Бібліотека ім. С. Олійника

24.02.2017

«Він виявився вродливим, розумним і... не пустою людиною»
Мистецький вечір

З нагоди 130-річчя від дня народження видатного сценічного діяча 24 лютого бібліотека ім. С. Олійника запросила членів клубу „Іванна” на мистецький вечір «Він виявився вродливим, розумним і... не пустою людиною».

Учасники заходу почули про творчість та маловідомі факти фундатора модерного вітчизняного театру Леся Курбаса.
Неабияке враження на присутніх справили уривки з книги Суровцової Н. В. «Спогади» про режисера.

На завершення заходу присутні познайомились з літературою, що була представлена на тематичній розкладці «Терни і зірки творчості Леся Курбаса».
 

15.02.2017

«Свято Стрітення Господнього: що ми знаємо про нього»
Година духовного спілкування
за проектом «Два храми духовністю єдині»

15 лютого – свято Стрітення Господнього, яке завершує цикл зимових свят. То ж  з нагоди цього свята до бібліотеки ім. С. Олійника завітали  учні школи № 147 та протоієрей храму святих великомучеників Адріана та Наталії отець Ігор. Священик розповів про свято Стрітення: його походження, традиції, повір’я та обряди, відповів на численні запитання школярів.
Бібліотекар провела огляд літератури з даної теми, що представлена на виставці «Цілющі джерела духовності».

На завершення зустрічі всі присутні отримали в подарунок книжки про життя святих та солодощі. 

 

24.01.2017

„Україно, Соборна державо, сонценосна колиска моя”
Інформаційна година

24 січня в бібліотеці імені С. Олійника до Дня Соборності України відбулася інформаційна година „Україно, Соборна державо, сонценосна колиска моя”.

Захід відбувся в рамках проекту „Якщо ти українець – будь ним”. Учасники заходу, учні школи № 213, мали нагоду познайомитися з цікавими, маловідомими фактами подій січня 1919 року. Звучали сторінки книги Левка Лукасевича „На схилку віку”, яку автор написав на основі свідчень очевидців тих подій, а також увазі присутніх були представлені інші матеріали того періоду. На завершення зустрічі вчителька Андросович О. Ф.  поділилася своїми враженнями від „живого ланцюга” на мосту Патона, утвореного з нагоди цієї знаменної події.
 

20.12.2016

«Святий Миколай тебе не забуде»

20 грудня в бібліотеці ім. С. Олійника відбулася зустріч учнів школи № 213 зі священиком Храму святих мучеників Адріана та Наталії отцем Ігорем. Інформаційна година „Святий Миколай тебе не забуде” пройшла в рамках проекту «Два храми духовністю єдині». Отець Ігор розповів учням про святого Миколая, відповів на численні запитання школярів. Запитання стосувалися традицій та походження зимових свят.
На завершення зустрічі всі присутні одержали подарунки з солодощами.
 

20.05.2016

„Великий містифікатор  та геніальний пересмішник” – під такою назвою пройшов вечір – автограф, присвячений 125-річчю від дня народження російського письменника, уродженця Києва М. О. Булгакова.
 
Учасники заходу, члени клубу „Іванна”, мали нагоду ще раз переглянути сторінки життя та творчості письменника, пізнати маловідомі, а подекуди й невідомі факти його життя, поринути у світ його героїв. Члени клубу поділилися своїми враженнями від творів Михайла Опанасовича. Запам’яталася учасникам заходу й віртуальна екскурсія залами літературно-меморіального музею Михайла Булгакова.
 

19.05.2016

19 травня в бібліотеці імені С. Олійника відбулася година спілкування „Торгівля людьми та протидія цьому виду насилля”. Захід пройшов згідно проекту „Подолаємо гендерне насилля разом” за участю старшокласників ЗОШ № 147. Учні довідалися, що в сучасному світі злочин торгівлі людьми є досить актуальним, а зростання безробіття, стрімке зниження життєвого рівня населення створили сприятливі умови для поширення торгівлі людьми в Україні.
 
Дізналися присутні й про правові документи, яких визначено основні напрями реалізації державної політики, спрямованої на протидію торгівлі людьми та почули рекомендації, яких слід дотримуватися під час виїзду за кордон на навчання чи на заробітки. На закінчення заходу учні переглянули відеофільм та познайомилися з літературою з даної теми.
 

28.04.2016

28 квітня в бібліотеці імені С. Олійника для членів клубу „Іванна” розчинив двері літературний салон. Захід „Про дива кохання” відбувся з нагоди 200-річчя від дня народження англійської письменниці Шарлоти Бронте. Присутні мали нагоду ще раз пройтися життєвим шляхом письменниці, пізнати епізоди її біографії, які пізніше стали основою при написанні творів. Звучали також ранні вірші молодої талановитої дівчини, адже починала Шарлота свою діяльність як поетеса. Згадали члени клубу й молодших сестер Бронте – Емілі та Енн, які також працювали на літературній ниві. На завершення вечора всі присутні переглянули фрагменти фільму „Джен Ейр”, який особливо подобається жінкам.
 
 
 

14.04.2016

14 квітня бібліотека імені С. Олійника запросила учнів ЗОШ №147 на майстер-клас з виготовлення пасхальних крашанок. Захід відбувся в рамках проекту „Два храми, що духовністю єдині”, а провела його викладач недільної школи при храмі мучеників Адріана та Наталії Бойко О. С., яка розповіла присутнім про техніку декорування „декупаж”. Бібліотекарі підібрали літературу з даної теми, то ж учні мали можливість отримати інформацію з друкованих джерел. Потім кожен з присутніх самостійно зробив крашанку в техніці декупаж.
 
 
 

6.04.2016

„Радуйся, Благодатна, Господь з тобою”. В рамках проекту „Два храми, що духовністю єдині” до свята Благовіщення Пресвятої Богородиці в бібліотеці імені С. Олійника відбулася пізнавальна година. В заході взяли участь учні ЗОШ № 147 та священик храму святих мучеників Адріана і Наталії отець Ігор. Учні дізналися по історію свята, традиції та прикмети, пов’язані з ним. Потім священик відповів на численні запитання школярів. На завершення заходу бібліотекар Гребенчук Т. В. провела огляд літератури з даної теми. Кожен присутній отримав від служителів церкви подарунок на згадку про зустріч.
 
 
 

25.03.2016

25 березня в бібліотеці імені С. Олійника відбулося чергове засідання клубу „Іванна”. Вечір – автограф „Доля „Розумного Арлекіна”, присвячений 125-річчю від дня народження українського актора, режисера театру і кіно А. М. Бучми, зібрав поціновувачів  таланту славетного майстра. Учасники вечора поринули в творчий світ актора, дізналися  маловідомі факти його життя. Зокрема зацікавили присутніх спогади онуки артиста, театрознавця Валентини Заболотної „Мій дідик Амвросій Бучма”. Поділилися учасники заходу й своїми думками та враженнями про творчість Амвросія Максиміліановича. На завершення вечора бібліотекар Гребенчук Т. В. провела огляд літератури з даної теми, представленої на тематичній полиці.
 
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter