Бібліотека ім. С. Олійника

30.11.2021

 
У бібліотеці ім. С. Олійника в рамках гуртка «Етика_Lab» відбулося чергове заняття «Рецепти добрих справ» до Всеукраїнського дня добрих справ.
 
Бібліотекарі розповіли про історію виникнення цього дня. Допомогли дітлахам зрозуміти, що  лежить в основі благодійності та як робити добро безкорисливо. Адже благодійність розвиває ціннісну сферу дитини і вона гостріше відчуває добро — не лише те, що робить вона, але й те, що роблять для неї.
Після перегляду мотивуючих мультфільмів «Глобальні цілі» та «Казочка про добро, що повертається» розкрили дитяче сприйняття благодійності доступною для дітей мовою та надихнуло дітлахів на доброчинність. Вони, по-дорослому, розповідали свої рецепти добрих справ  та кожний вирішив провести екологічну акцію «Чиста школа».
 

21.10.2021

 
Бібліотека ім. С. Олійника провела креативний захід «Створення хорошого настрою» для дошкільнят.
За допомогою дитячих книг бібліотекарі допомогли зрозуміти дітлахам, що гарний настрій має смак. У кожного він свій. І єдиного рецепту не існує. Казкові герої вчать, що самі звичайні речі та події можуть допомогти створити казковий настрій.
Цікаві питання вікторини, веселі руханки не залишили нікого без позитивного настрою.
 

23.09.2021

«Від Баха до сьогодення»
Музикальна вечірка
 
Для учнів молодшого віку гімназії № 39 бібліотека ім. С. Олійника підготувала музикальну вечірку «Від Баха до сьогодення».
Бібліотекарі познайомили дітей з прекрасним і дивовижним світом музики, розповіли історію її розвитку, починаючи від Баха і до сьогодення. Наголосили, що книга здатна спрямувати увагу слухача, допомогти йому зрозуміти особливості музичної форми та може познайомити із задумом композитора.
Шалений інтерес визвали музикальні конкурси. Діти проявили себе у виконанні сучасних та українських пісень, показали свої здібності в танцювальному марафоні та проявили ерудованість у відгадуванні загадок на задану тему.
 

21.09.2021

 
    У день нової книги читачі бібліотеки ім. С. Олійника мали для себе змогу відкрити нові імена, адже кожна нова книга – це подія, це завжди таємниця і знайомство, здатне принести ні з чим незрівняну радість.
 
 
 

   Запрошуємо всіх охочих до бібліотеки, де ви знайдете цікаву літературу і поринете в світ задоволення.
 
 

15.09.2021

 
В бібліотеці ім. С. Олійника відбулось чергове засідання гуртка «Етика_Lab» у формі рольових ігор. Коли ми говоримо про правила поведінки, не можна не сказати про внутрішній світ, тобто той, який стоїть за нашими вчинками, словами та жестами. Він диктує нам і манеру вдягатись, і стиль, і «правила гри» з іншими людьми. Пояснили дітям, що ж таке емоційний інтелект? Це вміння усвідомлювати почуття, керувати ними, мотивувати себе.
Нікого не залишив байдужим майстер клас «Розвиток емоційного інтелекту». Приміряючи на себе ролі з казок, наші гуртківці, вчились протиставляти добро і зло, благородність і підлість, працьовитість і лінь: вміння усвідомлювати стан своїх емоцій та розуміти почуття інших людей.
 

26.07.2021

 
  Бібліотека ім. С. Олійника для мешканців Лісового масиву провела краєзнавчу годину «Постать в історії» до Дня рівноапостольного князя Володимира Великого.
 
 
 

   Читачі мали нагоду поринути в ті давні часи, коли правив Великий князь, дізнатись про історію хрещення Київської Русі.
   Гості дякували за цікавий та інформативний захід і виразили побажання на подальші зустрічі.
 
 

20.07.2021

 
 
    В бібліотеці ім. С. Олійника, для поціновувачів творчості Олени Теліги, відбувся літературний вечір до 115 років від дня народження поетеси.
 
 
 

    Олена Теліга… Її ім’я займає належне місце в українській літературі. Вона повернулась в Україну в своїх віршах, прозових творах, листах, у спогадах сучасників.
  Читачі із задоволенням декламували вірші поетеси, які є своєрідним містком між минулим та майбутнім.
 

12.07.2021

   Бібліотека ім. С. Олійника завітала до вихованців ДНЗ № 534 на профорієнтаційний ранок    "Такий різноманітний світ професій ".
 
 
 

   Дітки разом з бібліотекарями відправились у подорож по сторінках книг, де поглибили  знання  про різні професії,  задумались про вигідність і необхідність їх у повсякденному житті.
Малеча була у захваті від цікавих загадок, веселих вправ про професію та виявили щирі побажання на подальші зустрічі, адже вони завжди цікаві і пізнавальні.
 
 

29.06.2021

   У бібліотеці ім. С. Олійника відбулася презентація книг молодої львівської авторки Анастасії Нікуліної.
    Під час зустрічі відбувся активний діалог письменниці з присутніми про її нову книгу «Зграя»: паркур - це спорт чи небезпека; бути сильним – це бути зверхнім і принижувати інших, слабших, чи це просто бути фізично здоровим; чи є справжня дружба і взаємопідтримка?
 
 
 

    Головною родзинкою заходу стала презентація книги-призерки 2021 року гостро соціального психологічного трилера «Більше нікому». Перегляд трейлера за мотивами книги Анастасії Нікуліної та Олега Бакуліна вразив наших гостей тим, що треба з розумінням ставитися до певних людей, що не можна контролювати чуже життя. Треба давати кожному жити так, як він того хоче й не перечити.
 
 

   Про взаємовідносини дітей і батьків та про небезпеку світової павутини, ще одна книга Анастасії Нікуліної «Сіль для моря, або Синій Кит», яка здобула міжнародну українсько-німецьку літературну премію імені Олеся Гончара 2018 року у номінації «Проза» та відзнаку «Найкраща книга для підлітків» за підсумками року премії «Глиняний кіт — 2018».
   Учасники зустрічі довго не відпускали письменницю, задаючи чимало цікавих, дотепних і серйозних запитань. Пані Анастасія із задоволенням підписувала книги для поціновувачів її творчості та подарувала книгу для бібліотеки і виразила побажання на подальшу співпрацю.


 
 

09.06.2021

 
   До бібліотеки завітали члени клубу «Іванна» на літературний вечір з нагоди 70-річчя відомого сучасного українського письменника Василя Шкляра, «батька українського бестселера», автора знаменитих романів, які принесли йому широку славу та найпрестижніші літературні нагороди.
 
 

      Факти життя пана Василя не є таємницею, присутні мали нагоду ще раз прослухати життєвий шлях письменника та пізнати епізоди його біографії. 
Члени клубу розповіли про свої улюблені книги славетного письменника, які проникають в таємниці  людської поведінки в історичному ракурсі, кожна з яких – органічне поєднання сюжету і потоку свідомості.
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter