Бібліотека ім. С. Олійника

30.09.2015

30 вересня згідно з проектом „Подолаємо гендерне насильство разом” в бібліотеці імені  С. Олійника відбувся тренінг „Гндерна рівність у навчальному закладі та в суспільстві”. В заході взяли участь бібліотекарі, учні 10 класу ЗОШ № 147 та психолог Центру у справах сім’ї а жінок Деснянського району м. Києва Овсієнко Н. Ф. Захід розпочався міні-лекцією „Гендер: визначення та види”. Потім учасники тренінгу розділилися на групи та обговорювали випадки гендерної нерівності, з якими зустрічалися в житті. Як підведення підсумків, учням було запропоновано відповісти на питання: „Гендерна різниця. Заважає чи допомагає?”. На завершення заходу зав. бібліотекою Діденко Т. А. познайомила присутніх з літературою з даної теми, що є у фондах бібліотеки.
 
 
 

29.09.2015

„Творець французької комедії”

Таку назву мала літературна година, присвячена творчості французького драматурга Жана Батіста Поклена (Мольєра), яку підготували та провели працівники бібліотеки ім. С. Олійника.
 
Учасники заходу, дев’ятикласники ЗОШ № 147, познайомилися з життєвим та творчим шляхом великого комедіанта. Неабияке враження справили на присутніх деякі факти з життя митця та неоднозначне сприйняття його творів сучасниками. З цікавістю слухали учні уривки з творів „Міщанин – шляхтич”, „Хворий та й годі”. А від перегляду фрагментів комедії „Тартюф” у постановці МХАТ ім. Максима Горького отримали задоволення.
 
 

25.09.2015

25 вересня в бібліотеці імені С. Олійника на чергове засідання зібралися члени клубу „Іванна”. Тема засідання – „Скарбниця мудрості людської”, а присвячений захід Всеукраїнському дню бібліотек. Учасники заходу познайомилися з історією заснування бібліотек в Україні за часів Київської Русі, дізнались, яку роль відігравали вони у розвитку держави. Зацікавила присутніх інформація про сучасний стан бібліотечної справи в Україні. На завершення присутні прочитали вірші про бібліотеку, познайомилися з матеріалами виставки „Бібліотека: інформація, життя, успіх”, оформленої з нагоди свята.
 
 
 

18.09.2015

„ТОЙ САМИЙ ТОБІЛЕВИЧ”
 
Такою була тема чергового засідання клубу „Іванна”, яке відбулося 18 вересня в бібліотеці імені С. Олійника. Вечір був присвячений 170-річчю від дня народження українського драматурга Івана Карпенка – Карого (Тобілевича). Члени клубу мали нагоду ще раз долучитися до творчості видатного майстра слова, зустрітися з персонажами його п’єс. На вечорі звучали уривки з творів Івана Карповича „Хазяїн”, „Сто тисяч” у виконанні бібліотекарів та учасників заходу. Деякі з творів митця екранізовано. Тож зі сльозами на очах переглядали присутні уривки з фільму-вистави „Безталанна”, співчуваючи героїні, та з посмішкою споглядали за життєвою перипетією Мартина Борулі з однойменної вистави.
 
 
 

8.07.2015

8 липня бібліотека імені С. Олійника запросила гостей на бібліотечну галявину. Перехожі мали нагоду присісти біля столу, познайомитися з цікавинками друкованої продукції, попити чаю з солодощами. Працівники бібліотеки підібрали книги та журнали різної тематики, тож кожен відвідувач галявини міг знайти літературу на свій смак. В результаті до бібліотеки записалося 5 нових користувачів.   
 

15.05.2015

15 травня бібліотека імені С. Олійника вітала членів клубу „Іванна” на черговому засіданні. В рамках проекту „Україна в контексті Європейської цивілізації ” відбувся вечір пісні „Мені нарікати на творчу долю гріх”, присвячений творчості народної артистки України Валентини Степової. Учасники заходу дізнались про маловідомі сторінки життя співачки та мали нагоду ще раз доторкнутися до її творчості, прослухавши у її виконанні арії з опер, авторські та народні пісні. Зокрема, не залишили байдужими присутніх пісні „Соловейко”, „Дніпровський вальс”, „Волошкове поле” та інші. На закінчення учасники заходу поділилися своїми враженнями про творчість самобутньої співачки.
 

14.05.2015

14 травня в бібліотеці імені С. Олійника, згідно проекту „Подолаємо гендерне насильство разом”,  пройшов вечір запитань та відповідей „Жіночі права крок за кроком та мирне розв’язання конфліктів”. На запитання старшокласників ЗОШ №147 відповідали співробітники Центру у справах сім’ї та жінок Деснянського району – психолог Овсієнко Н. Ф. та юрист Белах Л. Ф. Учнів цікавили проблемами прав жінок та чоловіків у суспільстві та в сім’ї, гарантії захисту цих прав.
 
Наталія Федорівна зазначила, що в житті кожної людини виникає багато конфліктних ситуацій. І від того, як вчинить людина в даному випадку, залежить подальша її доля. Фахівці дали учням  корисні поради у вирішенні даних проблем, як в психологічному так і в юридичному аспекті. На завершення зустрічі присутні були ознайомлені  з тематичною розкладкою літератури з даного питання.
 
 

 

6.05.2015

„Уклін живим – загиблим слава!”

6 травня з нагоди 70-ї річниці перемоги у другій світовій війні в бібліотеці імені С. Олійника відбулася зустріч учнів 10 класу ЗОШ №147 з ветераном війни, полковником Миром Сергійовичем Муравйовим. Мир Сергійович поділився з десятикласниками спогадами про ті буремні роки. Не встиг закінчити  десятирічку, був призваний на війну. З боями дійшов до Кенігсберга. За мужність та звитягу нагороджений орденами та медалями. В повоєнні часи Мир Сергійович свій досвід передавав молодому поколінню – викладав у Київському училищі зв’язку. Школярі підготували ветеранові невеличкий концерт та вручили йому квіти. Бібліотекар Гребенчук Т. В. На завершення заходу познайомила учасників заходу з літературою  даної тематики, представленою на виставці.
 

 

23.04.2015

„Він мав талант людяності...”, - писав про нього молодший брат Григір. Під такою  ж назвою 23 квітня в бібліотеці імені С. Олійника відбувся вечір - портрет, присвячений 95-річчю від дня народження українського письменника, Лауреата премії ім.     Т. Г. Шевченка Григорія Тютюнника. В заході взяли участь члени клубу „Іванна”. Присутні мали нагоду пройтися життєвим шляхом митця, дізнатися про цікаві, маловідомі факти його біографії. Зацікавили учасників заходу відеозаписи спогадів товаришів Григорія Михайловича. Та все ж  найбільше враження на присутніх справили сторінки книги  „Не зміліє пам’яті криниця”, написаної дружиною Григорія Тютюнника О. Ф. Черненко. Спогади Олени Федотівни є дорогоцінними сторінками до життєвих  та творчих біографій братів Тютюнників, адже написані зі свідчень родичів, односельців. На завершення заходу бібліотекар Гребенчук Т. В. Провела бібліографічний огляд тематичної полиці.

 

24.04.2015

24 квітня до бібліотеки імені С. Олійника завітали десятикласники ЗОШ № 147 на тренінг-семінар „Гендерні стереотипи”. Семінар відбувся в рамках проекту „Подолаємо гендерне насильство разом”. В заході взяла участь співробітник Центру у справах сім’ї та жінок Деснянського району, психолог Овсієнко Н. Ф. Наталія Федорівна познайомила школярів з поняттям „гендерні стереотипи”. Під час вправи „мозковий штурм” учні висловили традиційні та власні уявлення про чоловіка та жінку, їх спільні та відмінні риси, а потім відмітили, як ці уявлення змінюються зі змінами в суспільстві. Завідуюча бібліотекою Діденко Т. А. познайомила присутніх з матеріалами, розміщеними на тематичній виставці.
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter