки, що напоюють моря…»
Ярослав Мудрий
 
3 жовтня відбулась екскурсія в ЦРБ ім. П. А. Загребельного та історико-культурологічний екскурс «Від стародавніх бібліотек до сучасних…» в якому взяли участь учні 6-7 класів ЗНЗ № 294.

Увазі читачів була презентована тематична виставка, яка ознайомила із засновниками найперших бібліотек на українській землі, з першодрукарями, цінними виданнями книг та Національними бібліотеками України.
Бібліотекарем була представлена мультимедійна презентація, яка допомогла присутнім збагнути, яким був шлях бібліотек крізь віки, перш ніж стати такими, які ми бачимо й користуємося тепер.
Найбільш активні школярі взяли участь в експрес-грі «Історія бібліотек, книги та писемності», інтелектуальних іграх  «Правда чи ні?» та «Книга - ключ до знань», відгадували загадки, читали вірші присвячені бібліотеці.

Тож будемо всі разом шанобливо ставитись до бібліотек та книжної мудрості, як до великих скарбниць духовності, знань та культури!
 

02.10.2018

«Добрий диявол»
Розмова про твір
 
2 жовтня в ЦРБ ім. П. Загребельного відбулось знайомство з воєнно-патріотичним романом «Добрий диявол» за проектом: «Павло Загребельний: золоті сторінки творчості» для користувачів різних категорій.
Твір читається, як сьогоденна притча. В основу роману покладено справжній випадок, який трапився на Азовському морі з грецьким торгівельним судном, врятованим під час шторму радянським прикордонником. Прототипом головного персонажу став колишній воїн-прикордонник Поліщук Борис Федорович, людина, яка знайшла в собі сили перебороти труднощі, вистояти, не підкоритись чужій волі, тим самим врятувати інших від смерті. Автор прагнув показати нелегку службу в суворі та одноманітні будні прикордонників, зовні звичайну роботу, але по суті героїчну щоденність.

«Кожен повинен стояти на своєму посту та відчувати за собою цілу країну», - наголосив в своєму творі класик-української літератури Павло Загребельний.
 

30.09.2018

«Бібліотека: читай, мрій, твори…»
Цикл заходів в рамках відзначення Всеукраїнського Дня бібліотек
 
«Без пристрасті до книжки людині
недоступні культура сучасного світу,
інтелектуальне й емоційне вдосконалення….»

В. О. Сухомлинський
 
В рамках відзначення тижня до Всеукраїнського дня бібліотек в ЦРБ ім. П. А. Загребельного пройшов цикл заходів для користувачів різних вікових категорій.

У відділі обслуговування відбувся інтерактивний захід у формі квесту «Лабіринтами книжкових полиць…». Разом з працівниками бібліотеки учасники квесту охоче «подорожували лабіринтами книжкових полиць» секторів художньої та галузевої літератури, розкриваючи свої знання фонду бібліотеки, присвяченому відомим особистостям в літературі, мистецтві та виявили свої знання в інших галузях знань. Учасники проявили себе, як досвідчені та впевнені користувачі інформаційних ресурсів бібліотеки. Найактивніші отримали призи від бібліотеки.
 
 
Читачі різного віку сектору періодичних видань взяли участь в інтерактивній грі «Чарівне коло знань». В основу бібліотечної гри був взятий  девіз: « Хто багато читає - той багато знає!».Учасники ознайомились з сторінками історії бібліотек, поглибили знання з української літератури та культури.
Увазі користувачів був представлений книжковий калейдоскоп «Обираємо книгу наосліп…». Ідея цієї виставки в тому, що читачі мали змогу за допомогою влучних цитат та коротких уривків з творів вибрати для домашнього читання «завуальоване» видання, яке розкриває свої сюжетні лінії художніх творів або цікавий матеріал науково-популярних творів вже при особистому читанні.
Неабияку зацікавленість користувачів середнього та старшого віку викликав перегляд виставки-інсталяції «Бібліотека. Інформація Успіх». Виставка розповідає про роль публічних бібліотек в сучасному культурному та освітньому просторі України й про корисний досвід бібліотек зарубіжних країн.
Сучасна бібліотека завжди була й буде частиною суспільства, яка підтримує різноманітні культурні інтереси та задовольняє інформаційні та освітні запити громади.
 
Ласкаво просимо до публічних бібліотек району!
 

26.09.2018

«Творчість письменників-перекладачів на поличках бібліотеки»   
Тематичний ранок
до  Всеукраїнського Дня бібліотек
 
26 вересня у ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбувся тематичний ранок «Творчість письменників-перекладачів на полицях бібліотеки».
Бібліотекар ознайомила читачів  з перекладацькою діяльністю українських письменників-класиків М. Вовчка, М. Зерова, М. Рильського, В. Підмогильного та перекладачів  Г. Кочура, М. Лукаша. Учасникам заходу була представлена тематична книжкова виставка та презентовано мультимедійний матеріал, який розповідає про творчі сторінки перекладацької діяльності української творчої інтелігенції.

Читачі із задоволенням читали прозові уривки із романів, повістей та поетичні твори улюблених авторів.

Дискусія про бачення перекладачами внутрішнього світу оригіналу не залишила байдужим жодного із присутніх.
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter