Бібліотека ім. С. Олійника

24.10.2017

«Для вас відкриті наші двері і серця»
День відкритих дверей
до 45-річчя заснування бібліотеки

24 жовтня в бібліотеці ім. С. Олійника від читачів та гостей лунали щирі привітання з нагоди 45-річного ювілею.
Напередодні свята відбулась рекламна акція «Говоримо про бібліотеку». Бібліотекарі вийшли на вулицю, розповідали про бібліотеку, запрошували мешканців Лісового масиву стати її користувачами.

Увазі відвідувачів була представлена фотовітрина «У плині часу: бібліотека у світлинах», яка відобразила віхи творчого життя бібліотеки впродовж тривалого періоду роботи.

Для молоді була проведена інформаційна п’ятихвилинка «Нове вивчай, але старе не забувай», розповіли про використання інформаційних ресурсів на традиційних та електронних носіях.
На святковий вечір «Ювілей бібліотеки» завітали найактивніші читачі. Вони здійснили екскурс в історію бібліотеки, згадали про свій перший візит, поділилися своїми роздумами та враженнями.

Цей день показав значимість бібліотеки, як осередку культури та дозвілля зі своїми традиціями, які необхідно зберігати та розвивати в майбутньому.
 

18.10.2017

"Туристичними стежками Білорусі"
 
Урок-екскурсія
за проектом "Читаючи, подорожуй світом!"
 
   Багато маловідомих, цікавих, незвичайних загадкових фактів про Білорусь дізналися 18 жовтня учні 7 класу ЗОШ №147, завітавши до бібліотеки на урок-екскурсію "Туристичними стежками Білорусі."  Учні були вражені унікальною культурою, традиціями цієї країни, розмаїттям її музеїв, виставок, фестивалів.
 
 
 
 
Віртуальна подорож мальовничими  куточками заповідника "Біловезька пуща" сприяла поглибленню знань про її флору і фауну. Неабияке враження на присутніх справила розповідь про маловідомі історичні факти, які відбувалися ві Біловезькій пущі. 
Для учасників заходу був проведений огляд літератури, представленої на виставці "Східна Європа: прочитати, поїхати, побачити"
 
Ми і надалі будемо знайомити наших користувачів 
з цікавими куточками Східної Європи.
 

13.10.2017

«Омофор Божої Матері»
Народознавча година
за проектом «Два храми духовністю єдині»


Напередодні свята Покрови  Пресвятої Богородиці  13 жовтня  до бібліотеки ім. С. Олійника завітали учні 3 класу школи № 147 взяти участь у розмові  із священиком Храму Святих мучеників Адріана та Наталії отцем Василієм.

Разом зі священиком школярі згадали історію цього християнського свята.  Під час облоги Константинополя Пресвята Богородиця  своїм покровом захистила місто, покривши християн від ворогів. З задоволенням учні розповідали про сімейні традиції, згадали прислів`я та приказки про свято Покрови.
Також було зазначено, що 14 жовтня відзначається День українського козацтва. Козаки вважали Покрову своєю заступницею у військових походах і в цей день обирали собі отаманів.
З цікавістю учні переглянули матеріали тематичної виставки « Благодать Безмежжя сяє…  Мати Божа всіх спасає», яка розповідає про національні особливості українських свят, традиції, звичаї та пов`язану з ними атрибутику.

На завершення зустрічі всі присутні отримали в подарунок книжки про життя святих та солодощі.
 

11.10.2017

«Демократія – це…»
Урок - бесіда

11 вересня в бібліотеці ім. С. Олійника з учнями 8 класу школи №147  був проведений  урок - бесіда «Демократія - це…».

Завданням уроку було ознайомити юних користувачів з поняттям, витоками та засадами демократії. Бібліотекарі розповіли про виникнення демократії в стародавньому світі та її подальший розвиток  до сьогодення. Також розглянули форму державно-політичного устрою в Україні. Було підкреслено, що з розвитком суспільства зростає увага до інтересів і потреб кожної людини, за для якої повинні здійснюватися будь-які реформи.
Працівники бібліотеки ознайомили учасників заходу з літературою даної теми, підкресливши, що ці видання допоможуть їм знайти відповіді на численні питання.

Захід спонукав юних читачів до роздумів про модернізацію українського суспільства.
 

29.09.2017

«Усі дороги ведуть до бібліотек…»
День відкритих дверей
до Всеукраїнського дня бібліотек


Всеукраїнський день бібліотек - це свято не тільки бібліотечної громади, а й всіх наших читачів та шанувальників скарбниці людських знань «Її Величності Книги».

В рамках проведення свята в бібліотеці ім. С. Олійника для читачів різних вікових категорій була підготовлена тематична виставка  «Бібліотека, як  сучасний інформаційний та комунікативний центр району», яка  діяла з 25 вересня по 2 жовтня.

29 вересня до бібліотеки вперше завітали учні 2-го класу СНВК «Лісові дзвіночки». Діти відвідали бібліоекскурс та бібліотечний урок «Бібліотека на все життя».
Найактивнішу участь у заході взяв «юний журналіст», який презентував присутнім самостійно підготовлений відео-матеріал «Бібліотека. Що там роблять діти?». Юні користувачі дізнались, за якою системою розташовані книги на поличках та правилами поведінки в бібліотеці. Весела вікторина «Книга - наш друг» допомогла дітям краще зрозуміти, як правильно користуватись книгою.
Для членів клубу «Іванна» була проведена віртуальна екскурсія «Найбільші бібліотеки світу». Учасники заходу поринули в світ найбільших найдревніших та найкрасивіших сучасних бібліотек. Віртуальна подорож надихнула наших користувачів та бібліотекарів до креативного підходу в проведенні майбутніх заходів.

Цей день яскраво показав актуальність діяльності сучасних бібліотек та бібліотечних працівників.
 

27.09.2017

Бути туристом – то найвищий клас»
за проектом  «Читаючи подорожуй світом!»
Урок - гра

27 вересня в бібліотеці ім. С. Олійника до Всесвітнього дня туризму, відбувся урок-гра, для учнів школи №147. Відвідувачам бібліотеки був представлений тематичний перегляд літератури  «Бути туристом – то найвищий клас».

Учасники заходу були враженні цікавим історико-географічним матеріалом про дивовижні подорожі країнами Східної Європи: Чехією, Польщею, Румунією, Угорщиною, Молдовою та Білоруссю.
 
Учні з  із задоволенням взяли участь у вікторині «Галявина веселих туристів».  Діти активно відповідали на поставлені запитання та проявили неабияку ерудицію. В результаті віртуальних подорожей, учні  ознайомились не тільки з історією, традиціями  та культурою країн Східної Європи, а й дізнались про правила поведінки туристів.
 
Сподіваємося, що захід  спонукатиме юнацтво до подальшого відвідування бібліотеки та нових цікавих відкриттів.
 

21.09.2017

«Велика праведниця і заступниця людей»
Народознавчий урок
за проектом « Два храми духовністю єдині »

21 вересня з нагоди свята Різдва Пресвятої Богородиці на зустріч зі священиком  храму Адріана і Наталії  отцем Василем до бібліотеки ім. С. Олійника завітали учні 4 класу школи  № 213.

Отець Василь розповів присутнім  про історію виникнення свята  Різдва Пресвятої Богородиці, його витоки та традиції. Юні читачі уважно слухали і брали активну участь в розмові.

Бібліотекарі підготували підбірку літератури з даної теми, яка викликала цікавість у користувачів.

На завершення заходу всі присутні отримали в подарунок солодощі.
 

12.07.2017

«Вічний поклик Ади Роговцевої»
Мистецька хвилинка

В бібліотеці ім. С. Олійника 12-21 липня  проходить виставка – портрет до 80-річчя від дня народження відомої української акторки Ади Роговцевої, для користувачів ми провели мистецьку хвилинку, де було представлено виставку та згадали самі відомі ролі Ади Роговцевої в фільмах "Вічний поклик", "Салют, Маріє!», "Приборкання вогню" та її творчість в театрі ім. Л. Українки.

Вона зараз працює в театрі Сузір`я та в театрі на Лівому березі в фотопроекті  «Щирі».

Про себе каже так: «Мрія мого життя - добробут України, щастя дітей і онуків. Життєвий принцип - любов до людей, до природи. Найприємніше в роботі - творчість, спілкування. В людях ціную порядність, культуру ».
 

30.06.2017

День нової книги

30 червня 2017 р. в бібліотеці ім. С. Олійника пройшов День нової книги, до уваги користувачів були запропоновані новинки літератури, що надійшли до бібліотеки.
 

27.06.2017

«Подія, з якої починається існування держави»
Тематична виставка

До Дня Конституції України бібліотека ім. С. Олійника 22.06-4.07.17  представляє тематичну виставку присвячену історії створення головного закону країни.
Виставка охоплює період від часів зародження Київської Русі, розповідає про становлення козацтва і одну з перших конституцій - «Конституцію Пилипа Орлика».

Показано тернистий шлях до становлення незалежної України та прийняття Конституції такою, як зараз ми її знаємо.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter