Бібліотека ім. С. Олійника

24.06.2017

«Галопом по Європі»
Книжкова кав’ярня

24.06.17 до бібліотеки ім. С. Олійника були запрошені користувачі на смачну чашку кави та подорож Європою по книгах за загальносистемним проектом «Читаючи, подорожуй світом».

Екскурсовод-бібліотекар Мар’яна з допомогою серії книг «100 великих»  змогла описати цікаві місця Польщі. Розказала, що у Варшаві в 1758р було відкрито більш, як 100 кав’ярень, однак корінним жителям було заборонено їх відвідувати.

В Чехії всіх вразила архітектура,  величність замків, музеїв і театрів. Цікавий факт, що в 17ст. в Празі каву вважали «чортячим напоєм».
Не змогли ми проминути Італію, адже це «країна кавоманів». Присутні насолодились різноманітною колористикою країни, дізнались, як правильно пити каву, щоб не вирізнятись серед італійців.

У Франції випили чашку кави з круасаном біля Ельфельової вежі та вирушили додому.

Не можливо просто так проїхати Україною, адже кожному мила його сторона. Гості поділилися своїми враженнями від мандрівок по батьківщині, що цікавого бачили і де пили смачну каву.

Вечір закінчився веселим книго-гаданням. За допомогою книги «100 великих міст світу» гостям нагадали нові мандрівки.

Тож ми і надалі будемо знайомити користувачів з Східною Європою!
 

20.06.2017

«Чехія очима дітей»
Туристична година

20 червня 2017р. до бібліотеки ім. С. Олійника знову завітав літній табір «Лісовий». Захід «Чехія очима дітей» пройшов за загальносистемним проектом  «Читаючи, подорожуй світом».

Юні користувачі дізналися про життя своїх однолітків в Чехії та відмінності у навчальному процесі, про видатні музеї та історичні факти країни.
Дітей зацікавили книги з тематичної виставки, особливо вразив Карлов міст з його скульптурами і величність королівського замку Бельведер в м. Прага.

На закінчення заходу дітлахи подивились чеський мультик «Кротик і рибка», який вчить доброті, ввічливості та взаємодопомоги.
 

16.06.2017

«По сторінках улюблених книг…»
Екскурсія

8 та 16 червня 2017 р. бібліотеку ім. С. Олійника відвідали діти з літнього табору «Лісовий».

Для них була підготовлена цікава подорож «По сторінках улюблених книг».

Дітлахи дізнались про роботу бібліотеки, її наповнюваність цікавою літературою і подивилися ознайомлюючий ролик «Як вовчик-хлопчик, маленький журналіст, знайомився з бібліотекою».
Також для них була підготовлена захоплююча вікторина, яка допомогла закріпити знання, отримані протягом навчального року, згадати відомих українських письменників та казки народів світу.
 

26.05.2017

«Надати історії привабливого роману»
Засідання клубу ”Іванна”
Вечір - портрет


„Щира любов історика до
своєї батьківщини може
виявлятися тільки в строгій
повазі до правди”
М. Костомаров

26 травня в бібліотеці ім. С. Олійника відбулося засідання клубу „Іванна”. З нагоди 200-річчя від дня народження М. І. Костомарова, українського  історика, письменника відбувся вечір – портрет «Надати історії привабливого роману».
Учасники заходу познайомилися з маловідомими фактами життя Миколи Івановича, його творчою спадщиною, адже всім його працям передувала велика дослідницька робота. Саме завдяки цьому роль Костомарова в розвитку української історіографії величезна.

Всі бажаючі могли взяти книги про Костомарова, щоб ближче познайомитись з його творчістю.
 

17.05.2017

«Незнана Японія…»
Туристична подорож

- В яку країну ви їдете?
- В Японію.
-… Це все рівно, як на іншу планету.

С. І. Правдюк

17 травня до бібліотеки ім. С. Олійника завітали учні школи № 147 на туристичну подорож. Захід відбувся з нагоди відзначення року Японії в Україні.
Японія приваблює до себе, не тільки цікавою архітектурою, неповторними пейзажами і своєрідністю народних звичаїв, а й досягненнями в галузі науки, техніки, економіки, культури та мистецтва, якими вони збагатили історію людства.
Учні школи  вирушили  в дорогу по сторінках літератури, яка представлена на виставці «Незнана Японія», познайомилися з країною визначних пам’яток, починаючи з найважливіших, зокрема з мистецтвом орігамі. Дітям була запропонована весела вікторина  про традиції Японії.

Також був проведений майстер – клас з виготовлення японської ляльки.
 

05.05.2017

„У граніті, у бронзі, у серцях”
Година пам’яті

5 травня, напередодні Дня пам’яті та примирення, присвяченого жертвам Другої світової війни, в бібліотеці ім. С. Олійника відбулася година пам’яті „У граніті, у бронзі, у серцях”.

В ході заходу було зазначено, що ця війна - найбільш кровопролитна і руйнівна трагедія за всю історію людства. Учасники заходу, учні школи № 147, дізналися про факти, що стали відомими широкому загалу лише через багато років.
Про солдатський подвиг, який врятував світ від нацизму, написано чимало правдивих художніх творів. То ж увазі присутніх були запропоновані уривки з повістей П. Автомонова, В. Бикова, І. Шамякіна. Не залишили байдужими учнів епізоди фільму „Дитинство Івана” за повістю В. Богомолова „Іван”. Історію юного героя – розвідника, їх ровесника, вони запам’ятають надовго.
 

28.04.2017

„Блукаюча зірка Ісаака Бабеля”
Засідання клубу „Іванна”

28 квітня до бібліотеки ім. С. Олійника завітали члени клубу „Іванна” на літературний вечір „Блукаюча зірка Ісаака Бабеля”. Одеса дала життя багатьом талановитим людям, які по – різному увічнили це місто. Один з них – Ісаак Еммануїлович Бабель. Він зробив Одесі безцінний подарунок – свої „Одеські оповідання”, які відобразили культуру, побут та звичаї того  часу, а головне – знаменитий „одеський говір”.
Читаючи оповідання відомого одесита, присутні були вражені його  влучними  спостереженнями за життям дореволюційної Одеси. Зацікавили учасників заходу також фрагменти фільму „Исаак Бабель: роковой треугольник”, який висвітлює одну зі сторінок життя письменника.
 

26.04.2017

«На розпеченім серці реактора»
Презентація книги


Прошли года. Комбат, построй.
Поверку сделай батальона.
Ведь он сражался как Герой.
За жизнь, спасенне народа.

В. А. Гудов

26 квітня, в річницю аварії на Чорнобильській АЕС в бібліотеці ім. С. Олійника відбулася презентація книги В. А. Гудова „731 спецбатальйон”.
Володимир Гудов був учасником і свідком ліквідації аварії на  ЧАЕС в складі 731 окремого батальйону спеціального захисту. Ті страшні події він освітив  в своїй книзі. На сторінках  засвідчена біль утрат і гордість за звершення людей у небаченій боротьбі. Звучить пересторога - атом не прощає легковажності  та безвідповідальності. Автор подарував свою книгу бібліотеці з надписом: „ Живите и помните, чтобы подобное не повторилось”.
Книга вчить молоде покоління мужності, чесності, вірності обов`язку, виховує і виховуватиме в юнаків і дівчат найкращі людські якості. Розмова пройшла з школярами СШ №147 відверто, довірливо і не залишила нікого байдужим.
 

22.04.2017

«Книги – дивовижний сад, де  кожен шукає плоди на свій смак»
Зустріч - діалог

22 квітня з нагоди Всесвітнього дня книги та авторського права бібліотека С. Олійника запросила любителів книги на зустріч – діалог « Книги – дивовижний сад, де кожен шукає плоди на свій смак».

В заході  взяли участь користувачі різних поколінь.
У ході розмови порушили цікаву тему співвідношення сучасності і минувщини, торкнулися творчості відомих та нових, сучасних авторів. Учасники мали змогу зануритися у світ цікавих книг. Гості вечора поділилися своїми роздумами про книги, які найбільше вразили їх. Розгорнулась дискусія на тему «30 книг, які потрібно прочитати до 30 років».

Присутніх дуже зацікавили книги з тематичної виставки. Оживлене спілкування, тепла аудиторія сприяли бажанню гостей до подальших  зустрічей.
 

12.04.2017

«Болгарія : золоті піски та сніжні гори манять на відпочинок»
Віртуальна мандрівка
за проектом „Читаючи, подорожуй світом!”


Болгарію називають країною контрастів, адже саме тут зібрані незвичайні місця, до яких хочеться пригорнутися та насолодитися їх красою.

Незвичайним, дивовижним краєвидам   цієї східноєвропейської країни була присвячена віртуальна мандрівка «Болгарія: золоті піски та сніжні гори манять на відпочинок», яка відбулася в бібліотеці.
В заході взяли участь учні школи № 147, які довідалися про цікаві факти та традиції Болгарії. Також присутні дізналися, що Болгарія поєднує в собі всі види відпочинку – тут є як літній відпочинок, представлений розмаїттям курортів, так і зимові гірськолижні курорти з трасами різної складності. Гості заходу переглянули відео матеріали та познайомилися з матеріалами виставки «Східна Європа: прочитати, поїхати, побачити».
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter