ЦРБ ім. П.А. Загребельного

17.10.2018

Бог і Україна понад усе...»
Творча зустріч
                                                                            
                                                                                   «Наше життя - продовження гри на сцені,
                                                                                   а гра на сцені - продовження нашого життя.
                                                                                   Для всіх акторів «Дзеркала» головний девіз:
                                                                                   «Бог і Україна понад усе»

                                                                                                                      Володимир Петранюк
         
    Щойно Україна відзначила День Українського козацтва та День захисника України, але відгомін цих важливих дат 17 жовтня пролунав в ЦРБ ім. П. А. Загребельного.
    В Галереї мистецтв відбулась творча зустріч «Бог і Україна понад усе…» з заслуженим діячем мистецтв України, актором, режисером та керівником театру української традиції «Дзеркало» Володимиром Івановичем  Петранюком.
 
 
 

    Увазі користувачів була презентована виставка-вернісаж «Ми – українці козацького роду », на якій представлена науково-популярна та художня література відповідної тематики.
    Гість бібліотеки яскраво розповів про історію виникнення театру національної традиції, сучасні постановки, про те, що надихає акторів так активно підтримувати національну ідею, прочитав свої патріотичні вірші.
 
 

         Неабияку зацікавленість присутніх викликала книга Володимира Петранюка  «Мазепа, Шевченко, Бандера - духовний тризуб українця». Збірка п’єс про Івана Мазепу, Тараса Шевченка, Степана Бандеру - це історія театру «Дзеркало». В цій книзі закладене все творче життя театрального колективу.
             Між керівником театру за участю артистки Ельзари Бекірової та юнацтвом відбулася жвава інтерактивна гра «Питання-відповіді» про історію театру, майбутні творчі плани режисера, задуми написання п’єс, присвячених постатям, які є національною гордістю українців.   
         Творчість В. Петранюка нагадує, що для справжнього українця не може бути нічого кращого, ніж рідна земля та святий обов'язок кожного - зберігати  свою національну гордість та ідентичність.
       Захід відбувся за сприяння Депутата Київської міської Ради Попова Дениса В’ячеславовича.
 
 

13.10.2018

«Я люблю мій парк»
Бібліопікнік
 
Публічні бібліотеки Деснянського району активно працюють у форматі «бібліотека опен-ейр» – створюють атмосферу креативної взаємодії та комфорту для мешканців району. І днями випала нагода побувати на Дні народженні нового парку по проспекту Шухевича.
 
 
 
Бібліотекарі – майстрині приготували багато творчих занять для дітей, у яких охоче брали участь і дорослі. Дитячі розваги, літературні квести, майстер-класи, вікторини з краєзнавства, малювання святкового настрою на фліпчарті та багато іншого відбувалось на бібліотечному майданчику.
 
 

 
Свято відбулося за підтримки заступника голови КМДА Ганни Старостенко, яка завітала на бібліопікнік та з цікавістю оглянула творчість дітей.
 
 
 
 

Дійство вийшло весело, динамічно та креативно!
Дякуємо усім, хто завітав! До нових зустрічей у сучасному парку!
 

08.10.2018

«Козацька слава, не вмре не поляже!»
Шаховий турнір
 
8 жовтня в ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулось відкриття шахового турніру у клубі любителів гри у шахи «Білий ферзь», присвяченого Дню українського козацтва та Дню захисника України, який триватиме по 12 жовтня.
Бажаємо учасникам вдалої гри!

 

08.10.2018

«Мандри у дитинство. Східна казка»
Творча зустріч
 
8 жовтня в ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулась творча зустріч з письменницею Мариною Ейбрамс за підтримки Благодійного фонду «Рокада» у рамках проекту роботи з біженцями «Пізнай, прийми та руку простягни…».

Пані Марина із власними коментарями представила свій екзотичний твір «Голубые купола и оранжевые крыши» дітям родин біженців, які мешкають в нашому районі та дітлахам молодшої школи ЗНЗ № 238.
Щоб бути мандрівником, не обов'язково збирати валізу і вирушати в далекі країни. Тим більше це важко зробити, якщо Ви - діти. А ось барвиста книга Марини Ейбрамс, що розповідає про дивовижні речі, які оточують хлопчика із гірської Середньої Азії, надасть можливість «помандрувати» кожному.

Навіть дорослі, несподівано для себе, поринуть в дитинство, якщо відкриють сторінки книги.
Завдяки майстер-класу із ліплення «Традиції східної кухні», що провела письменниця, учасники заходу зрозуміли, який вигляд має піч тандир та як «роблять хліб» господині у регіонах Середньої Азії.
    На згадку про творчу зустріч ЦРБ та шкільна бібліотека отримали подарункові видання від Марини Ейбрамс.
  Відносини між людьми, багатонаціональність, спільність культур і в той же час їх різноманіття – це ті важливі проблеми, до яких доторкнулись діти та дорослі  під час зустрічі з автором.
 

03.10.2018

«Від стародавніх бібліотек до сучасних…»
Історико-культурологічний екскурс
за проектом «Пам'ятай! Відроди! Збережи!»
 
«Книги - це ріки, що напоюють моря…»
Ярослав Мудрий
 
3 жовтня відбулась екскурсія в ЦРБ ім. П. А. Загребельного та історико-культурологічний екскурс «Від стародавніх бібліотек до сучасних…» в якому взяли участь учні 6-7 класів ЗНЗ № 294.

Увазі читачів була презентована тематична виставка, яка ознайомила із засновниками найперших бібліотек на українській землі, з першодрукарями, цінними виданнями книг та Національними бібліотеками України.
Бібліотекарем була представлена мультимедійна презентація, яка допомогла присутнім збагнути, яким був шлях бібліотек крізь віки, перш ніж стати такими, які ми бачимо й користуємося тепер.
Найбільш активні школярі взяли участь в експрес-грі «Історія бібліотек, книги та писемності», інтелектуальних іграх  «Правда чи ні?» та «Книга - ключ до знань», відгадували загадки, читали вірші присвячені бібліотеці.

Тож будемо всі разом шанобливо ставитись до бібліотек та книжної мудрості, як до великих скарбниць духовності, знань та культури!
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter