ЦРБ ім. П.А. Загребельного

31.01.2018

«Освіта для сталого розвиту і сучасне методичне наповнення галузі природничої освіти»
Семінар-практикум 

31 січня в ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбувся семінар-практикум «Освіта для сталого розвиту і сучасне методичне наповнення галузі природничої освіти» для вчителів біології, екології, географії ЗНЗ Деснянського району.
Учасникам семінару були представлені науково-методичні та науково-популярні тематичні періодичні видання, які є у фондах бібліотеки, спрямовані на підвищення кваліфікації вчителів-спеціалістів. Бібліотекарі ЦБС Деснянського району проінформували громаду вчителів про сучасні послуги, які надаються мешканцям нашого району в публічних бібліотеках.

Присутні ознайомилися  із досвідом роботи у впровадженні цілей сталого розвитку бібліотекою ім. Ю. Гагаріна для дітей, яка тривалий час працює у сфері формування екологічної свідомості.
Практична частина семінару – практикуму  містила дані про методичне забезпечення навчального процесу: класно-урочної частини та допомоги у проведенні позашкільних заходів. 

Вчителям було презентовано мультимедійний посібник «Крок за кроком», спрямований на підвищення громадської обізнаності зі сталим способом життя, екологічними правами громадян та змінами у своєму щоденному житті для гармонійного розвитку українського суспільства. Інтерактивні вправи і техніки, використані на тренінгу, запропонували педагогам різноманітні варіанти застосування матеріалів посібника у своїй діяльності.

 

29.01.2018

«Хіти читацьких новинок»
День нової книги
 
29 січня в ЦРБ ім. П. Загребельного відбувся День нової книги «Хіти читацьких новинок». Для читачів різних вікових категорій працівниками відділу обслуговування було презентовано нові видання, які надійшли  в ІV кварталі 2017 року.
До уваги  користувачів бібліотеки відділом довідково-бібліографічної та інформаційної роботи було представлено краєзнавчий огляд «Новини Деснянського району»  за 2-півріччя минулого року.
Ласкаво просимо всіх бажаючих до читання новинок!
 
 

24.01.2018

Бенефіс книги  «Роксолана»
за проектом: «Павло Загребельний: золоті сторінки творчості»

24 січня в ЦРБ ім. П.А. Загребельного відбувся бенефіс книги «Роксолана». Цей знаменитий роман видатного українського прозаїка П. Загребельного більше тридцяти років перебуває в епіцентрі читацької уваги. Роман присвячений подіям української та турецької історії ХVІ століття.

Перед читачем постає драматична доля простої української дівчини Насті Лісовської, яка здобула найвищу владу в чужоземній країні. Роман спонукає нас замислитися над тим, що навіть за найскладніших умов треба лишатися особистістю, берегти почуття власної гідності, а головне - ніколи не забувати рідний народ і свою Вітчизну. Твір розрахований на широке коло читачів.

Бібліотекарем було представлено тематичний історико-літературний  мультимедійний матеріал. Також цікавою сторінкою заходу став перегляд відеоматеріалу про нащадків Роксолани та Султана.

В заході взяв участь та виступив з добрим словом про творчість Павла Загребельного член клубу любителів гри у шахи «Білий ферзь» академік, доктор філософії Бугрим Валентин Володимирович.

Запрошуємо всіх бажаючих до читання творів Павла Загребельного!
 

22.01.2018

«Злука-соборність-воля. Український вимір»
Патріотичний вечір

В день Соборності України в ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбувся патріотичний вечір «Злука-соборність-воля. Український вимір». Ця тема є особливо актуальною в умовах сьогоднішньої соціально-політичної ситуації. Саме тому для розмови з молодим поколінням бібліотека запросила політолога  Юрія Олійника, депутата міськради Дениса Попова та старшокласників школи №248.

На початку зустрічі присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять про молодих борців за волю і незалежність.

Сьогодні бібліотека може запропонувати юнацтву значно більше, ніж підручник. Для учнів була представлена тематична виставка «Єдність української нації».

Школярі ознайомились з українськими провісниками соборності України в період з початку 1917 року до 22 січня 1919 року – до Дня прийняття документу про Злуку двох незалежних українських держав: Української Народної Республіки і Західно-Української  Народної Республіки в одну єдину Соборну Україну. Виступаючі підкреслили про необхідність згуртованості народу України.

Слава Україні! Героям Слава!
 

21.01.2018

«Шаховий турнір»

21 січня в ЦРБ ім. П. Загребельного відбувся шаховий турнір. За визначенням учасників спортивно-інтелектуальних змагань членів клубу любителів гри у шахи «Білий ферзь», ігри в цей день були присвячені Дню Соборності в Україні.


 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter