Бібліотека ім. С. Олійника

18.05.2018

«Психолог! Порадь, що робити!»
Розмова з психологом
за проектом «В життя зі школи стежку обираємо»
 
Для надання фахової допомоги учням  9 класу ЗОШ №147 у виборі професії до бібліотеки ім. С. Олійника завітала психолог Центру у справах сім`ї та жінок Овсієнко Наталія Федорівна.
 
Темою спілкування було ознайомлення учнів з професією психолога, виховання спрямованості на самопізнання, формування вміння зіставляти свої здібності з вимогами щодо набуття конкретної професії.

Увазі юних читачів бібліотеки була представлена підбірка тематичної літератури, яка детальніше допоможе зрозуміти роботу психолога, її засади та напрямки. Також зацікавила учнів виставка – порада «В життя зі школи стежку обираємо».

Робота бібліотеки й надалі у рамках проекту буде спрямована на допомогу школярам у виборі професії.
 

15.05.2018

«Слово Боже дає життя»
Година духовного спілкування
за проектом «Два храми духовністю єдині»
 
15 травня в бібліотеці ім. С. Олійника відбулася зустріч шестикласників ЗОШ № 147 зі священиком храму святих мучеників Адріана та Наталії отцем Василієм.  Година духовного спілкування «Слово Боже дає життя» пройшла з нагоди проголошення 2018 року роком Божого слова в Україні.
Отець Василій наголосив, що Боже Слово зцілює, веде до вічного життя. То ж для кожного християнина за допомогою читання Святого Письма та роздумів над «вічним джерелом знань» - це добра нагода відкрити глибини власної віри, глибше пізнати християнську етику.

Під час зустрічі учні отримали відповіді на численні запитання.

На завершення заходу священик дав напутнє слово школярам та подарував книги на духовну тематику та солодощі.
 

04.05.2018

«Мак – дорога до єдності…»
                                                                   Інформаційна година
                                     
    Напередодні Дня пам’яті та примирення і 73-річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні бібліотека ім. С. Олійника запросила учнів 6 класу середньої школи №147 на інформаційну годину та майстер-клас.
 
 
Бібліотекарі провели огляд книжкової виставки «1939-1945. Пам`ятаємо. Перемагаємо» та розповіли про лихоліття Другої світової війни, про дітей війни, квітку пам’яті й долучити дітей до виготовлення символіки про тих, хто загинув під час Другої світової війни  – червоних маків.  
 
 
  Школярів навчили, як виготовити квітку з паперу червоного та чорного кольору за допомогою ножиць і, звичайно, тепла своїх рук.
Для українців квітка червоного маку ще з козацьких часів була символом пролитої козацької крові, не раз оспівана у народних піснях та думах.

 
 

27.04.2018

«Мальви для Квітки Цісик»
Музичний вечір
 
27 квітня в бібліотеці ім. С. Олійника на чергове засідання зібралися  члени клубу «Іванна». Музичний вечір «Мальви для Квітки Цісик» був присвячений 65-й річниці від дня народження видатної американської співачки українського походження.
Учасники заходу згадали про нелегку долю цієї маленької симпатичної жінки, поділилися своїми думками та враженнями, коли почули запис її співу вперше. Більш за все схвилювали присутніх пісні у виконанні Квітки, адже жінка, яка ніколи не була в Україні й чула українські пісні лише від своїх рідних та знайомих, записала оригінальні трактування відомих мелодій, заново прочитавши українську душу.
 

26.04.2018

«Пам’ятки Київської Русі»
Віртуальна подорож
за проектом «Пам’ятай! Відроди!Збережи!»
 
26 квітня в бібліотеці ім. С. Олійника  учні ЗОШ  № 147 здійснили віртуальну подорож унікальними пам’ятками Київської Русі.

Бібліотекар підкреслила, що численні війни, стихійні лиха, час знищили більшість пам’яток, але ті, що збереглися – безцінні для українського народу. Тож учні мали нагоду зазирнути в історичне минуле та помилуватися неоціненним спадком тих давніх часів.
Присутні здійснили віртуальну екскурсію храмами Києва, Чернігова, Черкаської та Житомирської областей, Волині та Галича, які були побудовані в ХІ – ХІІ століттях, познайомилися з історією їх будівництва, а також фресками та мозаїками.

Зацікавили школярів матеріали постійно діючої виставки «Від прекрасного – до вічного», огляд якої провела бібліотекар.

Учні зрозуміли важливість та необхідність збереження пам’яток, які дійшли до нас із давнини.
 

24.04.2018

«Подорож з минулого в майбутнє»
Творча майстерня
 
«З давніх - давен людині
була притаманна
тяга до прекрасного».

Гладков М. М.
 
24 квітня до бібліотеки ім. С. Олійника на відкриття творчої майстерні «Мокоша» завітали юні користувачі.

Учасники заходу розглянули статут та програму творчої майстерні. Програма сприятиме розкриттю багатих і своєрідних традицій та звичаїв українського народу, адже кожний із нас є спадкоємцем великої скарбниці народної культури.
Разом з бібліотекарями діти  поринули в історію виникнення різних видів народних  ремесел, які дійшли до сьогодення і знову набувають актуальності.

Юних читачів не залишила байдужими виставка «Подорож книжковими стежками», яка була присвячена Всесвітньому дню книги та авторського права.

Родзинкою зустрічі став майстер – клас з виготовлення «книги – малюка». Діти поділились своїми яскравими враженнями і висловили побажання на подальші зустрічі.

 

20.04.2018

«Нехай земля квітує всюди – природу збережемо люди!»
Екологічна  година
 
20 квітня до бібліотеки ім. С. Олійника завітали учні 10 класу ЗОШ № 213 на екологічну годину «Нехай земля квітує всюди – природу збережемо люди!».

Юні користувачі стисло, послідовно й нестандартно розглянули суть проблем, які постали на сучасному етапі розвитку екологічного руху в Україні.
При цьому залишається відкритим питання, наскільки має збільшитися бережливе ставлення до природи та яким чином нам потрібно дотримуватись екологічної поведінки.

В результаті участі в екологічній годині школярі зрозуміли важливість захисту навколишнього середовища.

 

17.04.2018

«Ти – пожежний, ти – наш герой!»
Профорієнтаційний ранок
за проектом «В життя зі школи стежку обираємо».
 
17 квітня  до бібліотеки ім. С. Олійника завітали учні ЗОШ №147. Для школярів відбулася зустріч з начальником кадрового відділу  Головного відділення Державної служби надзвичайних ситуацій в місті Києві майором Гайдай Миколою Миколайовичем та старшим лейтенантом Матюшенко Юлією Володимирівною.

Майор та старший лейтенант розповіли учням про роботу пожежника-рятувальника та підкреслили, що робота рятувальника є різнобічною - від підготовки техніки до знешкодження вибухових пристроїв, снарядів, боєприпасів та гасіння пожеж.
Також співробітники ДСНС проінформували учнів, які навчальні заклади готують спеціалістів даного профілю, про умови прийому до цих закладів, відповідно до кваліфікаційного й освітнього рівня, фахової спрямованості та специфіки підготовки кадрів для підрозділів оперативно-рятувальної служби.

Професія пожежника-рятувальника дуже небезпечна та складна, але без таких працівників не можна обійтися в будь-якому суспільстві.

Бібліотека й надалі у рамках проекту буде знайомити юних користувачів з цікавим світом професій.
 

04.04.2018

«В ім'я добра - супроти зла»
Ювілейний вечір
 
4 квітня з нагоди 110-річчя від дня народження українського письменника, поета, гумориста Степана Івановича Олійника, до бібліотеки, яка носить його ім’я, завітали - дочка письменника – Леся Олійник та учні ЗОШ № 213.
 
Леся Степанівна поділилася з учнями спогадами про свого батька, розповіла про маловідомі та невідомі епізоди його життя та родини. Зацікавили учасників заходу уривки фільму «Пес Барбос та незвичайний крос», який був знятий за фейлетоном Степана Олійника та відеозаписи з сімейного архіву.

До ювілею письменника працівники бібліотеки створили біографічний нарис «Здоровше з гумором живеться…», який презентували присутнім.
 
На завершення заходу Леся Степанівна побажала учасникам заходу добра, злагоди та подарувала бібліотеці книгу творів Степана Олійника, видання якої було здійснено до 110-річчя від дня народження письменника.
 

30.03.2018

«Слова замовкають, а почуття ще говорять...»
Віртуальна подорож

«Театр - така кафедра, з якої можна
багато сказати світу добра»
Микола Гоголь

З нагоди Міжнародного Дня театру 30 березня до бібліотеки ім. С. Олійника на чергове засідання завітали члени клубу «Іванна».

Учасники заходу згадали історію театру, події, що спряли його виникненню та здійснили віртуальну екскурсію найбільшими й найкращими театрами світу. Читачі бібліотеки «відвідали» зали театрів: Віденської опери, «Ла Скала», «Гранд-Опера» та один з найкращих східноєвропейських театрів Одеський академічний театр опери та балету.


Відпочити душею, долучитися до театральної  культури й насолодитися кращими постановками  ви можете, відвідавши найвідоміші українські та європейські театри.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter