Бібліотека ім. С. Олійника

27.04.2018

«Мальви для Квітки Цісик»
Музичний вечір
 
27 квітня в бібліотеці ім. С. Олійника на чергове засідання зібралися  члени клубу «Іванна». Музичний вечір «Мальви для Квітки Цісик» був присвячений 65-й річниці від дня народження видатної американської співачки українського походження.
Учасники заходу згадали про нелегку долю цієї маленької симпатичної жінки, поділилися своїми думками та враженнями, коли почули запис її співу вперше. Більш за все схвилювали присутніх пісні у виконанні Квітки, адже жінка, яка ніколи не була в Україні й чула українські пісні лише від своїх рідних та знайомих, записала оригінальні трактування відомих мелодій, заново прочитавши українську душу.
 

26.04.2018

«Пам’ятки Київської Русі»
Віртуальна подорож
за проектом «Пам’ятай! Відроди!Збережи!»
 
26 квітня в бібліотеці ім. С. Олійника  учні ЗОШ  № 147 здійснили віртуальну подорож унікальними пам’ятками Київської Русі.

Бібліотекар підкреслила, що численні війни, стихійні лиха, час знищили більшість пам’яток, але ті, що збереглися – безцінні для українського народу. Тож учні мали нагоду зазирнути в історичне минуле та помилуватися неоціненним спадком тих давніх часів.
Присутні здійснили віртуальну екскурсію храмами Києва, Чернігова, Черкаської та Житомирської областей, Волині та Галича, які були побудовані в ХІ – ХІІ століттях, познайомилися з історією їх будівництва, а також фресками та мозаїками.

Зацікавили школярів матеріали постійно діючої виставки «Від прекрасного – до вічного», огляд якої провела бібліотекар.

Учні зрозуміли важливість та необхідність збереження пам’яток, які дійшли до нас із давнини.
 

24.04.2018

«Подорож з минулого в майбутнє»
Творча майстерня
 
«З давніх - давен людині
була притаманна
тяга до прекрасного».

Гладков М. М.
 
24 квітня до бібліотеки ім. С. Олійника на відкриття творчої майстерні «Мокоша» завітали юні користувачі.

Учасники заходу розглянули статут та програму творчої майстерні. Програма сприятиме розкриттю багатих і своєрідних традицій та звичаїв українського народу, адже кожний із нас є спадкоємцем великої скарбниці народної культури.
Разом з бібліотекарями діти  поринули в історію виникнення різних видів народних  ремесел, які дійшли до сьогодення і знову набувають актуальності.

Юних читачів не залишила байдужими виставка «Подорож книжковими стежками», яка була присвячена Всесвітньому дню книги та авторського права.

Родзинкою зустрічі став майстер – клас з виготовлення «книги – малюка». Діти поділились своїми яскравими враженнями і висловили побажання на подальші зустрічі.

 

20.04.2018

«Нехай земля квітує всюди – природу збережемо люди!»
Екологічна  година
 
20 квітня до бібліотеки ім. С. Олійника завітали учні 10 класу ЗОШ № 213 на екологічну годину «Нехай земля квітує всюди – природу збережемо люди!».

Юні користувачі стисло, послідовно й нестандартно розглянули суть проблем, які постали на сучасному етапі розвитку екологічного руху в Україні.
При цьому залишається відкритим питання, наскільки має збільшитися бережливе ставлення до природи та яким чином нам потрібно дотримуватись екологічної поведінки.

В результаті участі в екологічній годині школярі зрозуміли важливість захисту навколишнього середовища.

 

17.04.2018

«Ти – пожежний, ти – наш герой!»
Профорієнтаційний ранок
за проектом «В життя зі школи стежку обираємо».
 
17 квітня  до бібліотеки ім. С. Олійника завітали учні ЗОШ №147. Для школярів відбулася зустріч з начальником кадрового відділу  Головного відділення Державної служби надзвичайних ситуацій в місті Києві майором Гайдай Миколою Миколайовичем та старшим лейтенантом Матюшенко Юлією Володимирівною.

Майор та старший лейтенант розповіли учням про роботу пожежника-рятувальника та підкреслили, що робота рятувальника є різнобічною - від підготовки техніки до знешкодження вибухових пристроїв, снарядів, боєприпасів та гасіння пожеж.
Також співробітники ДСНС проінформували учнів, які навчальні заклади готують спеціалістів даного профілю, про умови прийому до цих закладів, відповідно до кваліфікаційного й освітнього рівня, фахової спрямованості та специфіки підготовки кадрів для підрозділів оперативно-рятувальної служби.

Професія пожежника-рятувальника дуже небезпечна та складна, але без таких працівників не можна обійтися в будь-якому суспільстві.

Бібліотека й надалі у рамках проекту буде знайомити юних користувачів з цікавим світом професій.
 

04.04.2018

«В ім'я добра - супроти зла»
Ювілейний вечір
 
4 квітня з нагоди 110-річчя від дня народження українського письменника, поета, гумориста Степана Івановича Олійника, до бібліотеки, яка носить його ім’я, завітали - дочка письменника – Леся Олійник та учні ЗОШ № 213.
 
Леся Степанівна поділилася з учнями спогадами про свого батька, розповіла про маловідомі та невідомі епізоди його життя та родини. Зацікавили учасників заходу уривки фільму «Пес Барбос та незвичайний крос», який був знятий за фейлетоном Степана Олійника та відеозаписи з сімейного архіву.

До ювілею письменника працівники бібліотеки створили біографічний нарис «Здоровше з гумором живеться…», який презентували присутнім.
 
На завершення заходу Леся Степанівна побажала учасникам заходу добра, злагоди та подарувала бібліотеці книгу творів Степана Олійника, видання якої було здійснено до 110-річчя від дня народження письменника.
 

30.03.2018

«Слова замовкають, а почуття ще говорять...»
Віртуальна подорож

«Театр - така кафедра, з якої можна
багато сказати світу добра»
Микола Гоголь

З нагоди Міжнародного Дня театру 30 березня до бібліотеки ім. С. Олійника на чергове засідання завітали члени клубу «Іванна».

Учасники заходу згадали історію театру, події, що спряли його виникненню та здійснили віртуальну екскурсію найбільшими й найкращими театрами світу. Читачі бібліотеки «відвідали» зали театрів: Віденської опери, «Ла Скала», «Гранд-Опера» та один з найкращих східноєвропейських театрів Одеський академічний театр опери та балету.


Відпочити душею, долучитися до театральної  культури й насолодитися кращими постановками  ви можете, відвідавши найвідоміші українські та європейські театри.
 

23.02.2018

«Великий актор маленьких ролей»
Мистецький вечір

23 лютого в бібліотеці ім. С. Олійника на чергове засідання зібралися члени клубу «Іванна». Мистецький вечір «Великий актор маленьких ролей» був присвячений 80-річчю від дня народження українського актора Борислава Брондукова.
Учасники заходу ще раз згадали фільми за участю Борислава Миколайовича, адже герої, яких він грав здебільшого маленькі люди, але вони закарбувалися в серцях глядачів. То ж всі охоче ділилися своїми спогадами та враженнями. Довідалися присутні й про деякі цікаві факти з життя артиста, зокрема з матеріалів тематичної підбірки.

Нікого не залишили байдужим кадри з документальної стрічки «Біль і слава Болеслава», який розповідає про Борислава Брондукова не лише як про актора, а й про інші його ролі – поета, чоловіка, батька.
 

22.02.2018

«І поки житиме мова – житиме її народ»
Урок – гра

До Міжнародного дня рідної мови в бібліотеку ім. С. Олійника вперше завітали вихованці дитячого навчального закладу №534 на урок-гру «І поки житиме мова – житиме її народ».
Тематичний перегляд «Буква до букви - і виникло слово» для юних користувачів відкрив безмежний простір української літератури.

Дітлахи з задоволенням прослухали історію, звідки пішло слово, як виникла абетка і зародилась письменність на українській землі. Ці питання постають кожного разу коли йдеться про початок мовлення.
Веселий мультфільм «Мавпочки» допоміг знайти відповіді для чого ж потрібна мова? Діти відповідали на тематичні запитання : про таємницю слова, хто вперше його вимовив, де шукати батьківщину писаного слова?

Наш урок-гра допоміг дітям засвоїти матеріал і зрозуміти, що поки житиме мова – житиме її народ.

 

16.01.2018

Меланка та Василь: обряди та традиції»
Народознавчий урок

16 січня на народознавчий урок «Меланка та Василь: обряди та традиції» до бібліотеки завітали учні 3 класу школи №147.

Бібліотекарі ознайомили школярів з культурною спадщиною рідного краю, його традиціями, звичаями та обрядами.

Пізнавальний інтерес учнів викликала тематична підбірка книг, яка сприяла бажанню вивчати та примножувати народні традиції.


Діти з захопленням читали щедрівки та ділились враженнями від різдвяних свят.

Ми і надалі будемо ознайомлювати наших юних читачів з традиціями та обрядами нашої країни. Адже поки жива традиція – жива і Україна.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter