Бібліотека №1

07.09.2023

 
Бібліотека № 1 разом з Волонтерським центром "Перший спалах" взяли участь у тренінгу "Різновид травматичних подій та індивідуальна реакція особистості на них", який провела психологиня вищої категорії, спеціаліст в області арттерапії - Молдованчук Віолетта. Відвідувачі ознайомились з літературою, яка допоможе вирішувати труднощі, пов'язані з воєнними подіями у сфері психічного здоров'я. Психологиня провела тренінг і дала поради, що дозволяють піклуватись про своє здоров'я: розвивати власну стресостійкість, набуття знань, вмінь та навичок. Піклуємось про психологічне здоров'я і допомагаємо іншим! Разом до Перемоги!
 
 

29.08.2023

 
До Всеукраїнської акції "Сонях пам'яті" бібліотека № 1 запросила читачів ДНЗ № 12. Діти ознайомились з реальними подіями, що відбулись у 2014 році на Сході України, в Іловайську, саме на полях соняхів. З повагою і любов'ю до кожного Захисника, хто віддав своє життя у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, читайлики виготовили символ пам'яті "Сонях". Низький уклін вам, наші Захисники. Слава Нації!
 
 

24.08.2023

 
До Дня Незалежності України бібліотека №1 запросила читачів на презентацію патріотичної виставки «Незламні». Відвідувачі поглибили знання з історії свята, ознайомились з сучасною літературою про війну. Із книг читачі дізнались скільки випробувань випало реальним головним героям на особистих фронтах, які виборюють незалежність країни.
Сьогоднішній День - символ того, що Україна з гордістю залишається суверенною та НЕЗАЛЕЖНОЮ Державою!
 

17.08.2023

 
До Всесвітнього дня гуманітарної допомоги бібліотека № 1 запросила читачів Волонтерського центру "Перший спалах" на мотиватор "Поділись з нужденними!". Вже другий рік війни ЦБС Деснянського району активно співпрацює з Волонтерським центром "Перший спалах" і допомагає військовим та цивільним громадянам, ВПО : плетемо маскувальні сітки, проводимо з дітками арт-терапію, а поробки, малюнки передаємо нашим ЗАХИСНИКАМ на фронт, щоб зігріти їх серця, збираємо речі для переселенців, допомагаємо знайти дах для тих, хто втратив житло, донатимо на ЗСУ, допомагаємо тваринам тощо.
Ми згадали героїв із реального життя і обговорили, що саме мотивує волонтерів рятувати і захищати життя людей попри війну, ризики. Разом до Перемоги!
 

04.08.2023

   До Міжнародного дня Світлофора бібліотека № 1 провела урок-гру "Вивчай правила дорожнього руху!" з вихованцями ДНЗ № 12.
 
 
 
  Читайлики відгадували загадки, брали участь у вікторині, грали в інтерактивну гру "Світлофор", знайомились з книжками та журналами, що допомагають вивчити правила дорожнього руху.
 
 
 
 
     Дуже важливо дітям різного віку знати правила поведінки на дорогах і вулицях нашого міста.
 

28.07.2023

До Дня Української Державності бібліотека №1 запросила відвідувачів гуртка
"Теплі долоньки" на заняття з виготовлення патріотичних сувенірних символів.
 
 
 
 
Читачі з великим задоволенням взяли участь у майстер-класі.
 

05.06.2023

 
  Кожна дитина сьогодні потребує психологічної допомоги.
 
 
 
 
   Бібліотека №1 запросила відвідувачів гуртка "Теплі долоньки" на майстер - клас. Яскраве забарвлення аплікації додало читачам позитивних емоцій, чудового настрою.
 
 

01.06.2023

    До Міжнародного дня захисту дітей бібліотека № 1 запросила учнів молодшої школи № 277 на тренінг "Безпечні канікули" із Добровольчим формуванням територіальної громади № 31 Деснянського району.
 
 
 

  Військові фахівці практично ознайомили дітей із правилами поводження з вибухонебезпечними предметами, в ігровій формі знайомились із небезпечною роботою сапера, дізнались про важливий дзвінок 102. Також переглянули книги, які допоможуть учням пізнати основи життєдіяльності.
 
 

     Тренінг навчив дітей дбати про безпеку свою і друзів. Дякуємо нашим військовим саперам за пізнавальний тренінг!
 
 

29.05.2023

      Київ - серце нашої держави, її гордість і краса! До Дня Києва бібліотека №1 провела краєзнавчий екскурс "Як тебе не любити, Києве мій!" для читачів ВПО з Бахмута, Маріуполя, Торецька.
 
 
 
       Відвідувачі ознайомились з історією центральної вулиці - Хрещатик, архітектурою Майдана Незалежності, історичною пам'яткою - Архистратигом Михаїлом, пам'ятником князю Володимира, що став символом стародавнього міста.
 
 
 
     Література про Київ надихнула читачів вивчати історію нашого славетного міста.
 

25.05.2023

    До Дня слов'янської писемності і культури бібліотека № 1 запросила читачів різного віку на мовознавчу годину "Кирило і Мефодій - творці слов'янської писемності". Відвідувачі заходу поглибили знання про братів - Кирила та Мефодія, які були просвітителями, творцями азбуки, провідниками християнства, першими перекладачами богослужбових книг.
 
 
 

   Багато цікавих фактів щодо слов’янської писемності, культури, рідної мови можна дізнатися з книжкової виставки «Вивчаймо рідну мову!», яка представлена в бібліотеці.
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter