Бібліотека ім. С. Олійника

23.02.2018

«Великий актор маленьких ролей»
Мистецький вечір

23 лютого в бібліотеці ім. С. Олійника на чергове засідання зібралися члени клубу «Іванна». Мистецький вечір «Великий актор маленьких ролей» був присвячений 80-річчю від дня народження українського актора Борислава Брондукова.
Учасники заходу ще раз згадали фільми за участю Борислава Миколайовича, адже герої, яких він грав здебільшого маленькі люди, але вони закарбувалися в серцях глядачів. То ж всі охоче ділилися своїми спогадами та враженнями. Довідалися присутні й про деякі цікаві факти з життя артиста, зокрема з матеріалів тематичної підбірки.

Нікого не залишили байдужим кадри з документальної стрічки «Біль і слава Болеслава», який розповідає про Борислава Брондукова не лише як про актора, а й про інші його ролі – поета, чоловіка, батька.
 

22.02.2018

«І поки житиме мова – житиме її народ»
Урок – гра

До Міжнародного дня рідної мови в бібліотеку ім. С. Олійника вперше завітали вихованці дитячого навчального закладу №534 на урок-гру «І поки житиме мова – житиме її народ».
Тематичний перегляд «Буква до букви - і виникло слово» для юних користувачів відкрив безмежний простір української літератури.

Дітлахи з задоволенням прослухали історію, звідки пішло слово, як виникла абетка і зародилась письменність на українській землі. Ці питання постають кожного разу коли йдеться про початок мовлення.
Веселий мультфільм «Мавпочки» допоміг знайти відповіді для чого ж потрібна мова? Діти відповідали на тематичні запитання : про таємницю слова, хто вперше його вимовив, де шукати батьківщину писаного слова?

Наш урок-гра допоміг дітям засвоїти матеріал і зрозуміти, що поки житиме мова – житиме її народ.

 

16.01.2018

Меланка та Василь: обряди та традиції»
Народознавчий урок

16 січня на народознавчий урок «Меланка та Василь: обряди та традиції» до бібліотеки завітали учні 3 класу школи №147.

Бібліотекарі ознайомили школярів з культурною спадщиною рідного краю, його традиціями, звичаями та обрядами.

Пізнавальний інтерес учнів викликала тематична підбірка книг, яка сприяла бажанню вивчати та примножувати народні традиції.


Діти з захопленням читали щедрівки та ділились враженнями від різдвяних свят.

Ми і надалі будемо ознайомлювати наших юних читачів з традиціями та обрядами нашої країни. Адже поки жива традиція – жива і Україна.
 

29.12.2017

Це ж елементарно, сер»
Вечір-портрет

За бажанням членів клубу «Іванна» до бібліотеки ім. С. Олійника завітав письменник В. М. Васильченко.
Письменник, журналіст, науковець, педагог – це лише невеликий перелік його досягнень. Пан В`ячеслав є лауреатом престижних конкурсів, зокрема  Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» та конкурсу малої детективної прози «Це ж елементарно, сер».
 
Автор презентував свої навчальні посібники та серію художніх творів, де головний герой Богдан Лисиця, київський професор словесності опиняючись у вирі таємничих подій та небезпечних пригод, розплутує клубок неординарних загадок.
 
Вечір нікого не залишив байдужим. Присутні висловили сподівання на подальші зустрічі.
 

20.12.2017

«Ялинкова іграшка своїми руками…»
Майстер – клас
 
20 грудня до бібліотеки завітали учні 7 класу школи № 147 на чудовий майстер - клас  із виготовлення новорічної ялинкової іграшки - Янгола  в техниці української ляльки –мотанки.

До дизайну новорічної прикраси долучилися й небайдужі дорослі користувачі бібліотеки. Бібліотекарі розповіли учасникам заходу про історію виникнення ялинкових прикрас та ознайомили з ілюстраціями різновидів святкових іграшок.

Дуже цікаво було школярам зрозуміти  стадії  створення іграшки та  досягти кінцевого результату. Кожен з дітей з радістю передав саморобному  Янголу із тканини свої емоції, творчу енергію та передсвятковий настрій.
 
Ласкаво просимо до майстер-класів  в бібліотеці!
 

19.12.2017

« По землі йде Святий Миколай…»
Година духовного спілкування

19 грудня до бібліотеки ім.  С. Олійника завітали учні 7 класу школи 147 на бесіду за діючим проектом «Два храми духовністю єдині»  зі священиком Храму святих мучеників Адріана та Наталії - отцем Василієм.

Разом з виступаючим діти заглибилися у багатий духовний світ обрядів та звичаїв нашого народу, згадали історію життя, легенди про Святого Миколая, якого обожнюють не тільки діти, а й дорослі, заспівали величальну пісню «Ой хто, хто Миколая любить…».

Юним користувачам була презентована тематична підбірка книг, в якій можна знайти багато цікавого матеріалу з українського народознавства.

Наприкінці святкового вечора на догоду Святому Миколаєві  отець Василій  роздав дітям подарунки та висловив сподівання на майбутні зустрічі та продовження духовного спілкування.
 

24.11.2017

«Людина з сигарою: Вінстон Черчилль»
Вечір – портрет

24 листопада члени клубу «Іванна» зібралися на чергове засідання за темою «Людина з сигарою: Вінстон Черчилль».

Бібліотекарі підготували матеріал, в якому розповідається про Черчилля не лише як політика, а й про художника, письменника, турботливого сім’янина, людину з великим почуттям гумору.
Читачі бібліотеки згадували основні віхи життя одного із відомих британців, зачитували вислови та цитати з доповідей Вінстона Черчилля, які стали афоризмами. Присутні зацікавлено ділилися своїми враженнями про людину, яка ознаменувала цілу епоху в британській історії.

На закінчення вечора було висловлено побажання й надалі знайомитися з непересічними особистостями, які відіграли значну роль в світовій історії.
 

23.11.2017

«Рабині ХХІ століття»
Зустріч з психологом
за проектом
«Подолаємо гендерне насильство разом»

«Мій улюблений світ — без насильства,
Без жорстокості, болю і зла,
Де народом заспівана пісня
Містить тільки хороші слова…»
І. Супрун

25 листопада у світі відзначають Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства над жінками, у цей же день розпочинається Міжнародна акція «16 днів проти насильства».

Напередодні цієї дати 23 листопада в бібліотеці ім. С. Олійника відбулася зустріч учнів 10 класу ЗОШ № 147 з психологом Центру у справах сім’ї та жінок Деснянського району м. Києва. Психолог підкреслила, що насилля проти жінки – це реальна проблема, від якої навіть сьогодні, потерпають жінки, зокрема і в Україні. А щоб привернути увагу до цієї проблеми Генеральна Асамблея ООН оголосила 25 листопада Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства відносно жінок.

Під час бесіди з юними користувачами було наголошено, що подолання такого негативного явища можливе лише за умови об’єднання зусиль  державних органів та установ, кожного громадянина. Боротися з цією проблемою складно. Проте є засоби як її зупинити. Одним з них – говорити про цю проблему скрізь і завжди, і не лише 25 листопада.


На завершення заходу учням була представлена тематична виставка «Про гендерну рівність і гендерну справедливість».
 

16.11.2017

«Толерантність – доброта душі»
Година спілкування
 
«Уміння миритися з недосконалістю інших
є ознакою справжньої гідності».

Г.Вінклер

16 листопада, у Міжнародний день толерантності до бібліотеки ім. С. Олійника, на годину спілкування завітали учні 8 класу ЗОШ № 147. Учні з’ясували сутність поняття «толерантність», почули основні положення «Декларації принципів терпимості».

Була проведена тест-вправа, яка показала присутнім, що всі люди різні, але всі – рівні, а тому дуже важливо терпимо, з розумінням ставитися до думок, поведінки та поглядів інших.

На завершення заходу учні висловили переконання, що тільки повага один до одного, взаєморозуміння, терпимість врятують світ.

Тож нехай кожен з нас, наші близькі та знайомі будуть «острівцями толерантності» для жителів планети Земля.
 

10.11.2017

«Захисник Вітчизни - професія почесна»
Година спілкування
за проектом «Якщо ти українець – будь ним!»

10 листопада до бібліотеки ім. С. Олійника завітали учні 9 класу ЗОШ № 147 на зустріч з представником Деснянського районного військового комісаріату старшим лейтенантом Д. Л. Гришковим. Дмитро Леонідович підкреслив, що захищати свою Вітчизну – справа  потрібна і почесна, нагадав присутнім основні віхи історії українського війська, розповів про правила призову до Збройних Сил України та службу за контрактом.

Увазі присутніх була запропонована література з тематичної виставки «Збройні Сили України - слава, гордість, міць країни!».

Закінчилася зустріч відповідями на численні запитання школярів. Усі присутні висловили надію, що подібні зустрічі триватимуть й надалі.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter