Бібліотека №1

04.03.2019

«Шевченко – наш. Він для усіх століть…»
Поетична хвилина
 
«Ти нам залишив прагнення високі,
Шляхи священні, по яких іти
Твого сумління й мужності уроки
Ми бережем і будем берегти.»

Микола Палієнко
 
4 березня для різних категорій читачів до 205 – річчя від дня народження Великого Кобзаря в бібліотеці було проведено поетичну хвилину.

Бібліотекар ознайомила присутніх із виставкою – портретом «Шевченко – наш. Він для усіх століть…».
Учасники заходу із задоволенням взяли участь у читанні шевченкових творів. Цікавою була розмова про жінок в житті Тараса Шевченка. Тепло і ніжно читали  присутні  твори, які Він присвятив жінкам.

Актуальні рядки  «У всякого своя доля…»  налаштовували читачів на філософські роздуми про життя.

Запрошуємо усіх до бібліотеки вивчати разом творчість Шевченка – явище величне і вічне!
 

25.02.2019

«Вона в віки майбутні йти повинна!»
Літературна година
«Я на гору круту кам’яную
Буду камінь важкенький здіймать.
І, несучи вагу ту страшную,
Буду пісню веселу співать.»

 Леся Українка    
       У день народження української поетеси Лесі Українки бібліотека провела літературну годину «Вона в віки майбутні йти повинна!» для учнів театралізованого 10 класу ЗЗСО№23.
      Бібліотекар ознайомила присутніх із тематичною виставкою та наголосила, що ім’я Лесі Українки належить до найвеличніших імен нашого народу. «Донька Прометея» сконцентрувала в собі всенародну думу про горду зневагу до всіляких кайданів і бойовий заклик до честі й непримиренності упродовж життя!
 
 
 

    Виразно читали школярі поезії Лесі Українки. Твори - «Надія», «Мені сором, що ми такі невільні…» надихнули на дискусію про злободенні теми сьогодення. Майбутні актори – Рудник Олександра та Колазюк Богдан майстерно виконали діалог Мавки і Лукаша з твору «Лісова пісня» та отримали гучні аплодисменти від присутніх на заході.
    Запрошуємо до бібліотеки вивчати творчість Лесі Українки - Доньки Великого українського народу.

 
 

19.02.2019

«Веселе місто – Алфавіт»
Мовознавча гра-подорож
 
«Рідна мова моя калинова,
Рідна мова моя веселкова,
Чиста, наче у полі джерельце,
Ніжна, нібито мамине серце.»

Шкицька С.
 
19 лютого  до Міжнародного дня рідної мови для вихованців ДНЗ № 175 пройшла мовознавча гра – подорож: «Веселе місто -Алфавіт».
 
Бібліотекар ознайомила дітей із тематичною виставкою: «Ти сяй над світом, рідна мово!» та наголосила, що наша мова співуча, мелодійна, багата.
Дітки радо взяли участь в мовознавчій грі та разом із бібліотекарем «мандрували вулицями веселого міста». На вулиці «Поетичній» - слухали вірші про українську мову - калинову; на вулиці «Загадковій» - змагались, хто краще завершить вірш - загадку, на вулиці «Співоча» веселі мандрівники заспівали пісню «Мова - чисте джерельце».

На згадку про пізнавальний захід учасники отримали в подарунок від бібліотеки цікаві книжечки для малечі.
 

13.02.2019

   «Гарячі серця»
  Майстер – клас
 
    13 лютого для дітей молодшого шкільного віку до Дня святого Валентина пройшов майстер – клас «Гарячі серця». Бібліотекар ознайомила присутніх з історією свята та його значенням в житті кожної людини.
    На день св. Валентина вітають не тільки коханих, а й усіх друзів та близьких.
  Школярі завзято працювали: креслили, різали, клеїли та зробили власноруч святкові подарунки.
     Маленькі майстрині були дуже задоволені результатом своєї творчості.

 
 

10.02.2019

«Чарлз Дарвін і його кредо життя»
Виставка-презентація
 
«Той, хто вміє змарнувати одну годину часу,
не зрозумів цінності життя»

Ч. Дарвін
 
10 лютого для різних категорій користувачів було презентовано тематичну виставку: «Чарлз Дарвін і його кредо життя», підготовлену до 210-річчя від дня народження англійського природослідника.

Бібліотекар ознайомила присутніх із життям англійського науковця, що створив еволюційну теорію та запропонував принцип природного добору. Цікаві навколишні подорожі Чарлза Дарвіна на Вогняній Землі та зустріч з аборигенами навели його на думку про тваринне походження людини.
Розповідь бібліотекаря супроводжувалась ілюстраціями, які були представлені на виставці. Читачам також надано інформацію про те, що знайти архів Чарлза Дарвіна, який зберігається в Кембриджському університеті, можна вже у вільному та необмеженому Інтернет – ресурсі.

Вивчаймо разом біографії великих вчених!
 

03.02.2019

«Краю мій, оспіваний в віршах»
Краєзнавча година
«Є селище давнє на сході столиці,
Де сонечко сходить щодня.
Ми любим його, адже так і годиться, -
Це селище звем Биківня»
Кунець Д. Я.
 
       3 лютого для читачів різних категорій в бібліотеці було проведено краєзнавчу годину. Бібліотекар ознайомила присутніх з оновленою краєзнавчою виставкою: «Моя маленька батьківщина – селища Биківня». Користувачі ознайомились із творчістю «поетичних талантів» рідного селища. Душевно і патріотично читали вголос твори Д. Кунеця: «Є селище давнє…», «Чому і звідки ця назва з’явилась…», «Ми з вами господарі в селищі цьому».
 
 
 

    Бібліотекар прочитала поезії народного артиста України - Борислава Брондукова: «Тринадцять сповідей», які він присвятив своїй дружині Катерині. Пані Катерина є багаторічним активним користувачем бібліотеки.
    Поетичний захід завершили голосними читаннями Гімну селища Биківня на слова В. Крищенка.
     На згадку про захід читачі отримали інформаційну продукцію: «Гімн с. Биківня», «Я люблю бібліотеку в с. Биківня», «Сучасна бібліотека - сучасні послуги!».

 
 

18.12.2018

«Світом Миколай мандрує і дарунки всім дарує!»
Літературна подорож
 
18 грудня для учнів 1 класу ЗЗСО № 23 було проведено «літературну подорож у казкову країну Святого Миколая».

Бібліотекар познайомила школярів  із святковою виставкою – інсталяцією. Усі присутні поринули в «замальовки з життя Великого Чудотворця». Діти прослухали легенди: «Захисник звірів», «Три мішечки золота», «Миколай та його маленький друг».
Родзинкою заходу був незвичний лист із Криму із проханням подивитись мультфільм про Святого Миколая. Дива збуваються! Дітлахи подивились мультик про добрі справи Миколая, відгадували загадки, розповідали вірші.
А ось і гість з казкової країни завітав до дітей! Казковий Миколай привітав усіх і пообіцяв подарунки покласти під подушку.

Школярі з літературної подорожі тепер знатимуть, що усе життя Чудотворець був помічником та заступником бідних і немічних, а життя його було сповнене великою любов’ю до всіх людей.
 

16.12.2018

«З нетерпінням я чекаю нині свято Миколая…»
Народознавча година
 
Напередодні Дня Святого Миколая в бібліотеці пройшов захід для дітей в рамках роботи гуртка «Весела бджілка». Бібліотекар ознайомила маленьких читачів із святковою тематичною виставкою. Читачі почули розповідь про життя та добрі справи Святого Миколая, подивились мультфільм, читали вірші про Миколая.
Волонтер Олена показала, як розписати «Миколайчиків». Діти охоче взялись за пензлики, намалювали жупанчики, черевички, шапочки шоколадом, оздобили «Миколайчиків» «снігом» - крапочками з білої глазурі. Солоденьких «Миколайчиків» школярі вирішили подарувати батькам.
Захід  був незвичним: солодким і святковим! Отже, діти навчились робити подарунки для рідних і прикрашати красуню – ялинку.
 

29.11.2018

«Історія українського костюму»
Літературний ранок
 
29 листопада бібліотека завітала до учнів ЗЗСО№23 на літературний ранок «Історія українського костюму» за проектом: «Пам’ятай! Відроди! Збережи!».

Дуже яскраво представлений український костюм в театралізованих сценах за творами Івана Котляревського.
Бібліотекар з метою популяризації творчості класика української літератури представила відео-презентацію за твором «Наталка Полтавка» та зазначила, що з числа українських письменників ХІХ століття, котрі реалістично відтворювали життя народу й неабияку увагу приділяли національному одягу, слід передусім назвати Івана Котляревського.

В театралізованих сценах із твору «Наталка Полтавка» учасники заходу - учні старших класів, продемонстрували етнічні орнаментальні мотиви та оздоблення національного костюму.

Отже вивчаймо разом творчість Котляревського й звертаємо увагу на описи національного вбрання та надзвичайно колоритну українську мову!
Ласкаво просимо до бібліотеки!
 

11.10.2018

«Українські Лицарі ХХІ століття»
Патріотична година
«За Україну, за її долю,
За честь і волю, за народ.»
М. Вороний

         Напередодні Дня Українського козацтва та Дня захисника України у бібліотеці відбулась патріотична година «Українські Лицарі ХХІ століття».
 
 
     В заході взяли : ветеран АТО - Олександр Слобоженко, юна поетеса Ганна Чернявська, музикант Володимир Бичек та учні 11 класу ЗНЗ № 23.
 
 
   Бібліотекар ознайомила присутніх з тематичною виставкою «Козаченьки, браття мої, лицарі звитяжні…», присвяченною знаменним датам.
    Олександр Слобоженко, який воював в 53 окремій механізованій бригаді піхоти сухопутних військ розповів про героїзм та патріотизм тих, хто кожного дня жертвуює своїм життям, здоров’ям, захищаючи нашу країну.
    Ганна Чернявська - Лауреат Всеукраїнських конкурсів, призер Київського конкурсу «Поетична весна», з натхненням прочитала свої твори,  Володимир Бичек зіграв та заспівав козацьку пісню.
    Бібліотекою було зібрано та подаровано книги для воїнів, які знаходяться на реабілітації в Українському державному медико-соціальному центрі ветеранів війни Переяслав-Хмельницького району с. Циблі.
    Тож ми вітаємо наших героїв – воїнів із святом та щиро дякуємо їм за мирне небо над нашими домівками, відвагу, мужність та героїзм!
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter