ЦРБ ім. П.А. Загребельного

8.04.2016

В Києві з 2013 року працює щорічний кінофестиваль «Світло».  Мета  кінофестивалю - підтримка та популяризація морального, світлого  кіно, розвиток і реклама українського кіно-продукту, розширення кінозв'язків між країнами та пошук молодих талановитих кінематографістів. Режисери студій з України та країн зарубіжжя  представляють публіці художні та документальні фільми, анімацію, музичні кліпи та соціальні ролики. Мета авторів кінострічок  створювати кіно-продукт, який здатен зробити глядачів трішки добрішими, вселити надію на краще майбутнє.

В рамках міського проекту  «Світле кіно мандрує бібліотеками»  (показів фільмів, які отримали перемогу в різних номінаціях у кінофестивалі «Світло» в 2015 році) для  всіх бажаючих користувачів  ЦРБ ім. П. А. Загребельного 8 квітня  відбулась демонстація кінострічок: ігрового короткометражного кінофільму «Держи удар» (Україна, м.Київ), анімацій - «Про жадность кое-какой птички»)  та «Inside» (Україна, м.Київ), документальної короткометражної кінострічки  «Всупереч. На два фронти» (Україна  м. Дніпропетровськ), ігрового короткометражного кінофільму «Lila» (Іспанія). В заході взяли участь Голова комітету з питань культури, моралі, духовності та збереження культурної спадщини Громадської ради при КМДА Котлякова Лариса Костянтинівна та поетеса  Гочакова Тетяна, яка з натхненням представила користувачам бібліотеки свою  християнську  поетичну творчість.
Побажаємо учасникам майбутніх кінофестивалів  нових творчих пошуків та досягнень, вдалих кінематографічних  рішень, подальшого  високопрофесійного розповсюдження сенсу моральності життя з наших екранів та  безумовно натхнення й ще раз натхнення!


 
 

31.03.2016

31 березня в ЦРБ ім. П.Загребельного пройшла прем’єра  книг «Долина довгих снів»  та «Дума про невмирущого» для різних вікових категорій читачів за проектом «Павло Загребельний: золоті сторінки творчості». Також увазі користувачів  була представлена виставка-колаж за повістю «Дума про невмирущого».
 
Присутні мали нагоду ознайомитись з ідейним змістом повістей та художнім стилем мови класика української літератури, подивитись на екран ілюстративний матеріал, який супроводжує яскраві сюжетні лінії пропонованих  для читання творів.
 
Літературні читання,  бенефіси, огляди книг, бесіди за творами П. Загребельного будуть проходити в нашій бібліотеці протягом року.
 
Слідкуйте за нашими анонсами!
 
 
 

30.03.2016

Цикл публічних заходів  за проектом  «Україна. Становлення  державності. Ч.ІІ (1922-2016 рр.)» було відкрито 30 березня  в центральній бібліотеці  ім. П. А. Загребельного  на історичному вечорі  «Українська  ідея М. Грушевського : історія і сучасність»,  присвяченому життєвому та творчому шляху видатного історика, громадського та політичного діяча Михайла Сергійовича Грушевського.  Для вшанування імені  вченого  світового рівня, творча спадщина якого містить праці з історії, історіографії, соціології, літератури, етнографії, археології, фольклору, - бібліотекарі підготували книжкову виставку «Совість української державності».

Щоб поділитись своїми знаннями  в заході взяла участь  завідувач  історико-меморільного музею  Михайла  Грушевського Панькова Світлана Михайлівна.

Музей Михайла Грушевського в Києві є сьогодні не тільки музейним закладом, але й центром грушевськознавства в Україні.

Світлана Михайлівна  розповіла  про цікаві сторінки життя та творчості  видатного вченого, переконала  дівчат та юнаків , що  М. Грушевський дійсно був одним  з провідних діячів  українського національного відродження в новітній історії України. Не було жодної помітної ділянки суспільного життя, в якій він безпосередньо чи опосередковано не брав би участі. Неоцінима й немеркнуча його заслуга перед українським народом. Діяльності цього великого патріарха нової української науки були притаманні  широкий діапазон  та багатогранність.
 
Тривають роки і люди, небайдужі до  нашого історичного минулого все частіше гортають сторінки творів Михайла Грушевського, тому що  його творча спадщина допомагає нам глибше розуміти і вірно будувати сьогодення,  збагачувати  історичну і соціальну пам'ять, наш духовний потенціал.
 
 
 
Ми вже повідомляли нашим читачам, що в цьому році ЦРБ П. А. Загребельного  буде працювати за патріотичним проектом «Україна. Становлення  державності. Ч.ІІ (1922-2016 рр.)». У відділі обслуговування представлена виставка-панорама «Віхи становленя української державності. Ч. ІІ (1922-1990 рр)». Окремою вистакою в залі періодичних видань презентовано тему «Україна на шляху Незалежності  (1990-2016рр)»
Зацікавились?  Приходьте до нас!
 
 
 

28.03.2016

«Нові книги - нові відкриття»

Кожна нова книга в бібліотеці - це подія, це завжди таємниця і знайомство, здатне принести незрівнянне задоволення.
 
28 березня відвідувачі Центральної бібліотеки ім. П. А. Загребельного прослухали  бібліоекскурс «Книжковий дощ новинок…».
 
До уваги користувачів бібліотекарями було запропоновано більше 70 літературних новинок різноманітних жанрів від сучасних українських та світових авторів.
 
Учасники заходу мали змогу відкрити для себе нові імена.
 
Запрошуємо вас у захоплюючу мандрівку світом нових надходжень до бібліотеки.
 
 

 
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter