Бібліотека ім. С. Олійника

26.06.2019

«Закон на сторожі дитинства»
Година правової інформації

Напередодні святкування Дня Конституції в бібліотеку завітали вихованці дитячого садочка № 534 на годину правової інформації «Закон на сторожі дитинства».

Бібліотекарі ознайомили дітлахів з їх конституційними правами і обов’язками, змогли прищепити такі поняття, як Добро, Право та Мораль. Діти мали можливість закріпити нові знання за допомогою підбірки з мультфільмів «Великі права маленької людини».
На тематичній виставці «Право, обов’язок, свобода та відповідальність» представлені книги, які висвітлюють історію української конституції та конституційного процесу в Україні з найдавніших часів до сьогодення.
 
Пропонована література допоможе усім бажаючим розглянути основні етапи становлення та розвитку української конституційної ідеї.
 

07.06.2019

«Дружба - велика сила»
Урок дружби
 
               Напередодні Міжнародного дня друзів бібліотекарі завітали до літнього табору в ЗЗСО №207. Бібліотекарі щиро привітали дітей зі святом та розповіли, що Міжнародний день друзів, який відзначається нині, заснований саме для того, щоб ми нагадали своїм друзям про те, як вони важливі для нас. Можливо, це свято для когось стане чудовим привидом для того, щоб зателефонувати або написати друзям, а потім зібратися галасливою компанією і поділитися хорошими новинами та приємними спогадами.
                 Свято почалося. Чого тут тільки не було: веселі конкурси та розваги, вікторини та ігри, разом прочитали повчальні оповідання про дружбу, згадали чимало прислів’їв, приказок, афоризмів про друзів. Всі отримали масу позитивних емоцій та гарний настрій.   
                Святковий захід до Міжнародного дня друзів пройшов весело, цікаво та драйвово!!!



 
 

30.05.2019

  «Мова. Нація. Держава.»
 Профорієнтаційний урок
 
«…без усякої іншої науки ще можна обійтися,
без знання рідної мови обійтися не можна…»
 Срезневський І.

 
  До Міжнародного дня журналіста бібліотекарі завітали в ЗЗСО №147 на профорієнтаційний урок «Мова. Нація. Держава.» за проектом «За українську мову!»
   З давніх часів виникла потреба обмінюватись інформацією, цій меті служить така дисципліна, як журналістика.
 
 

    Бібліотекарі окреслили загальні риси журналістської професії та особистості журналіста, як людини, яка відповідає за надруковане слово, наголосили на відповідальності за вибір майбутньої професії.
   Журналіст повинен пам’ятати, що державна мова – це основний засіб спілкування в усіх сферах діяльності. Свого часу говорилося: «Буде держава – буде й мова». Тож якщо хочемо мати справжню державу, подбаймо про українську мову. Без української мови не буде української держави. Школярі висловили свої враження, яким вони бачать журналіста: відповідальним, різнобічно поінформованим та розумним.
  Бібліотекарі запросили дітей до бібліотеки познайомитись з фаховою літературою.
 
 

28.05.2019

«Діти – майбутнє України»
 Інформаційна година

       Напередодні Міжнародного дня захисту дітей, бібліотекарі провели для учнів молодших класів ЗЗСО № 147 інформаційну годину «Діти - майбутнє України».
 
 

       Бібліотекарі розповіли, що 1 червня, у всьому світі традиційно відзначають Міжнародний день захисту дітей. Кожна дитина має право бути захищеною, розвиватися і навчатися для кращого майбутнього. І нині це не лише веселе свято для дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі.
          З виданнями про права дітей можна ознайомитись, скориставшись літературою, представленою на тематичній розкладці в бібліотеці. 



 
 

18.05.2019

«Добрі сусіди – справжнє надбання»
Бібліочаювання
 
        У день сусіда читачі бібліотеки завітали на бібліочаювання  «Добрі сусіди – справжнє надбання».
        Бібліотекарі підготували презентацію «У вимірі Людяності».
 
 

     «Ліпший сусід близький, аніж брат далекий» - так говорять в народі. Потрібно, щоб сусіди робили один одному сотні тисяч різних маленьких послуг: забирали пошту, доглядали за дітьми, щось купували в магазині. Хочеться, аби такі стосунки існували в світі. Далі бібліотекар додала, чому б тоді не почати з сусідньої квартири або ліпше з себе?
 
 

17.05.2019

«Королева французького романтизму»
Вечір портрет
 
       До бібліотеки на вечір портрет «Королева французького романтизму» присвяченому 215-річчю від дня народження Жорж Санд, французької письменниці, завітали члени клубу «Іванна».
 
 

      Бібліотекарі разом з членами клубу обговорили, що у романах письменниці створена ціла галерея образів передових жінок, які намагалися емансипуватися від гніву і приниження, в які вони були поставлені суспільством. У своїх творах Жорж Санд пропонувала ідею "вільної жінки", надавши їй можливість самій керувати своєю долею, мати рівноправні можливості з чоловіками у повсякденному житті і суспільній діяльності.

 
 

14.05.2019

«Правовий вимір гендерної рівності»
Інформаційна година

14 травня  бібліотекар  провела інформаційну годину для учнів середнього шкільного віку ЗЗСО № 213 з циклу заходів «Гендерна рівність – крок в європейське майбутнє» у рамках проекту «Подолаємо гендерне насильство разом».
 
Бібліотекар  розповіла, що сучасна людина живе у складному світі суспільних відносин, які розвиваються не стихійно, а регулюються законами. Тому міжнародною спільнотою робляться кроки для об’єднання зусиль всіх держав на боротьбу з усіма видами гендерного насильства та на припинення дискримінації людини за статевою ознакою. Для цього за останні роки були прийняті міжнародні декларації, конвенції, тощо…
Роздумам та обговоренню цього непростого завдання була присвячена інформаційна година. Школярі отримали матеріал з даної тематики.
 

11.05.2019

«Мені сорочку мати вишивала»
Тематичний вечір
 
         До бібліотеки завітали учні ЗЗСО №147 напередодні свята Дня матері, Міжнародного дня сім`ї та Дня вишиванки на тематичний вечір «Мені сорочку мати вишивала» за проектом «Україна – історія, сьогодення, майбутнє!».
 
 

       Бібліотекарі розповіли учням про історію та традиції свят, провели творчий конкурс під гаслом «У світі все починається з мами».
 
 

        Неподільний інтерес та креативність учасники проявили в театральному завданні “Сімейне коло”, де кожен талановито зіграв свою роль. Родзинкою свята стало караоке, емоційно і дуже зворушливо лунала пісня “А сорочка мамина”.
       Діти подякували за чудове свято та пообіцяли завітати до бібліотеки зі своїми батьками.



 
 

25.04.2019

«Великодня корзинка для крашанок»
Майстер – клас

Напередодні свята до бібліотеки на майстер – клас «Великодня корзина для крашанок» завітали школярі ЗЗСО № 147.

Бібліотекарі провели міні-екскурс в історію витоків світлого свята Великодня. Адже це найважливіше православне свято, символами якого є вічне життя, оновлення та світло.
Юні користувачі взяли участь в майстер – класі, під час якого бібліотекарі показали самобутню техніку виготовлення корзинок для крашанок.
 

24.04.2019

«Життя крізь сміх»
Весняна альтанка

24 квітня на весняну альтанку «Життя крізь сміх» присвячену 130-річчю від дня народження Чарлі Чапліна, легендарного коміка, актора, режисера, сценариста і композитора, завітали члени клубу «Іванна».

Бібліотекарі разом з членами клубу обговорили, що навряд чи сьогодні у кого-то з відомих артистів є та слава, яка була у Чарлі Чапліна. Ім'я Чапліна було синонімом розваг, але з часом його роботи були названі особливою формою мистецтва, культурною позицією, яку так нікому і не вдалося повторити. Завдяки таким фільмам, як «Золота лихоманка», «Вогні великого міста», «Великий диктатор» та «Під час ночі» Чарлі Чаплін став людиною, якій вдалося точно вловити дух часу.
Читачі поділились враженням від його творчості. Багатьох вразили образи у фільмах «Під час ночі» та «Великий диктатор». Адже геній Чарлі Чапліна зробив глибокий вплив на розвиток світового кінематографу, хоча рівних йому так і не з'явилося.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter