ЦРБ ім. П.А. Загребельного

16.04.2018

«Екологія природи, екологія душі…»
Екоурок
 
16 квітня бібліотекарями ЦБС для учнів 4 класу СЗШ № 23 с. Биківня було проведено екоурок.

Бібліотекарі ознайомили дітей із тематичною виставкою: «Хто здоровий,той сміється. Все йому в житті вдається…» та розповіли, що треба знати людині при купівлі необхідних продуктів, щоб не нанести шкоду здоров’ю. Жваво діти обговорювали побутові проблеми: про ефективність енергозберігаючих ламп та їх користь для зору, про якість води і економію, про екологічні пакети… Отримані поради дітям знадобляться у повсякденному житті.
 
Екоурок пройшов цікаво і жваво. Кращі відповіді дітей стимулювались оригінальними призами.

Закінчився захід пізнавальною грою: «Тепер я знаю… Тепер я буду… »
 

12.04.2018

«Книга, як експонат. Історія книги
 та друкарства в Україні»
Історико-літературний екскурс
за проектом «Памятай! Відроди! Збережи!»
 
12 квітня в ЦРБ ім. П. А. Загребельного для учнів середнього шкільного віку був проведений літератуно - історичний екскурс «Книга, як експонат. Історія книги та друкарства в Україні».
Користувачам бібліотеки було презентовано тематичну книжкову експозицію та пізнавальний відео-матеріал: «Як створюється книга…», «Книгодрукування за часів І. Федорова та Й. Гутенберга». Діти із задоволенням взяли участь в інтелектуальній експрес-грі «Знайди пару літературних героїв!».
 
Читачі також мали  нагоду подивитись виставку найкращих видань з бібліотечних фондів - книжки різного формату та різноманітного змісту, з якісним ілюстративним матеріалом.
Спілкуйтеся з книгою, адже це літературне джерело допомагає оволодіти певними знаннями, засвоїти досвід попередніх поколінь, прилучитися до культурних надбань та цінностей української та світової культури.
 

05.04.2018

«Дитячі розваги»
Творча зустріч
 
5 квітня в бібліотеці ім. П. А. Загребельного  відбулася творча зустріч учнів молодшого шкільного віку та їх батьків з сучасною дитячою письменницею Галиною Литовченко.

Пані Галина - член Національної спілки письменників України, має публікації в журналах «Дніпро», «Склянка часу», «Крим» та ін.

В затишній атмосфері зали автор презентувала свою першу книжку віршів для дітей «Дитячі розваги» та прозові твори «Далеке літо-2».  Її поезія наповнена теплом і ніжністю, згадками про дитинство, змальовує красу моря і гір.
Письменниця подарувала бібліотеці та дітям добірку своїх книжок з автографом.Яскравою сторінкою заходу було проведення бібліотекарями майстер- класів з виготовлення вітальних листівок до Великодня. На них зображено не тільки символи свята, а й вся краса весняного цвітіння.
 
Вже понад століття живе така традиція вітати близьких та рідних красивими  пасхальними листівками.
 

04.04.2018

«Екологічний бумеранг»
Тематичне заняття
до дня екологічних знань

«Кидаючи бумеранг вчинків,
 заздалегідь подумай,
як будеш ловити бумеранг наслідків»
А. Краснова

Квітневий день надихнув школярів на важливу бесіду з бібліотекарями ЦРБ ім. П. Загребельного про допомогу природі. Як може звичайний учень впливати на довкілля? Виявляється, що може і, навіть, достатньо суттєво!

Жвава розмова про це точилася на тематичному занятті, яке було присвячене звичайним щоденним діям у побуті. Інформація про економію «ранкової» води, від`єднання побутових приладів від електромережі, повторне використання речей – все це спрямовувало дітей повсякчас діяти вдома екологічно.
 
Практична частина заняття стосувалась виготовлення блокнота із залишків використаного паперу. Школярі виявили смак та фантазію, застосували подаровані напередодні вітальні листівки для оздоблення виробу.

Цікаво та незабутньо провели час школярі!
 

29.03.2018

«Стародруки-важливе джерело вивчення історичних подій та давньої української літератури»
Історико - літературна година за проектом «Пам’ятай! Відроди! Збережи!»

Стародруки - книги, які побачили світ у період від початку друкарства до 1830 р., є окрасою фондів багатьох бібліотек, архівів та музеїв світу.

29 березня в ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулась  для користувачів різних категорій тематична історико-літературна година, за участю працівника відділу рідкісних книг та стародруків  Національної бібліотеки ім. В.І. Вернадського – кандидата філологічних наук, автора більш ніж 50 фахових публікацій - Заболотної Наталії Валентинівни. Відвідувачам заходу був представлений перегляд книжкових та періодичних видань ЦРБ ім. П. А. Загребельного,  який  розповідає про історію виникнення стародруків та про збереження раритетних джерел в сучасних бібліотеках України.


Науковець надала інформацію про цінні книжкові видання, які зберігаються та досліджуються  у відділі рідкісних книг та стародруків Національної бібліотеки ім. В.І. Вернадського.
Виступаюча наголосила, що українськими вважаються стародруки, випущені на етнічних українських землях, незалежно від мови чи шрифту, переважно кириличним і латинським шрифтами та розповіла про внесок українських вчених у збирання, зберігання та бібліотечно-бібліографічне опрацювання цінних літературних джерел.
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter