Бібліотека ім. С. Олійника

11.10.2019

«Безстрашна сила нас боронила»
Історичний урок

     Напередодні Дня Українського козацтва в бібліотеку завітали учні ЗЗСО №147 на історичний урок «Безстрашна сила нас боронила».
 
 

     Бібліотекарі розповіли, що в XV-XVI ст. козацтво було важливим фактором європейської історії та міжнародних відносин у центральній та східній Європі. Створена козаками Запорізька Січ стала продовженням державотворчих пошуків українського народу. Адже унікальність нашої історії і народу полягає в тому, що в козацтві виявився творчий і волелюбний дух наших предків. Епоха козацтва створила багатогранну, глибоку духовність, що стала гордістю і окрасою української культури.
 
 

    Учні прийняли активну участь в історичній вікторині. Своїми відповідями вони показали свою любов до рідного краю, бажання бути гідними синами та дочками України та підтвердили, що добре знають про наших славних предків.

 
 

08.10.2019

«Бібліотека – книжковий дім»
Бібліотечний урок

8 жовтня до бібліотеки завітали школярі ЗЗСО №213 на бібліотечний урок «Бібліотека – книжковий дім».

Бібліотекарі познайомили дітей з бібліотекою. Розповіли як розставляються книги на полицях і як легко їх самостійно знайти.

Цікавим сюрпризом для дітлахів стало спробувати себе в ролі бібліотекаря. Пройшовши невеликий майстер клас, як правильно заповнювати формуляр, учні посіли місце бібліотекаря.
Користувачів діти зустрічали із веселими посмішками і нагадували правила бібліотеки, які ж самі дізнались сьогодні. Школярикам було запропоновано чай з смаколиками, за яким діти емоційно ділились своїми враженнями.
Відверту зацікавленість у юних бібліотекарів визвала виставка-експозиція робіт наших читачів.

У бібліотеці панувала особлива, тепла атмосфера.
 

02.10.2019

«Піднебесна, що вражає»
Історичний екскурс
 
     В бібліотеці для учнів класу ЗЗСО № 147 відбувся історичний екскурс «Піднебесна, що вражає» до року Китаю в Україні. Захід був присвячений Дню утворення Китайської народної республіки.    
     Бібліотекарі представили мультимедійну презентацію, яка розповідає про те, який складний шлях соціального і економічного розвитку, що привів до утворення сучасної моделі централізовано - керованої економіки Китаю, пройшла країна з дня проголошення Китайської Народної Республіки.
 
 
 

     Увазі читачів була презентована тематична книжкова експозиція, яка ознайомила дітей із історією Китаю від історичного часу до сьогодення.
     Завдяки розкриттю пропонованої теми, бібліотекарям вдалось розширити кругозір школярів та донести до них, що народ цієї країни зробив вагомий внесок у матеріальну та духовну культуру людства.

 
 

01.10.2019

«Душі людської доброта»
Година спілкування

1 жовтня - День особливої уваги та шани до людей похилого віку.

В цей день бібліотекарі завітали у Київський пансіонат ветеранів праці, де мали честь привітати своїх підопічних читачів. Доброта і милосердя завжди потрібні людям, адже тепле слово і піклування ніколи не буде зайвим.
Бібліотекарі проявили турботу до найповажнішої частини суспільства та провели приємні години спілкування.
 

27.09.2019

«Легенда завжди бере верх над історією…»
Мистецький вечір

Напередодні до 175- річчя від дня народження Сари Бернар в бібліотеку на мистецький вечір «Легенда завжди бере верх над історією» завітали члени клубу «Іванна».

Бібліотекарі разом з учасниками заходу обговорили життя легендарної французької актриси Сари Бернар, ім'я якої півстоліття не сходило зі сторінок газет і журналів всього світу, а доля її була оповита легендою, яка інтригує й сьогодні.
Читачам були представлені: тематична розкладка літератури та відеоролик «Сара Бернар - велика французька актриса» про віртуозну майстерну гру на сцені актриси, яку неперевершений талант та чудовий художній смак не залишали до кінця життя.
 

26.09.2019

Бібліотека-територія нових ідей та спілкування…»
Інформаційна година
        До Всеукраїнського дня бібліотек у бібліотеку завітали учні ЗЗСО № 147 на інформаційну годину  «Бібліотека-територія нових ідей та спілкування…»
 
 

       Бібліотекарі розповіли, як наразі сучасна бібліотека є культурно-освітнім та дозвіллєвим центром для громади району.
 
 

       Цікавою родзинкою заходу стала фотосесія, яка пройшла у теплій, невимушеній творчій атмосфері показавши, що і в бібліотеці можна знайти натхнення та позитив.



 
 

26.09.2019

«Осінній цикл - українські традиції»
Народознавча година
 
     Напередодні свята «Здвиження» до бібліотеки завітали учні ЗЗСО № 213 на народознавчу годину в якій взяв участь священик Храму святих мучеників Адріана та Наталії - отець Василій.
      Отець Василій розповів, що «здвиження» - це одне з головних свят у східній християнській традиції. Походить воно з першої половини IV століття, коли у Єрусалимі було знайдено хрест, на якому розіп’яли Ісуса Христа.
 
 
 

      З цікавістю дітлахи  переглянули книжечки, які розповідають про українські свята, традиції та звичаї. На завершення зустрічі маленькі читачі отримали в подарунок книжки та солодощі.

 
 

19.09.2019

«Ми за Мир!»
Година - роздум

Напередодні Міжнародного дня миру в бібліотеці відбулася година - роздум «Ми за Мир!» для учнів ЗЗСО №147.

«МИР ПОТРІБЕН, як ніколи!» – такими словами розпочала годину – роздум бібліотекар. Міжнародний день миру дає кожному з нас заклик до примирення, порозуміння, спільної роботи. Цього дня низько схиляємо голову перед людьми, які підтримують найцінніше на цій планеті - мир, людське життя, право мати над головою мирне небо.
Школярі ознайомилися з історією свята, а також бажаючі розповіли, що знали про цей день. Бліц - опитування показало наскільки глибоко усвідомлюють діти, що Мир – головна цінність для будь-якої людини, що потрібно захищати ідеали, зміцнювати дружні відносини між державами, спільними зусиллями працювати для досягнення миру в усьому світі.
Після інтелектуального спілкування діти своїми руками зробили «голуба» - символ миру та закликали: «Нам потрібне мирне небо!», «Мир і дружба!», «Мир у всьому світі!» і з радістю прикрасили «Дерево Миру».

Тематична підбірка «Мир без війни» зацікавила юних читачів, адже представлена література актуальна як ніколи для України і для сучасного світу, який страждає від міжнаціональних конфліктів і війн.
 

20.08.2019

«І оживе добра слава, слава України»
Бібліотечний бульвар
 
      20 серпня, напередодні  Дня Незалежності України та Дня державного прапора, в бібліотеку завітали користувачі на бібліотечний бульвар «І оживе добра слава, слава України».
 
 
 

       Бібліотекарями була підготована тематична виставка «Наша вітчизна у світі єдина: велика, могутня, свята Україна». Книги немов  «розповідали»  про людей, яким ніколи не була байдужа наша Україна: починаючи з Київської Русі і до наших часів, про походження української національної символіки, багатовікові  традиції використання жовто-блакитних прапорів, тризуба, гербів на українських землях.
      Також була підготовлена доповідь – хронограф, в якій читачі відкрили для себе нові імена та більше дізнались про особистостей, про яких чули вже не раз. Їх діяльність визначила хід історії боротьби за свободу і незалежність України.
      Ми повинні пам’ятати імена всіх славетних українців, які жили і працювали на благо України в часи далекі і близькі.
 
 

02.08.2019

«Три вогники світлофора»
Гра - мотиватор

2 серпня, напередодні Міжнародного дня світлофора, в бібліотеці пройшла гра - мотиватор «Три вогники світлофора», присвячена незамінному доброму другові - світлофору.

Знайомство зі світлофором кожен з нас починає ще в дитинстві, не припиняючи цю корисну дружбу все життя. Бібліотекарі розповіли юним користувачам про історію винаходу світлофора, навчили розуміти «дорожню абетку» та ознайомили дітей з правилами поведінки автомобілістів і пішоходів.
Маленькі та дорослі користувачі з задоволенням розігрували сценки, присвячені правилам безпечної поведінки на дорозі. Щоб краще закріпити знання, які отримали під час заходу, діти взяли участь у захоплюючій грі «Дозволяється -Забороняється», в якій було запропоновано стати «дорослими» і пройти вулицями міста, не порушуючи правил дорожнього руху.
Цікавим для маленьких читачів став творчий конкурс малюнків «Мій друг світлофор».

Сподіваємося, що дітлахи «подружилися» з правилами дорожнього руху й дороги будуть для них безпечними.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter