ЦРБ ім. П.А. Загребельного

08.05.2024

 
Коли на грудях небайдужих розцвітають червоні маки, коли у пам’яті разом з іменами героїв зринають імена загиблих цивільних, ми точно знаємо, що відзначає світ. У День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбувся літературно-історичний кіносеанс «Драма про війну очима дітей».
Чимало письменників та письменниць описали у своїх творах реалії та жахи Другої світової війни. Однак найбільш влучно це вдалося зробити тим, хто вирішив показати трагічні події минулого очима дітей. Серед них  романи «Хлопчик у смугастій піжамі» Дж. Бойна та «Крадійка книжок» М. Фр. Зузака.
Під час зустрічі підлітки дізналися історію написання цих книжок, факти з життя та реальні історичні події, які були покладені у їхню основу.
Також юні відвідувачі переглянули уривки з кіноадаптацій книг, які розчулили їх до глибини душі. Адже вони побачили чимало паралелей з подіями сучасної російсько-української війни.

Долучилися до заходу відвідувачі гуртка образотворчого мистецтва «ARTMILA», заполонивши залу Галереї мистецтв червоними маками в знак подяки тим, хто боровся за свободу та перемогу над нацизмом.

Головне – пам’ятати свою Батьківщину, не забувати традиції та культуру рідного народу й берегти в серці те, що надихає на життя. Перемогли фашизм, переможемо і рашизм!
 

06.05.2024

     Нещодавно відвідувачі  ЦРБ ім. П. Загребельного прослухали цікаву та змістовну   лекцію  «Київські адреси родини Кричевських», яку люб’язно підготувала  екскурсоводка Людмила Шевченко.
 
 
 

    В затишній атмосфері залу бібліотеки читачі  та слухачі Університету ІІІ віку дізналися про життєві історії членів родини українських художників Кричевських, ознайомилися з їхнім живописом, а також довідалися про повернення в Україну їхнього мистецького спадку. Присутні на заході проявили цікавість до теми, адже пізнаючи маловідомі пам’ятки нашого міста, ми збагачуємо та урізноманітнюємо наші знання.
  Тож будемо і надалі популяризувати культуру нашого міста у співпраці з Управління туризму та промоцій Київської міської державної адміністрації.
 
 

01.05.2024

 
Булінг – це проблема, яка має великий негативний вплив на життя дітей в освітніх закладах по всьому світу. На жаль, школи України теж не стали виключенням. Саме тому в ЦРБ ім. П. А. Загребельного, за участі громадської організації «Ла Страда Україна», було проведено тренінг для школярів, який був спрямований на протидію булінгу в освітньому середовищі.
Завдяки Ользі Митяй, представниці організації, діти дізналися більше про різновиди булінгу, типові риси учасників цього процесу, навчилися визначати прояви насильства та шляхи допомоги його жертвам. Окрім цього, юні відвідувачі також мали змогу на практиці закріпити свої нові знання, використавши їх в інтерактивних завданнях.
А наприкінці зустрічі пані Ольга пригостила дітей смачним печивом з передбаченнями та подарувала тематичні наліпки на згадку про сьогоднішній день.
Щиро вдячні ГО «Ла Страда Україна» за  корисний та інформативний тренінг, та чудово проведений час!
 

30.04.2024

 
Приготування до Великодня тривають! Нещодавно юні відвідувачі завітали до ЦРБ ім. П. А. Загребельного, аби приєднатися до майстер-класу з виготовлення сучасної писанки.
Під наглядом пані Марії діти створили чудесні великодні прикраси зі стрічками та стразами. Писанки вийшли такими ж яскравими, як усмішки маленьких майстрів!
Дякуємо пані Марії чудовий майстер-клас, а благодійному фонду «Мелодія життя» за співпрацю! До наступних зустрічей!
 

28.04.2024

 
В останню суботу квітня люди в усіх куточках світу збираються у колі родини та друзів. І не дарма, адже у цей день відзначають Міжнародний день настільних ігор!

ЦРБ ім. П. А. Загребельного також приєдналися до цієї традиції, запросивши маленьких читачів розважитися найрізноманітнішими настільними іграми.
Гуртом діти складали пазли, розвивали командний дух та дрібну моторику рук. Вони також дізналися чимало цікавих фактів про настільні ігри. Наприклад, чи знали ви, що виникнення першої такої гри датується четвертим тисячоліттям до нашої ери?!
Тож запрошуємо вас завітати до бібліотеки, адже тут ви зможете знайти настільні ігри на будь-який смак, від всім відомої «Монополії» до  сучасної українознавчої гри «Хто ми?»!
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter