ЦРБ ім. П.А. Загребельного

28.11.2017

«Вирушаємо до Франції!»
Туристична мозаїка
за проектом:«Читаючи, подорожуй світом!»

28 листопада в ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулась туристична мозаїка «Вирушаємо до Франції!».
 
До уваги користувачів була представлена тематична виставка, яка ознайомила з географічним положенням країни,історією, культурним світом та видатними особистостями Франції.

Бібліотекарем було презентовано мультимедійний матеріaл «Франція- елегантна і неповторна…», за допомогою якого присутні змогли здійснити віртуальну подорож до самої вишуканої країни Європи, де поряд з сучасними високотехнологічними спорудами розташовані історичні  пам`ятки культури, країни – де неперевершені старовинні палаци та парки прикрашають безліч фонтанів та скульптур.
Відвідувачі бібліотеки мали можливість подивитися відео-матеріали :«Замки Луари», «Лувр», «Візит у Версальський палац».Учасники заходу надали інформаційні довідки про видатних особистостей Франції, які увійшли в історію світової науки та культури.
 
Мандруйте до Франції, милуйтеся пейзажами та архітектурою цієї країни, дізнавайтесь глибше про її історію, талановитих письменників, вчених та винахідників!
 

27.11.2017

«Стовпо-творіння»
Розмова про книгу
за проектом «Павло Загребельний: золоті сторінки творчості»

27 листопада в ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулась розмова про книгу «Стовпо-творіння» для користувачів різних вікових категорій.

Цей твір-соціальна фантастика, в якій письменник відтворює видуману державу, дуже схожу на Україну. Це іронічна історія , «політична карикатура» на історичні події 90-х років минулого століття. Головний герой твору - видуманий президент, персонажі – політики, які діяли в фантастичній країні.
Незвичайне словотворення, мовотворення, політичні слогани складають окрему нішу цього роману.

Шановні читачі, якщо вас цікавлять нюанси, деталі та витівки «політкухні» часу, про який йдеться в творі, - запрошуємо до читання роману!
 

21.11.2017

«Майдан Гідності  – історичний момент преображення України»
Історико-патріотичний ранок
 
Історія будь-якого народу містить періоди, дати, які є вирішальними і доленосними в житті нації. Ми повинні пам’ятати і не забувати героїчні сторінки, коли проливали кров патріоти. Адже хто не знає минулого, той не вартий майбутнього.
 
У  День Гідності та Свободи, в ЦРБ ім. П. Загребельного, учні ЗНЗ №238 зібрались вшанувати патріотизм і мужність громадян, які у листопаді 2013 року – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору.

В заході взяв участь капелан Микола Мединський, який розповів про події, що відбувалися на Майдані, надав об’єктивну інформацію про доленосні події  в Україні початку ХХІ ст.
 
Увазі відвідувачів  бібліотеки була представлена виставка-інсталяція «Навіки слава - Україні, героям слава-навіки!».
Юнаки та дівчата із зацікавленістю взяли участь у майстер-класі з патріотичної тематики «Оберіг».
 
Хвилиною пам’яті присутні вшанували загиблих у важкі для нашої країни часи.
 

20.11.2017

«Толерантність – мистецтво життя мудрих»
Семінар – тренінг

16 листопада у Міжнародний день толерантності у бібліотеці ім. П.Загребельного позитивно та насичено пройшов семінар-тренінг «Толерантність – мистецтво життя мудрих». До командної роботи були залучені працівники бібліотек району.

Учасники семінару ознайомились з різноманітністю визначень поняття «толерантність», довідались про основні аспекти розуміння цього слова у Декларації принципів толерантності, із зацікавленістю сприйняли хмару тегів до даної теми.

На практикування у толерантності були спрямовані наступні інтерактивні вправи: «Асоціативний кущ», «Комплімент», «Розсипанка», «Перефраз». Вправу «5 квадратів» потрібно було виконати командою, але без слів.

Наприкінці бібліотекарі отримали творче завдання – написати синквейн, з яким досить вдало впорались.

Атмосфера тренінгу сприяла об’єднанню та переконала учасників у досягненні значних позитивних результатів завдяки спільним зусиллям.
 

14.11.2017

«Той, що живе у піснях…»
Літературно-поетичний вечір
 
«Я серце й душу в пісню переллю…»
А. Малишко

Андрій Малишко – один із найвизначніших українських поетів ХХ століття.

Сьогодні, в день 105 - річчя від дня народження  відомого українського поета – пісняра, перекладача, літературного критика, в ЦРБ ім. П.А.Загребельного відбувся літературно-поетичний вечір  «Той, що живе у піснях…».

Юним читачам  було презентовано виставку-персоналію, яка розповідає про сторінки  життєвого та творчого шляху Андрія  Малишка.

Увазі присутніх бібліотекар представила мультимедійну презентацію, що надала можливість учасникам заходу краще ознайомитись з біографією та величезною  багатогранною творчою спадщиною поета.

Найактивніші  відвідувачі бібліотеки  взяли участь в голосних читаннях віршів А. Малишка. Учні прослухали аудіо-матеріали пісень на слова поета у виконанні українських сучасних артистів, а також почули «живий голос» поета-класика української літератури.
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter