Бібліотека ім. С. Олійника

02.03.2023

      У рамках проєкту « Жіночий вимір перемоги» до Міжнародного дня «Нуль дискримінації» бібліотека ім. С. Олійника провела для учнів школи № 213 захід «Жінка та армія», запросивши Олену Гринюк - журналістку телерадіостанції «Бориспіль», волонтерку.
 
 

   Пані Олена розповіла як стала журналісткою, як змінилась її діяльність під час війни. Учнівська молодь цікавилась службою жінок в лавах ЗСУ та на інформаційному фронті. Стало зрозуміло, як важливо бути чесними та фіксувати війну для наступних поколінь. Вона є авторкою серії документальних фільмів «Війна і ми», які присутні переглянули.
 
 

   Дякуємо всім жінкам, які наближають перемогу України, кожна на своєму фронті!

 

27.02.2023

 
Бібліотека ім. С. Олійника запросила медичного фахівця на захід «Бібліотека та війна : тримаємо стрій!». Читачі бібліотеки дізнавалися як правильно діяти в ситуаціях, що можуть загрожувати життю людини.
Лікар провела відповідний інструктаж та наглядно показала як зупиняти кровотечу, як діяти при опіках тіла, переохолодженні, зупинці серця, тощо. Навички першої медичної допомоги є необхідними для кожного, особливо в умовах війни. Вчасно надана перша медична допомога - це врятоване життя.
В цей важкий час нам надзвичайно потрібна і психологічна допомога. Наприкінці зустрічі пройшов майстер клас у стилі ошибана : терапія книгами і рослинами проти всіх тривог!
 

21.02.2023

 
До Міжнародного дня рідної мови в бібліотеці ім. С. Олійника бібліотекарі підготували для читачів найкращі вірші та вислови видатних українців про мову та запросили молодь на годину спілкування «Українська мова-наша незалежність». Мова – генетичний код будь-якого народу, серцевина його культури та історії.
Всі були активними, вивчали, шанували та прославляли українську нашу рідну мову!
 

20.02.2023

 
До Дня Пам’яті Героїв Небесної Сотні, в бібліотеці ім. С. Олійника, відбувся патріотичний ранок «Герої не вмирають!», щоб вшанувати пам’ять людей, які пожертвували своїм життям за наше майбутнє. Своїми спогадами, відтворивши всю хронологію подій у Києві, поділився гість бібліотеки, вчитель історії школи №39 Шалюта Юрій Борисович.
Під час заходу бібліотекарі презентували книги, що висвітлюють події тих днів 2014 року. Присутні переглянули фільм «Зима у вогні» режисера Євгена Афінеєвського і хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні.
 

13.02.2023

 
  До Міжнародного дня жінок і дівчат у науці бібліотека ім. С. Олійника провела для старшокласників ЗОШ № 213 інтерактивне заняття «Це цікаво, це важливо!».
  Бібліотекар розповіла про першу жінку, яка зробила великий внесок у науку та першою отримала Нобелівську премію – Марі Скадовську-Кюрі, про її досліди та винаходи в хімії.
 
 
 

  Учні мали можливість актуалізувати свої знання з хімії, активно виконали інтерактивні вправи : «Основні елементи», «Періодична система», «Історія елемента» та долучилися до обговорення книг, які презентувала бібліотекар.

 
 

27.01.2023

 
На вшанування пам’яті героїв, подвиг яких став вічним символом незламності всіх захисників України, у бібліотеці ім. С. Олійника пройшов історичний екскурс «Герої Крут – для нащадків взірець».

Що ж було під Крутами? Хто були ці юні герої? Чого вони прагнули? Згадати славні сторінки історії допомогла розповідь бібліотекаря.
Читачі переглянули фотоматеріали : пам’ятник на Аскольдовій могилі, кам’яний хрест на Львівській площі, мурал «Крути» та мали можливість поділитися своїм баченням цих героїчних та трагічних подій.

Трагічна подія в українській історії – бій під Крутами, який набув для українського народу символічного значення, став легендою, прикладом героїзму і жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.

 

05.12.2022

 
До Дня збройних Сил України, бібліотека ім. С. Олійника разом зі старшокласниками говорили про життя військових, війну в Україні та патріотизм. Ознайомились з цікавими книгами та всі разом виготовили вітальну листівку.
Пишаємося нашими військовими, які оберігають незалежність рідної землі, жертвуючи найдорожчим. Дякуємо їм за відвагу!
 

30.11.2022

 
Бібліотека ім. С. Олійника, разом з учнями, вирушила у цікаву подорож у часі. Повернулись на 300 років тому – Україна часів Григорія Сковороди, а зустрілись всі разом під великим деревом: «Дубом Сковороди», якому понад 1000 років! Під ним любив відпочивати відомий філософ, якого називають «Українським Сократом».
У такі складні часи, як зараз, ми мріємо відбудувати нашу країну, згадавши історію та відродити символічно зображений «Дуб Сковороди», додавши паперові листя з афоризмами великого українського філософа.
Під час подорожі нашим читачам стали більш зрозумілими основні засади його філософії: чому замість родинного затишку він обрав постійні мандри й самотність, при цьому, вважаючи себе неймовірно щасливою людиною.
 

02.11.2022

 
  В затишній та приємній атмосфері зібралися члени клубу "Іванна" в бібліотеці ім. С. Олійника на майстер клас "Осінній букет" в  стилі ошибана.
 
 
 
 
 
  Бібліотекарі розповіли, що це за стиль, де він з 'явився та як його перетворити на хобі. Тонкостей майстерності та послідовності виконання ошибани навчала волонтерка бібліотеки та майстриня Олена. Кожен учасник вклав частку своєї душі в виготовлення листівки, сам процес приносив неймовірне задоволення. Долучайтесь до наших зустрічей, які проходять в дружній та креативній атмосфері.
 

25.10.2022

 
У бібліотеці ім. С. Олійника в рамках проекту "За українську мову!" зібралися користувачі, які хочуть вдосконалити українську мову.

Як відомо, мова є не лише потужним ідентифікатором унікальності та самобутності народу, сильним інструментом збереження його історичної спадщини, але й виступає в якості справжнісінької «зброї» у сучасному  світові. Тож думати та спілкуватися виключно рідною мовою стає необхідністю у наші непрості часи.
У легкій та цікавій формі бібліотекар розповіла читачам, як це робити впевнено та грамотно, уникаючи розповсюджених помилок та відходячи від застосування "суржику".
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter