Бібліотека №1

02.06.2019

«Хай буде планета красива й зелена!»
Екологічна година

Напередодні Всесвітнього дня навколишнього середовища  для відвідувачів гуртка «Весела бджілка» було проведено екологічну годину.

Бібліотекар ознайомила дітей із тематичною виставкою і розповіла про багатство й красу нашої планети. Діти дізнались, що поліетиленові пакети завдають серйозної шкоди екології навколишнього середовища, бо не піддаються біологічному розкладанню.
Бібліотекар провела майстер - клас «Паперова сумочка», яка є альтернативою поліетилену. Екологічні сумочки вийшли барвисті та красиві!

Діти усвідомили, що ми мусимо рятувати природне середовище, зберігати й «ремонтувати» свій дім сумлінно, з душею і серцем та з урахуванням законів природи.
 

30.05.2019

«Утричі літу вдячними ми будем!»
 Бібліомайданчик
«Дитинство Наше – є одне…
І хай, це кожен пам’ятає!
Дитячі Душі на Землі
Нехай ніхто не ображає!»
В. Підгірний

 
         30 травня напередодні Міжнародного дня захисту дітей для учнів 3-х, 4-х класів ЗЗСО № 23 було проведено цікавий захід.
      Бібліотекар привітала всіх школярів із канікулами й запропонувала з початку відправитись на ігрову станцію «Літо», де діти підбирали прикметники «сонечку», яке передавали один одному. На станції «Справжні друзі» діти згадували героїв книжок, на станції «Фольклорна» доповнювали прислів’я та приказки про дружбу.

 
 
 

       На станції «Мрійливий літачок» діти навчились виготовляти у техніці оригамі «літаки», і кожен міг поміркувати, як хотів би провести канікули, а потім усі запустили  в небо «літаки» - свої мрії  про майбутнє. Школярі відгадували загадки, співали, розповідали вірші про літо і дружбу, разом вивчили новий танець.
          Всі присутні на згадку отримали флаєри: «Я люблю бібліотеку в Биківні».  

     
 
 

23.05.2019

«Витоки слов’янської писемності»
Інформаційна година
 
            До дня слов’янської писемності і культури в бібліотеці було проведено пізнавальний захід для різних категорій користувачів.
    Читачі дізнались про творців слов’янської абетки, різновиди слов’янських писемних знаків, про найстарішу книгу на Русі.
 
 
 

     Бібліотекар ознайомила присутніх із тематичною виставкою:«Азбука» (1574) - історична пам’ятка писемності», підготовленою до 445-річчя книги Івана Федорова.
  Читачі дізнались про найперший «Буквар» для дітей, який надрукував Іван Федоров у 1574 році у Львові, про виховні тексти підручнику. Із зацікавленістю учасники заходу подивились кінострічку про одного з перших слов’янських друкарів та отримали на згадку пам’ятку «Іван Федоров».

 
 

16.05.2019

«Великий китайський мур»
Історико – літературний екскурс
 
        Напередодні Міжнародного дня музеїв у ЗЗСО № 23 для учнів 6 класу було проведено  історико – літературний екскурс по Великому китайському муру до року Китаю в Україні.
        Бібліотекар розповіла про найславетнішу архітектурну споруду і найвідомішу пам’ятку – Великий китайський мур.
 
 
 

     Дітям було запропоновано уявити себе гідами і провести екскурсію по слайдам. Екскурсанти  дізнались, де знаходиться Великий китайський мур, його розміри, коли почали його будувати, який матеріал використовували під час будівництва тощо. Учні гуртом вивчили привітання китайською мовою.
    Захід був цікавим і пізнавальним. Бібліотекар подарувала  школярам пам’ятку: «Дивовижний Китай» і запросила всіх присутніх до бібліотеки, щоб більше дізнатись про загадкову країну Китай.
 
 

12.05.2019

«Сім’я – це щастя, любов і удача»
Родинне свято

У День матері і напередодні Міжнародного Дня сім’ї для мешканців селища Биківня було проведено захід на дитячому майданчику, де залюбки збираються родини з дітьми.

Бібліотекар ознайомила присутніх із тематичною виставкою: «Сім’я – це щастя, любов і удача», привітала учасників заходу зі святом і запросила до голосних читань творів про матір. Дорослі залюбки читали народні прислів’я і приказки про родину.
Діти завзято працювали на творчому майстер – класі, готуючи святкову закладинку, щоб подарувати рідним.
 Запрошуємо усіх бажаючих до бібліотеки!
 

02.04.2019

«Я – просто людина, частина землі…»
Арт – зустріч
 
           У Міжнародний день дитячої книги для учнів старших класів ЗЗСО №23 відбулась творча зустріч  з українською письменницею Марією Морозенко.
 
 

          Бібліотекар запросила на арт – зустріч у театральний клас Голову Київської міської спілки письменників України – Марію Морозенко, автора літературно – мистецьких творів для дітей та юнацтва. У творчому доробку поетеси більше сотні пісень, які звучать на радіо в Україні та за кордоном. Письменниця розповіла про своє життя, про те, що її надихає на творчість та прочитала поезії: «Дикі гуси», «Елегія любові», «Весняний ранок» та ін.
 
 

      Призери літературних конкурсів - Чернявська Анна та Бондаренко Еліза виконали свої твори англійською мовою та виразно показали інсценізацію своєї творчості.
     Пані Марія відповіла на питання учасників заходу та запросила юних поетес відвідати Національну Спілку письменників України.
     На згадку про арт-зустріч бібліотекар подарувала учням рекламну продукцію, присвячену творчості Марії Морозенко.



 
 

21.03.2019

«Марія Заньковецька - окраса української сцени»
 Історико-мистецький екскурс   
 
                                                                   «Могутній талант, який зробив би        
                                                                  честь найкращій європейській сцені».
                                                                                          С. Петлюра
        21 березня бібліотекар організувала історико-мистецький екскурс для театрального класу ЗЗСО № 23 до літературно - меморіального будинку - музею Марії Заньковецької.
 
 
 

     Екскурсанти дізнались, що музей складається з двох частин: історико – біографічної та меморіальної. Школярі побачили колекцію справжніх речей Марії Заньковецької: документи, афіші, фотографії, сценічні костюми, передані актрисою. В меморіальній квартирі учні ознайомились із побутом великої прими українського театру. Дізнались майбутні актори і про роль українського театру у XIX ст., і про плеяду видатних акторів.
 
 

     Бібліотекар ознайомила школярів з пам’яткою «Марія Заньковецька - окраса української сцени» і подарувала кожному на згадку про екскурсію.


 
 

17.03.2019

«Наша планета – колиска майбуття»
                                                                       Екологічна година

           17 березня в бібліотеці до Всесвітнього дня Землі для учасників гуртка «Весела бджілка» відбулась екологічна година.
 
 
 

        Бібліотекар ознайомила дітей з тематичною виставкою і наголосила, що наше спільне щастя – жити на планеті Земля, у цьому дивосвіті природи, спілкуватись із нею. ЇЇ краса не може не бентежити душу.
    Діти розповідали, як долучаються до екологічного захисту Землі. Сьогодні рідкісні екосистеми потребують особливої охорони.
       Волонтер – пані Олена провела майстер – клас «Захистимо планету разом!». Маленькі «екологи» виготовляли тюльпани і птахів методом оригами.
      Діти отримали нові знання про екологічні проблеми нашої планети та дбайливого ставлення до природи. 


 
 

04.03.2019

«Шевченко – наш. Він для усіх століть…»
Поетична хвилина
 
«Ти нам залишив прагнення високі,
Шляхи священні, по яких іти
Твого сумління й мужності уроки
Ми бережем і будем берегти.»

Микола Палієнко
 
4 березня для різних категорій читачів до 205 – річчя від дня народження Великого Кобзаря в бібліотеці було проведено поетичну хвилину.

Бібліотекар ознайомила присутніх із виставкою – портретом «Шевченко – наш. Він для усіх століть…».
Учасники заходу із задоволенням взяли участь у читанні шевченкових творів. Цікавою була розмова про жінок в житті Тараса Шевченка. Тепло і ніжно читали  присутні  твори, які Він присвятив жінкам.

Актуальні рядки  «У всякого своя доля…»  налаштовували читачів на філософські роздуми про життя.

Запрошуємо усіх до бібліотеки вивчати разом творчість Шевченка – явище величне і вічне!
 

25.02.2019

«Вона в віки майбутні йти повинна!»
Літературна година
«Я на гору круту кам’яную
Буду камінь важкенький здіймать.
І, несучи вагу ту страшную,
Буду пісню веселу співать.»

 Леся Українка    
       У день народження української поетеси Лесі Українки бібліотека провела літературну годину «Вона в віки майбутні йти повинна!» для учнів театралізованого 10 класу ЗЗСО№23.
      Бібліотекар ознайомила присутніх із тематичною виставкою та наголосила, що ім’я Лесі Українки належить до найвеличніших імен нашого народу. «Донька Прометея» сконцентрувала в собі всенародну думу про горду зневагу до всіляких кайданів і бойовий заклик до честі й непримиренності упродовж життя!
 
 
 

    Виразно читали школярі поезії Лесі Українки. Твори - «Надія», «Мені сором, що ми такі невільні…» надихнули на дискусію про злободенні теми сьогодення. Майбутні актори – Рудник Олександра та Колазюк Богдан майстерно виконали діалог Мавки і Лукаша з твору «Лісова пісня» та отримали гучні аплодисменти від присутніх на заході.
    Запрошуємо до бібліотеки вивчати творчість Лесі Українки - Доньки Великого українського народу.

 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter