Бібліотека №1

12.09.2022

 
Бібліотека №1 запросила учасників гуртка " REP " на заняття опанувати техніку квіллінгу. Матусі з дітками з задоволенням виготовляли "Осінній букет. Айстри."

Саме айстри є фаворитами осінніх квітів. Райдуга барвів заграла в творчій майстерні. Запрошуємо всіх бажаючих оволодіти мистецтвом квіллінгу разом.

 

08.08.2022

 
   До Всесвітнього дня котів бібліотека № 1 запросила дітей на презентацію книги «100 фактів. Коти». Відвідувачі дізнались породи котів, звички, як треба доглядати за домашніми улюбленцями і багато корисних порад.
 
 
 
 
 
Читачі розповідали про своїх котиків. Потім всі охочі взяли участь у творчій роботі " Муркотик". Із чудовим емоційним настроєм намалювали пухнастиків. Піклуємось про котиків і вітаємо зі святом!
 

07.07.2022

 
   Це дивовижне прадавнє свято, Івана Купала, приходить до нас у середині літа, коли сонце стоїть високо - високо і щедрим промінням купає українську землю.
 
 
 
 

   Бібліотека №1 запросила читачів із багатодітних родин, малозабезпечених, ВПО з Херсона на народознавчу годину " Ой на Івана, та й на Купала". Читачі дізнались про традиції та обряди цього свята. Прослухали легенди купальської ночі, пісні, які виконували наші пращури. А на майстер класі виготовляли обрядовий віночок.
 
 

20.01.2022

«В єдності наша сила!»
Урок історії

Бібліотека № 1 провела для учнів старшого віку урок історії «В єдності наша сила!» до Дня Соборності України.
Захід розпочали з виконання Гімну України. Бібліотекарка розповіла про історію свята. Діти зачитали прислів’я та приказки про єдність, удосконалили знання з історії та українознавства.

На заході були присутні читачі, які народились в різних куточках нашої держави, тому символічний «Живий ланцюг» усіх об’єднав.
 

17.01.2022

Народознавча година

Бібліотека №1 провела народознавчу годину для відвідувачів гуртка «REP» за книгою Братів Капранових «Веселих свят!».

Діти дізнались про цикл зимових свят, ознайомились з  історією, традицією святкування, стравами, іграми та піснями. Радісно розповідали про зимові свята, які полюбляють!
Рік Новий прийшов, а зимові свята продовжуються! Учасникам гуртка проведено майстер-клас «Символ року - Тигреня».

До нових зустрічів у бібліотеці!

 
 

20.12.2021

Літературно-музичний ранок

Бібліотека № 1 провела для вихованців ДНЗ № 175 літературно-музичний ранок «Мій Святенький Миколаю, приходи скоріш, благаю!».

Казковий янгол сповістив, що свято наближається! Він приніс книжечку для малят Ольги Савченко - Гнатюк «Святий Миколай», з якої всі дізнались про добрі справи та дива Святого Миколая.
Діти відгадували загадки, грали в рухливі ігри «Сніжинки на долоні», «Які бувають ялинки?», розповідали вірші, танцювали і завершили свято грою «Оркестр», виконуючи хором пісню і граючи на іграшкових інструментах.
 

09.11.2021

 
У День української писемності та мови бібліотека №1 провела для дошкільнят мовограй " Буква до букви - і виникло слово! " Маленькі читачі поповнили словниковий запас, граючи у дидактичні ігри, збагатили культуру мовлення, виконуючи завдання "Кольори веселки". Дітлахи відгадували загадки, вчили промовки, скоромовки, лічилки, що допомагають розвинути у дітей чуття до звукових барв рідної мови.

 

24.10.2021

 
Бібліотека № 1  провела екологічну годину  для відвідувачів гуртка " REP " до Міжнародного дня Чорного моря.
Бібліотекарка розповіла про історію свята, географічне розташування Чорного моря, найбільшу глибину, які річки впадають, про флору і фауну, а також про екологічні проблеми. Читачам проведено майстер клас " Танок медуз ", бо саме ці морські тварини є корисними для очищення води Чорного моря. Найактивніша читачка презентувала книги про Чорне море. Запрошуємо всіх охочих до нашого гуртка!!!
 

14.09.2021

 
  Бібліотека № 1 провела майстер клас для відвідувачів гуртка «REP». Читачі слухали розповідь про пору року – осінь, відгадували загадки, знайомились із прислів’ями.
 
 
 
 
 
 
  Разом дітлахи збирали барвисте листячко для аплікації. Маленькі майстрині наполегливо і завзято різали, клеяли. Аплікації  вийшли чудові! Запрошуємо всіх охочих до нашої творчої майстерні!    
 

08.09.2021

    У Міжнародний день грамотності бібліотека № 1 провела мовознавчу годину для читачів різних вікових категорій. Бібліотекарка ознайомила учасників заходу з історією дня грамотності, з літературою, яка допоможе поліпшити знання, бо писати і говорити грамотно, це елементарна цінність сьогодення. Відвідувачі перевірили свій рівень знань словниковим диктантом.
 
 
 

   Грамотність - не лише вміння читати, писати, правильно говорити, зрозуміло висловлювати свої думки, а й спосіб сприйняття світу. Завітайте до бібліотеки, щоб удосконалити свою грамотність!
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter