ЦРБ ім. П.А. Загребельного

30.11.2017

«Пізнаємо світ води…»
Екскурсія

«ВОДА – це саме життя …»
А. Д. Сент-Екзюпері

30 листопада працівники ЦРБ ім. П. Загребельного відвідали Водно-інформаційний центр (Музей води), з метою поглибити свої знання про світ води на землі.

Екскурсія захопила слухачів з перших хвилин і справила неабияке враження.

Інформація про водні об’єкти нашої країни вразила своєю яскравістю на унаочненням. Несподіваним стало спілкування з імператорськими карпами в акваріумі Центру та мандрівка підземними трубопроводами міста. З цікавістю спостерігали відвідувачі за експериментами з водою та рідинами, видували мильні бульбашки та перевіряли свою обізнаність про насиченість водою різноманітних природних об’єктів.
Приємні враження від екскурсії доповнилися спілкуванням із заступником директора ВІЦ Береговим О.Л., який розповів про відкриття нового залу Музею води і запросив на оглядовий майданчик Центру.
 

28.11.2017

«Вирушаємо до Франції!»
Туристична мозаїка
за проектом:«Читаючи, подорожуй світом!»

28 листопада в ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулась туристична мозаїка «Вирушаємо до Франції!».
 
До уваги користувачів була представлена тематична виставка, яка ознайомила з географічним положенням країни,історією, культурним світом та видатними особистостями Франції.

Бібліотекарем було презентовано мультимедійний матеріaл «Франція- елегантна і неповторна…», за допомогою якого присутні змогли здійснити віртуальну подорож до самої вишуканої країни Європи, де поряд з сучасними високотехнологічними спорудами розташовані історичні  пам`ятки культури, країни – де неперевершені старовинні палаци та парки прикрашають безліч фонтанів та скульптур.
Відвідувачі бібліотеки мали можливість подивитися відео-матеріали :«Замки Луари», «Лувр», «Візит у Версальський палац».Учасники заходу надали інформаційні довідки про видатних особистостей Франції, які увійшли в історію світової науки та культури.
 
Мандруйте до Франції, милуйтеся пейзажами та архітектурою цієї країни, дізнавайтесь глибше про її історію, талановитих письменників, вчених та винахідників!
 

27.11.2017

«Стовпо-творіння»
Розмова про книгу
за проектом «Павло Загребельний: золоті сторінки творчості»

27 листопада в ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулась розмова про книгу «Стовпо-творіння» для користувачів різних вікових категорій.

Цей твір-соціальна фантастика, в якій письменник відтворює видуману державу, дуже схожу на Україну. Це іронічна історія , «політична карикатура» на історичні події 90-х років минулого століття. Головний герой твору - видуманий президент, персонажі – політики, які діяли в фантастичній країні.
Незвичайне словотворення, мовотворення, політичні слогани складають окрему нішу цього роману.

Шановні читачі, якщо вас цікавлять нюанси, деталі та витівки «політкухні» часу, про який йдеться в творі, - запрошуємо до читання роману!
 

21.11.2017

«Майдан Гідності  – історичний момент преображення України»
Історико-патріотичний ранок
 
Історія будь-якого народу містить періоди, дати, які є вирішальними і доленосними в житті нації. Ми повинні пам’ятати і не забувати героїчні сторінки, коли проливали кров патріоти. Адже хто не знає минулого, той не вартий майбутнього.
 
У  День Гідності та Свободи, в ЦРБ ім. П. Загребельного, учні ЗНЗ №238 зібрались вшанувати патріотизм і мужність громадян, які у листопаді 2013 року – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору.

В заході взяв участь капелан Микола Мединський, який розповів про події, що відбувалися на Майдані, надав об’єктивну інформацію про доленосні події  в Україні початку ХХІ ст.
 
Увазі відвідувачів  бібліотеки була представлена виставка-інсталяція «Навіки слава - Україні, героям слава-навіки!».
Юнаки та дівчата із зацікавленістю взяли участь у майстер-класі з патріотичної тематики «Оберіг».
 
Хвилиною пам’яті присутні вшанували загиблих у важкі для нашої країни часи.
 

20.11.2017

«Толерантність – мистецтво життя мудрих»
Семінар – тренінг

16 листопада у Міжнародний день толерантності у бібліотеці ім. П.Загребельного позитивно та насичено пройшов семінар-тренінг «Толерантність – мистецтво життя мудрих». До командної роботи були залучені працівники бібліотек району.

Учасники семінару ознайомились з різноманітністю визначень поняття «толерантність», довідались про основні аспекти розуміння цього слова у Декларації принципів толерантності, із зацікавленістю сприйняли хмару тегів до даної теми.

На практикування у толерантності були спрямовані наступні інтерактивні вправи: «Асоціативний кущ», «Комплімент», «Розсипанка», «Перефраз». Вправу «5 квадратів» потрібно було виконати командою, але без слів.

Наприкінці бібліотекарі отримали творче завдання – написати синквейн, з яким досить вдало впорались.

Атмосфера тренінгу сприяла об’єднанню та переконала учасників у досягненні значних позитивних результатів завдяки спільним зусиллям.
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter