ЦРБ ім. П.А. Загребельного

02.07.2018

«Зростаймо в країні знань!»
Програма літніх читань

В ЦРБ ім. П. Загребельного працює програма літніх читань «Зростаймо в країні знань!» для дітей молодшого та середнього шкільного віку.

Літні читання сприяють підвищенню інтересу до книги, змістовному відпочинку та проведенню корисного дозвілля читачів-дітей у період літніх канікул.
Для відвідувачів бібліотеки проводяться: бібліо- екскурсії, екологічні ранки «Літніми лісовими стежками», квести «Ми-слідопити», ігри-змагання «У колі казкових героїв…», години казок «Європейські казкарі дітям…», історико-літературні екскурси «З книгою через століття…» за проектом «Пам’ятай! Відроди! Збережи!», тематичні літературні турніри, творчі конкурси, настільні ігри та багато іншого.

Бібліотека пропонує дружній комфортний простір для маленьких читачів, а також території для гри, фантазії та творчості.
Запрошуємо всіх дітей до читання кращих художніх, науково-популярних книг та долучатись до бібліотечних інтерактивних тематичних заходів, творчих ігор та занять!
 

21.06.2018

«Художнє мистецтво України:
від стародавніх часів до сучасності»

Мистецький ранок
 
Гармонійний, всебічний розвиток особистості неможливий без її естетичної вихованості, сприйняття дійсності за законами краси. Краса виправляє наш дух, нашу совість, наші почуття та переконання.
21 червня до Всесвітнього Дня біженців ЦРБ ім. П. Загребельного організувала для користувачів бібліотеки - біженців з Афганістану, Бангладеш та інших країн екскурсію до Національного художнього музею України.
Іноземці мали нагоду ознайомитись з найкращими роботами талановитих представників української культури.

Завдяки універсальності художньо-образної мови картини передають зрозумілу для різних народів смислову інформацію, дають змогу особистості розширювати свій власний духовний світ, його унікальність та самобутність.

Дякуємо співробітникам музею за яскраву, змістовну екскурсію!
 

14.06.2018

«Зростаймо в країні знань!»
Програма літніх читань

В ЦРБ ім. П. Загребельного триває програма літніх читань «Зростаймо в країні знань!» для дітей молодшого та середнього шкільного віку.

Літні канікули – унікальна можливість залучення до бібліотеки нових читачів, створення простору творчості і приємного спілкування з літературою для всіх охочих.
Протягом літнього періоду читачі можуть гарно відпочити, відправитися в захоплюючу подорож по сторінках улюблених книг, прочитати яскраві журнали, поспілкуватися з однолітками в мережі Інтернет.
Для відвідувачів бібліотеки проводяться : бібліо – екскурсії, літературні турніри, інтелектуальні вікторини, екологічні заняття, творчі конкурси, настільні ігри, майстер-класи, прем’єри нових книг і журналів: «Читач сказав «Браво!» та багато іншого.

Бібліотека - територія спілкування і захоплюючих літературних подорожей.
 

13.06.2018

«Культурні особливості і психологічні механізми адаптації»
Семінар-тренінг
за проектом: «Пізнай, прийми та руку простягни…»


13 червня в ЦРБ ім. П. Загребельного відбувся семінар-тренінг, який провели працівники Благодійного фонду «Рокада».
Благодійна організація виконує програму соціальної допомоги біженцям та шукачам притулку в місті Києві.

Семінар - тренінг розкрив тему успішної адаптації іноземців в інших країнах. Окрема частина заходу була присвячена питанням важливості рухової активності у розвитку особистості будь-якого віку.
 

12.06.2018

У Деснянському районі міста Києва 12 червня перебувала делегація іноземних спеціалістів у сфері культури у складі  Богуслави Сошанської, директора данського культурного центру в Польщі та Симона Друесен-Холмберга, директора данського культурного центру в Латвії.
Гості відвідали бібліотеки Централізованої бібліотечної системи району та поспілкувалися  із співробітниками та читачами  ЦРБ ім. П. Загребельного та бібліотеки № 115 для дітей.

В ході зустрічі з заступником Голови Деснянської в місті Києві державної адміністрації Алєксєєнко Іриною Миколаївною гості обговорили питання можливого співробітництва у сфері організації спільних семінарів, конференцій та практикумів для працівників бібліотек району та впровадження в місті Києві скандинавської моделі бібліотечного обслуговування населення.
Богуслава Сошанська зазначила, що діяльність публічних бібліотек і в Данії, і в Україні спрямована на формування соціально-комунікаційного простору на засадах розширення бібліотечних послуг; розвиток партнерства між державними та недержавними установами; на подолання протиріч між виробниками культурних цінностей та їхніми споживачами, між корінним населенням та емігрантами. Вона також підкреслила, що cкандинавська модель бібліотечного обслуговування населення є найбільш прийнятною для запозичення Україною.
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter