ЦРБ ім. П.А. Загребельного

01.09.2016

«День знань – день нових очікувань…»
Вітаємо з Днем знань!!!
 
В Україні день 1 вересня з давніх-давен – не просто початок осені. Для мільйонів школярів, студентів, їхніх батьків, а також для вчителів і викладачів це справжнє свято – День знань. Воно сповнене мудрості, доброти і людяності.
 
 
Для користувачів ЦРБ ім. П. А. Загребельного  ми підготували огляд-рекламу  «День знань – день нових очікувань…».
Запрошуємо до бібліотеки за книгами, інформацією, спілкуванням...

 

26.08.2016

Теодор Драйзер – художник соціального життя
Краєзнавчий десант

«Життя пізнається з книг і творів мистецтва,
можливо, ще в більшій мірі, ніж з самого життя»
Т. Драйзер
 
 
 
 

Фахівці ЦРБ ім. П. А. Загребельного здійснили «бібліотечний десант» по вулиці Теодора Драйзера з нагоди 145-річчя від дня народження американського письменника (27 серпня 1871 р.) в рамках просвітницького міні-проекту «Їх імена в назвах вулиць нашого району».
 

«Бібліотекарі-десантники» роздавали пам’ятні флаєри з інформацією про письменника. Мешканці та гості району з задоволенням спілкувалися з «бібліотечним десантом», цікавилися постаттю письменника, відкривали для себе нові послуги та можливості бібліотеки. Захід був корисним і пізнавальним для всіх його учасників.

 

25.08.2016

«Незбагнений, дивний, незалежний…»
Година пам’яті

«Хто хоче жити, повинен перемагати»
П. А.Загребельний
 
 
 
 
25 серпня 2016 року виповнилося 92-роки від дня народження видатного українського письменника Павла Архиповича Загребельного.
В ЦРБ ім. П. А. Загребельного було проведено годину  пам’яті «Загребельний – велет української прози».

Велику зацікавленість викликала у читачів книжкова виставка «Павло Загребельний – золоте перо української літератури», яка була представлена за такими рубриками: «Дивосвіт художньої прози», «З обраного шляху не звернути…», «Павло Загребельний у координатах миті та вічності», «Вшанування пам’яті», «Кінематографічна спадщина».

Павло Загребельний сьогодні є одним з найпопулярніших українських письменників, чия творча спадщина приваблює все більше нових читачів.

Твори Павла Загребельного – це думи й роздуми про народ від давнини до сучасності. У його творчому доробку багато романів, кілька повістей, публіцистичні та літературно-критичні статті, есе, п'єси, кіносценарії.

Запрошує всіх бажаючих до бібліотеки, яка носить ім’я видатного письменника, прозаїка, сценариста, публіциста…

На сайті бібліотеки можна переглянути віртуальну - виставку «Золоте перо української літератури»
 
Приходьте, ми чекаємо на вас!
 

23.08.2016

Хай квітне щаслива моя Україна

 

23 серпня 2016 року ЦРБ ім. П.А. Загребельного і дитячі бібліотеки  № 115 та ім. Ю. Гагаріна  долучилися до святкування Дня Державного прапора і 25-річчя незалежності України, влаштованого Деснянською районною в м. Києві державною адміністрацією у парку «Молодіжний» в рамках святково-розважальної програми «Оберігаючи минуле - творимо майбутнє».

 

Працівники бібліотек запросили гостей свята відвідати свої локації на великій парковій території народних гулянь, де були проведені інтелектуальна вікторина-гра «Україна, моя Україна» на кращі знання цікавих подій з історії України та державної символіки; майстер-класи: «Квітка України», «У завитку, у візерунку руки творять творчу думку», «Дитячі фантазії», результатом яких стали яскраві стрічкові квіти, патріотичні закладки, святкові листівки, браслети, незвичайні ляльки з різнокольорових ниток, дерево «Квіти миру та надії». Переможці і умільці були нагороджені заохочувальними призами.

 
Боротися зі спекою та додати блиску і яскравості святу допомогли водно-мильно-бульбашкові розваги. Бульбашки, випущені дітьми у синє небо, ловили сонячні промені і виблискували ними на обличчях усміхнених дітей.

В ході заходу відвідувачі переглянули книжково-патріотичну виставку «Хай квітне щаслива моя Україна», яка ознайомила з історією України, її багатою культурою.

ЦРБ ім. П.А. Загребельного були підготовлені флаєри: «Державний прапор України – святиня нашого народу», «Символи незалежної України» та «Живи і міцній Українська Державо!», які нагадали присутнім про основні етапи становлення незалежності України.
 

19.08.2016

«Живи і міцній Українська держава»
Виставка-інсталяція
 
До 25-ї  річниці незалежності України у ЦРБ ім. П. А. Загребельного до уваги відвідувачів представлена патріотична виставка – інсталяція «Живи і міцній Українська держава».
Виставка знайомить користувачів з історією та культурою великої європейської держави – Україна, її історичним минулим та сьогоденням, з чудовими краєвидами України та з найважливішими історичними подіями держави.
 
Цікаві науково-популярні видання не залишать байдужими тих, хто прагне збагатити свої знання з історії України, стати справжнім її патріотом.

 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter