Бібліотека ім. С. Олійника

«Свято Стрітення Господнього: що ми знаємо про нього»

Година духовного спілкування
за проектом «Два храми духовністю єдині»


15 лютого – свято Стрітення Господнього, яке завершує цикл зимових свят. То ж  з нагоди цього свята до бібліотеки ім. С. Олійника завітали  учні школи № 147 та протоієрей храму святих великомучеників Адріана та Наталії отець Ігор. Священик розповів про свято Стрітення: його походження, традиції, повір’я та обряди, відповів на численні запитання школярів.
 
 
Бібліотекар провела огляд літератури з даної теми, що представлена на виставці «Цілющі джерела духовності».
На завершення зустрічі всі присутні отримали в подарунок книжки про життя святих та солодощі. 

 

09.02.2024

    До Міжнародного дня жінок і дівчат у науці бібліотека ім. С. Олійника провела бесіду-обговорення «Доленосне рішення» для дітей.
 
 
 
 
    Діти отримали корисну інформацію про видатні наукові відкриття, зроблені жінками, а також з’ясували, чому гендерні стереотипи шкодять як розвитку науки, так і всьому суспільству загалом. Під час тренінгу «Плекаймо свої таланти» учасники визначали свої сильні сторони для реалізації власного потенціалу та розкривали інтелектуально-наукові здібності.  
 

30.01.2024

 
Бібліотека ім. С. Олійника спільно з Власенко Інною Анатоліївною, кандидатом психологічних наук, викладачем університету ім. Б. Грінченка провели тренінг «Ефективна комунікація 1+1=3» для молоді.
Учасники тренінгу отримали корисну інформацію, необхідні вміння та практичний досвід для реалізації продуктивної комунікації. Під час заняття молодь мала змогу на практиці дослідити, як змінюється інформація при переході від спікера до спікера та виявити ключові компоненти для ефективної комунікації. Професійність психолога дозволила присутнім відкрито виразити думки, ввімкнути критичне мислення, навчитися ставити під сумнів припущення та бути розбірливими щодо інформації.
Ефективна комунікація – навичка, яка стане в нагоді впродовж всього життя у навчанні, роботі та особистому житті.
 

29.01.2024

 
Бібліотека ім. С. Олійника провела патріотичний урок «Героїчна сторінка історії» приурочений до Дня пам’яті Героїв Крут. Бібліотекарі ознайомили молодь з історичною подією, яка сталася на переламному моменті зародження Української держави. Розглянули історію та значення цієї події в контексті нашого сучасного життя. Школярі виявили неабиякий інтерес до теми та з задоволенням переглянули книги.
Переглянувши фільм «Герої Крут 1918» знайшлося чимало паралелей із сьогоднішніми подіями, коли українська держава знову бореться за свою незалежність.

Хвилиною мовчання вшанували тих, хто поклав своє життя за свободу України.
 
 

22.01.2024

 
Бібліотека ім. С. Олійника відвідала дітлахів другого класу, щоб розповісти їм про одне з найважливіших свят для нашої країни – День Соборності України. Бібліотекарі провели з дітьми символічну акцію «Живий Ланцюг Соборності», а також відзначили 105-річницю з дня підписання Акту Злуки між Західною та Східною Україною чудовим майстер класом «Від краю до краю». За допомогою патріотичних сердець дітлахи вивчали рідну країну та показували місця, які особливо близькі для них. Жовто-блакитна мапа демонструє чудовий образ нашої унікальної нації та що кожен регіон – це невід’ємна частина цілого. Нехай День Соборності буде святом не лише об’єднання територій, але й об’єднання сердець та думок.
 
 

07.01.2024

 
У бібліотеці ім. С. Олійника відбувся вечір-портрет «Голос ніжності і правди» до 125-річчя від дня народження Володимира Сосюри.

Літературний спадок видатного поета України збагатив горизонти нашого розуміння краси та сколихнув джерело глибоких почуттів національної гідності. Користувачі поділилися улюбленими віршами Сосюри, провели літературні обговорення та створили власні імпресії.
Також із задоволенням подивилися документальний фільм про багатогранного письменника та дізналися біографічні деталі, які дають змогу краще зрозуміти унікальну поезію.

Наше прагнення зберігати та поширювати творчість, яка переплетена з глибоким патріотизмом та відданістю національним інтересам.
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter